-Martyna- Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 tak sobie mysle , ze powinno istniec cos na podobienstwo Prawa Jazdy. Moze bez egzaminu , ale z zaswiadczeniem o nie znecaniu sie nad psami, takie Prawko na Psa. Kazdy kto zostanie przylapany na zlym traktowaniu zwierzat , powinien sie znalezc w rejestrze z zastrzezeniem , ze on nie moze nabyc psa, a kazdy posiadacz psa powinien byc zobligowany do wylegitymowania sie takim dokumentem. Trzeba znalezc jakis sposob na ograniczenie wlasnosci zlym opiekunom psow. Tylko , mam wrazenie , ze tak na prawde malo komu na tym zalezy czy to w Polsce czy poza nia... Quote
katya Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 To dobry pomysł, ale w takim razie przydałoby się też Prawko na dzieci. Każdy łajdak może mieć ich do woli, a co dopiero mówić tutaj o psinach. Ale koncepcja jest bardzo dobra. Quote
Gosia>>> Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Myślę, że każdy kto chce zostać właścicielem czworonoga powinien przejść test psychologiczny. Nie byłoby później przypadków zakatowanych zwierząt. No i z pewnością skończyłaby się moda na kupowanie psa dla szpanu a osiedlowi blokersi znaleźli by sobie inne zajęcie poza kupowaniem psów i szczuciem nimi ludzi. jestem jak najbardziej za takim pomysłem, chociaż wydaje mi się, że w naszym kraju nie przejdzie...:placz: Quote
Madzika Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 toscie mnie rozbawiły:lol: :lol: :lol: takiego pomysłu jeszcze nie widziałam. Ja bym sie raczej podpisała pod tym ze każdy jadacy autem powinien miec prawko jazdy potem prawka dla reszty ludu:cool3: :cool3: Quote
-Martyna- Posted August 23, 2006 Author Posted August 23, 2006 a jakie sa konsekwencje , gdy ktos prowadzi pojazd bez prawka ? Czy cala sztuka nie polega na egzekucji kary ? :mad: ;) Quote
baltazarka Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Coś w tym jest nie każdy powinien mieć psa/ kota czy inne zwierze może każdy pies powinien zostać w jakiś sposób zaznaczony (tatuaż /chip), jedno centralne biuro, które miałoby rejestr gdzie psiaki przebywają i każda informacja o niedopilnowaniu szczepienia lub zgłoszenie przez weterynarza o podejrzeniu złego traktowania powinna być sprawdzana Ale niestety aby psiaki czy inne zwierzęta mogły doczekać się swoich praw i aby były one przestrzegane musi się zmienić nasza mentalność Historia z mojego osiedla młody chłopak (12- 13 lat) siedzi ze szczeniakiem w parku, pytam skąd ma to małe cudo a mama mi kupiła, bo się nudziłem w wakacje, ale później go oddajemy, no bo szkoła się zaczyna:shake: takich przypadków głupoty jest wiele i jakoś nie widze, aby miało się to zmienić:placz: Quote
agatek Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Fajny pomysł ;) Przed zakupem psa potencjalny własciel musiałby zdać kurs wiedzy o psach itd. Ale wątpie żeby to kiedyś weszło w życie :shake: Quote
Zosia-Samosia Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 agatek napisał(a):Fajny pomysł ;) Przed zakupem psa potencjalny własciel musiałby zdać kurs wiedzy o psach itd. Ale wątpie żeby to kiedyś weszło w życie :shake: Cos takiego istnieje juz w Niemczech :-) Quote
Recommended Posts