Olena84 Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 225zł kojec z karmą kosztuje u pana Gabrysia, natomiast miejsca nie mamy jeszcze. Moze zwolni sie niedlugo u Hałabajówki ale to kolo Koszalina i transport moze nas wykonczyc, tam bylby tez za ok 200zł, ale pracowano by z nim i moglby by byc w domyu jakby dogada sie z rezydentami, jednak caly czas mu szukam domowego dt, choc moze to byc koszt wyzszy i o 150zł niestety... Quote
MALWA Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Kurcze, wszędzie walka o pieniądze......... W czerwcu wyciągnięto dwa psy z Olkusza, którym założyłam watek....są w hoteliku koło Krakowa, koszt ok. 400 zł za miesiąć + karma około 180-200 zł..... KOszt u Hałabajówki wyglada zachęcająco. A te 122 zł na plusie, to u Ciebie czy u Pana Gabrysia? Quote
obiezyswiat75 Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Nie zbieramy na konto Oleny, tylko od razu wpłaty idą na konto p.Gabrysia. Quote
sleepingbyday Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 chyba nie damy rady większych kwot zabezpieczać regularnie..... Quote
Olena84 Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 sleepingbyday napisał(a):chyba nie damy rady większych kwot zabezpieczać regularnie..... No wiem własnie:(, ja nie zbieram na swoje konto, choc gdyby ktos z nas zbieral i przesylal calosc to moze jakos by byly informacje o stanie konta aktualne, ale jako ze na poczatku nie bylo w ogole deklaracji nie bylo co wtedy zbierac:( Quote
Olena84 Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 Jutro z Obieżyświat jedziemy do Sylwiaso i przy okazji poznamy Aramiska. Pana Gabrysia nie bedzie bo pracuje, ale Sylwia ma go przejac (Sylwia jeszcze do Ciebie wieczorem zadzwonie) Quote
sleepingbyday Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 o kurczę, ale wam fajnie!!! Czekamy na fotki i relację :) Quote
Olena84 Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 sleepingbyday napisał(a):o kurczę, ale wam fajnie!!! Czekamy na fotki i relację :) Oby nas nie pozarł ;) Quote
obiezyswiat75 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 sleepingbyday napisał(a):o kurczę, ale wam fajnie!!! Czekamy na fotki i relację :) Relacja będzie na bank a ze zdjęciami to ja nie wiem jak będzie, bo ze mnie taki fotograf jak z koziej d. trąba :) Quote
Olena84 Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 Jak kazda coś cyknie to cos zawsze wyjdzie, najwyzej złączymy głowe u Ciebie z nogami u mnie i bedzie sklejany aramis;) Quote
obiezyswiat75 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 O, to moze być ciekawe nawet :) on i tak wyglada jakby głowa od innego ciała była ;) Quote
obiezyswiat75 Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Już po wizycie :) Byłyśmy u Sylwii i najpierw kilka słów o Jej hoteliku i o Niej samej - jest cudowną ciepłą otwartą osobą. Ja od razu poczułam się jak w domu :) A te klika godzin minęło momentalnie. Psy u Sylwii mają rewelacyjnie, są radosne otwarte na człowieka, widać, że się z nimi pracuje, dba o nie, że znają człowieka, że są uczone zasad i bycia z człowiekiem. Ja jestem zachwycona :loveu: A teraz o Aramisku.... Będzie to moja subiektywna ocena oczywiście. Przede wszystkim Aramisek jest dużo mniejszy i drobniejszy, niż wynika to ze zdjęć. Bardzo się zdziwiłam, bo i główka malutka i ciałko drobne, a na zdjęciach taki potężniejszy się wydawał. Lubi kabanoski :cool3:, bardzo lubi :) No i teraz powinnam zapewne napisać, że jest super przytulaśnym pieseczkiem, no ale nie jest. Nie reaguje na swoje imię, po spuszczeniu go ze smyczy potrzeba dwóch osób, żeby go na nią złapać. Jest wycofany, boi się wyciągniętej ręki, przy próbie głaskania kulił się w sobie. Jak dla mnie, w obecnym stanie to on nie ma szans na adopcję, bo zachowuje się jak dziki, autystyczny pies. Potrzebuje domu, który będzie z nim pracował i człowieka, który będzie miał cierpliwość i czas dla psa. Tak ja to widzę..... Quote
