Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiedyś, wiele lat temu, jak sama miałam rottweilera - Rox miał na imię nota bene- mieliśmy przez krótki czas kolegę , tez rottweilera, który był tak samo "pierzasty" jak Roksiunia taki włochaty mutant...mam wielki sentyment do niej, przypomina mi wszystkie te wspaniałe chwile i młode lata spedzone z rottweilerami w parku, na spacerach...ten włochaty miał na imię Blues...przez 1,5 roku bawili się z moim psem, a potem niestety dorośli i skończyła się sielanka, a zaczęła walka , koniec zabaw.
To wszystko tak dawno temu było...a rottweilery do dzis kocham, i dobrze, że minęła juz na nie moda. To pies nie dla każdego.

Posted

tak ,trzeba umieć kochać mądrze. coś w tych rottweilerach jest pociągającego. ja chyba już dożywotnio się zaraziłam;)
Pani Ginn, może by Pani jednak spróbowała jej raz obwinąć przez tułów zaraz za przednimi nóżkami, żeby się trzymało. Jest cholernie zimno a jeśli nóżka ma mieć ciepło to warto spróbować

Posted

No nie marnuję czasu, bo szkoda każdego dnia. Dziś zadzwoniła pani z Wawy, mieli rotka Oskara 13 lat - uśpili, miał zaawansowany nowotwór. Dom z ogródkiem, dwójka dzieci, zrobiła na mnie dobre wrażenie, miała rozmawiać z mężem i się odezwać.

Posted

:multi: cholerka, nie spodziewałam się, że tak szybko się znajdą jacyś chętni. trzymam kciuki, fajnie by miała z całą rodzinką, tylko żeby dzieci były dla niej delikatne;)

Posted

karoll napisał(a):
:multi: cholerka, nie spodziewałam się, że tak szybko się znajdą jacyś chętni. trzymam kciuki, fajnie by miała z całą rodzinką, tylko żeby dzieci były dla niej delikatne;)

Ale wiesz, nie oddzwonili, nie ma się co cieszyć, pewnie przyszedł mąż, kazał się żonie w głowę stuknąć - zwariowałaś, pies po przejściach, mamy dzieci !!!

Posted

cholera jasna! moje łóżeczko ciągle czeka ale tak by było fajnie jak by miała ten kawałek trawnika. ja to zawsze cieszę się za wczasu ;) co pewnie już zauważyłas ;) nie chciałabym utknąć w związku, w którym ktoś by mnie ograniczał, szczególnie w psich sprawach. może ciągle myślą.... to nie taka łatwa decyzja. a jak Pani zareagowała na łąpkę?

Posted

karoll napisał(a):
. a jak Pani zareagowała na łąpkę?

Pytała czy jest tam coś do robienia jeszcze, bo ma świetnego weta - bardzo pozytywnie się do tego odniosła. Ogólnie wrażenie zrobiła dobre, zobaczyy, ja stuknęłam jeszcze ogł. małej. Jak się jutro nie odezwą, to nie ma się co łudzić.

Posted

Jak dobrze, że wymyślono internet - można sobie pogadać. U Roksy dobrze. Apetycik jest. Wczoraj z Potter założyliśmy jej w nocy opatrunek na łapę. I dziś rano jeszcze miała.

Posted

no to fajnie;) apetyt to ja miałam okazję popodziwiać jak mi wszystkie paszteciki opendzlowała ;) ale oczywiście tak delikatnie jak ona tylko potrafi ;) cholerka, żeby ten śnieg zniknął i jakaś wiosna zawitała to bym gdzieś cupnęłą z nią na trawce na spokojnie i pomiętosiła ;)

Posted

eliza_sk napisał(a):
Jestem i ja :) Zaraz kończę seryjke ogłoszeniową piękniochy.

Ginn - kto wczoraj wrócił - Prego i Maks, a Dredziu jutro ?

Tak - jest już Prego i Maks. Dredzika ma jutro przywieźć Potter.
Maks jest w doskonałej formie - właśnie z Boną wyżywają się na moim sąsiedzie obszczekując każdy jego ruch.
Prego natomiast nie zjadł śniadania i troczę mnie martwi. Weci zapewniali Potter, że wszystko jest ok.

Posted

karoll napisał(a):
Eliza, a może by poprosić Rottkę, że wrzuciła ją na swoją stronę?

Rottke.pl ? Już napiszę do niech, myślałam o tym wcześniej, a teraz po zrobieniu fot zapomniałam ... może przez te 3,5 kg szczęścia, które znalazłam w niedzielę i mam je w domu ...

Posted

karoll napisał(a):
;) błyskawica

Właśnie jestem po rozmowie z Rottką - karoll wszędzie Cię znają już ;-) Wysłałam im linka i wstawią kręconą na stronkę. Pogadałam chwilę z sympatyczną panią, mówiła, że ogromna miłość wobec I piętra ... to pikuś.

Posted

;);) bo ciągle smęcę o tej śliczności na tych forach. umowę mamy i trzeba się jej trzymać ;) a jak nikt nie zechce takiego bóstwa, ich strata. hehe przez werę kupiłam mieszkanie to może przez roxanę dom (barak) wybuduję :cool3: