Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sleepingbyday napisał(a):
juz wiem - w razie potrzeby, Aramis może dostać od sponsora 200zł miesięcznie. niezła zmiana farta, co nie?

:mdleje: tu 200zł, tu 50zł, tu zwiększenie deklaracji - czy mogę byc z Aramisem jako jedność???

Posted

No nie, w domu;)

Wysłałam pw do wszystkich, nawet tych co nie chcieli;), jedynie winter7 ma zapchaną skrzynke, napisałam więce na profilu prośbe o odblokowanie jej.

Posted

- Sleepingbyday - 10zł - podtrzymuje deklaracje
- Sylwiaso - 20zł -
- Olena84 - 10zł - podtrzymuje deklaracje
- Lida - 30zł - podtrzymuje deklaracje
- Kami_23 - 15zł -
- cancer47 - 10zł -
- winter7 - 30zł -
- Agnieszka Jakubowska (fb) - 20-25zł - podtrzymuje deklaracje
- Matek - 50zł - podtrzymuje deklaracje
- Roland_de - 40zł -

Rozmawiałąm z Lilu, Szarik jest w nią wpatrzony i zdaży mu sie być nieprzyjemnym dla Toro, bo Toro już jest i stary i chory i sie nie obroni, poza tym Szarik jest zamykany w pokoju jak nikogo nie ma i jest zawsze wszystko przy nich, pod kontrolą. W domu ok 10 psów. W razie co Lilu prosiła tylko o kołdry i stare śpiwory - nie koce. reszta jest. Domu bez psów też raczej nie znajdziemy i z mniejszą ilościa też będzie problem. Martwi mnei ten Szarik, ale w innym hotelu też taki osobnik może sie znaleźć.

Posted

Jeśli już wszyscy na 100% jesteśmy co do tego miejsca pewni to tak. Wrocław to nie koszlain, może nawet ja bym w weekend dała radę, jak nikt sie nie zgłosi;)

Posted

Olena84 napisał(a):
Jeśli już wszyscy na 100% jesteśmy co do tego miejsca pewni to tak. Wrocław to nie koszlain, może nawet ja bym w weekend dała radę, jak nikt sie nie zgłosi;)

o tym samym pomyślałam :)

Posted

Witam. Zapisuje wątek. Na początek wrzucam galerię zdjęć: https://picasaweb.google.com/100690205327708208633
Można oglądać. Czekam na ewentualne pytania. Na początek byłby parę dni w kojcu z uwagi na możliwość przesiąknięcia swojskim zapachem. Kojec z wybiegiem jest połączony z ogrodem więc pieski będą się wąchać przez siatkę i tak zapoznawać. Jest to potrzebne do asymilacji ze stadem. Tu będzie przebywał: https://picasaweb.google.com/100690205327708208633/HOTEL#5874605297590458690 . Jak widzicie u mnie kojec to spory wybieg. Piesek który jest na przedzie w weekend jedzie do domku do Szczecina. Pytanie: gdzie teraz przebywa Aramis? Miasto?

Posted

LILUtosi napisał(a):
Witam. Zapisuje wątek. Na początek wrzucam galerię zdjęć: https://picasaweb.google.com/100690205327708208633

Psy nie wyglądaja na zaniedbane i zagłodzone jak straszyłaś przez telefon (żeby mnie zniechecić, ale się nie udało :evil_lol:

LILUtosi napisał(a):

Dziękuje, skorzystamy jak żadna z nas nie da rady

Posted

Olena84 napisał(a):
Ty masz męża który Cię w razie co zastąpi;)

Cwaniara :)
Ostatni wyjazd po psa kosztował go mandat i punkty karne :)
Ale porozmawiam z nim jak tylko....zacznę z nim znów rozmawiać :)

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
Cwaniara :)
Ostatni wyjazd po psa kosztował go mandat i punkty karne :)
Ale porozmawiam z nim jak tylko....zacznę z nim znów rozmawiać :)

Jeśli strzeliłąś focha, to nie można sie nagle wycofać, posłuchaj starej fochiary;), mamy jeszcze torche czas. Lilu - początek sierpnia byłby ok? Gdybyśmy sie zdecydowali oczywiscie;)

Posted

heloł lilu.
Z punktu widzenia dzikiego aramisa to będzie mega szok i mega zmiana. może sie oczywiście okazac, ze szast-prast i chłopak jest kanapowy, nie raz tak bywało, ale może to też wymagać czasu, aż chłopak się przyzwyczai. do człowieka, do mieszkania w "mieszkaniu", do sporej ilości psów wokół siebie. czyli może się łączyć z pewnymi trudnościami dla aramisa, tzn początkowa (oby tylko) nieumiejętność mieszkania w miejscu z dużą ilością psów zwłaszcza, że ma to być dom, a nie kojec, czyli ograniczona przestrzeń (pomijając oczywiście początek, o którym piszesz). masz w domu 10 psów, rozumiem, że nie raz uspokajałaś awantury? cudów nie ma, żeby sie psy wszystkie i zawsze kochały od pierwszego kopa ;-).

dla nas jest niezwykle ważne, żeby aramis nauczył sie mieszkania w mieszkaniu/domu, bo takich adopcji jest najwięcej,a co mieszkania na podwórku to już wiemy, ze umie ;-). trzymanie czystości, zostawanie samemu, nieniszczenie, no wiadomo, klasyka.

jak się na to zapatrujesz?

Posted

Za nim zgadzam się na psa to robię wywiad i wiem z czym mniej więcej się mierze. Jeśli chodzi o małe psy w razie awantury chwytam za kark i podnoszę do góry - problem z głowy. Generalnie mamy mało spięć. Nauczyliśmy się eliminować sytuację konfliktowe. No ale zdarzają się psy, które się niestety nie socjalizują. Np teraz mam Sznurka jamnika, które rzuca się na wszystkie psy co mają jaja. Bez uprzedzenia od razu leci jak taran i wgryza się i szarpie. Zresztą przyjechał do nas ze schronu tak poharatany i bez ucha ;-) A oto ii on: https://picasaweb.google.com/100690205327708208633/SznurekDoAdopcji
Psy bez jajek i suczki go nie interesują. Ale niestety musimy go izolować i wypuszczać rotacyjnie na ogród.
Unikam przyjmowania do domu dużych psów bo w razie konfliktu mam za mało siły żeby takiego delikwenta wyrwać do góry. Oczywiście są inne sposoby ale ryzyko większe.

Co do Aramisa, czas pokaże co z niego wyjdzie.
Szarik to dopiero była demolka, klatkę rozbroił, kable ciął, furtki wygryzał no i wszczynał bójki. Teraz to aniołek jest.