sylwiaso Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 obiezyswiat75 napisał(a):Już po wizycie :) Byłyśmy u Sylwii i najpierw kilka słów o Jej hoteliku i o Niej samej - jest cudowną ciepłą otwartą osobą. Ja od razu poczułam się jak w domu :) A te klika godzin minęło momentalnie. Psy u Sylwii mają rewelacyjnie, są radosne otwarte na człowieka, widać, że się z nimi pracuje, dba o nie, że znają człowieka, że są uczone zasad i bycia z człowiekiem. Ja jestem zachwycona :loveu: A teraz o Aramisku.... Będzie to moja subiektywna ocena oczywiście. Przede wszystkim Aramisek jest dużo mniejszy i drobniejszy, niż wynika to ze zdjęć. Bardzo się zdziwiłam, bo i główka malutka i ciałko drobne, a na zdjęciach taki potężniejszy się wydawał. Lubi kabanoski :cool3:, bardzo lubi :) No i teraz powinnam zapewne napisać, że jest super przytulaśnym pieseczkiem, no ale nie jest. Nie reaguje na swoje imię, po spuszczeniu go ze smyczy potrzeba dwóch osób, żeby go na nią złapać. Jest wycofany, boi się wyciągniętej ręki, przy próbie głaskania kulił się w sobie. Jak dla mnie, w obecnym stanie to on nie ma szans na adopcję, bo zachowuje się jak dziki, autystyczny pies. Potrzebuje domu, który będzie z nim pracował i człowieka, który będzie miał cierpliwość i czas dla psa. Tak ja to widzę..... A ja Dziękuję Bogu,że stawia mi na drodze tak Cudownych ludzi i teraz:ppsiaki dostały kabanoski,mnóstwo pyszności,miseczki,zabaweczki ciotka sylwia kawę,herbatę,ptasie mleczko.......itd.Aramisek głaski najcudowniejsze na świecie i wszem i wobec DZIĘKUJĘ za tak fantastyczne dziewczyny,oby więcej takich ludziiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo i ja optymizmu nabrałam po tak wspaniałej wizycie!czekamy na Oluś i fotki. Quote
obiezyswiat75 Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Tylko Ola, błagam, nie wklejaj tych z moimi...pośladkami :oops: Quote
Olena84 Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 Będzie bez pośladków :-(, obieży - co Ty masz z podpisem? Co sie stalo z banerkiem Aramisa? Ja to widze jako info - wielką kobyłe,ze nie mozna wyswietlic pliku;/. Sylwia jest cudowna i ciepła, ale to juz wiadomo, nie bede jej znowu słodzić :eviltong:, a psy u niej mają cudownie. Podpisuje sie pod wszystkim co napisała Obieżyswiat - pies jest wycofany i w ogole nie zainteresowany czlowiekiem, mozna mu robic ogloszenia, ale jesli ktos do niego przyjedzie, to moze sie zniechecic ze pies nie jest przytulakiem itp, noi martwi mnie to, ze pana Gabysia tak czesto nie ma:( Quote
obiezyswiat75 Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 a nie wiem, co się stało. Byla i się zepsuła :( A dlaczego o mnie nic nie piszesz, hę? Aż tak fatalnie wypadłam? Wszyscy se słodzą a ja co? Quote
Olena84 Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 Przepraszam :oops:, ale nie chcialam zeby Sylwii bylo przykro.... Ciocia Obieżyswiat to wspaniala, pelna milosci do psiakow osoba, a do Aramisa to juz w ogole!!! Quote
obiezyswiat75 Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 dobra dobra. Ty mi lepiej podeślij link do Jokera trójłapka, bo mam ostatnio fart do adopcji, to go poogłaszam. A mój mąż mnie wyśmiał oczywiście, że przez Sochaczew jechałam. I zapytał, dlaczego żadnego psa nie przywiozłam. Bo oni w domu wyobraź sobie to byli pewni, że ja coś przywiozę i bali się co :) Quote
Olena84 Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 obiezyswiat75 napisał(a):dobra dobra. Ty mi lepiej podeślij link do Jokera trójłapka, bo mam ostatnio fart do adopcji, to go poogłaszam. A mój mąż mnie wyśmiał oczywiście, że przez Sochaczew jechałam. I zapytał, dlaczego żadnego psa nie przywiozłam. Bo oni w domu wyobraź sobie to byli pewni, że ja coś przywiozę i bali się co :) O masz, trzeba bylo tego Aramisa wepchnac na tylne siedzenie! Quote
Olena84 Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 Zapraszamy wszystkich (obiezy m.in post 982): http://www.dogomania.pl/forum/threads/227845-W%C4%85tek-POMOCOWY-psiak%C3%B3w-pod-opiek%C4%85-%C5%81TOnZ-PROSIMY-O-POMOC-W-OG%C5%81ASZANIU!/page40 Quote
Lida Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 No to jeśli Aramis jest taki wycofany, to moze faktycznie nie jest mu tam dobrze??? Może przenieść go do innego hoteliku? Co myślicie o tym? Zwiększe wtedy swoją deklarację i może damy radę. Dostałam niewielką podwyżkę w pracy, to dołożyłabym Aramiskowi. Quote
Olena84 Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 Myslimy o tym, wlasciwie to rozmawialysmy wczoraj z obiezyswiat i my bysmy sie zdecydowaly, zwlaszcza ze mogloby byc miejsce calkiem niedalkeo Sylwii u jej znajomej - ale na razie nie mamy jeszcze wiadomosc o wolnym miejscu. Takze gdyby cos sie znalazlo, to wyslemy pw do wszystkich deklarowiczow, czy podtrzymuja deklaracje i zgadzaja sie na taki krok. Quote
Olena84 Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 Mam zdjecia Aramiska - w sumie 161 wszystkich z wczoraj, wiec prosze o chwilke czasu, zwlaszcza ze spalam dzis rekordowo... Quote
obiezyswiat75 Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Olena84 napisał(a):Mam zdjecia Aramiska - w sumie 161 wszystkich z wczoraj, wiec prosze o chwilke czasu, zwlaszcza ze spalam dzis rekordowo... ile? aż tyle? kiedy Ty je napstrykałaś? :crazyeye: Quote
Recommended Posts