Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Ma ktoś pomysł jak zmienić odrobinę tekst ogłoszenia, żeby takie bardziej łzawe było?
Coś jak: podaruj mu dom, a on odwdzięczy się miłością czy cuś?[/QUOTE]

Spróbuję pomyśleć nad wierszem adopcyjnym dla Aramisa...

Rulon

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Dzięki. Rulon fajne wiersze pisze i przynosi szczęście :)[/QUOTE]

Nie zawsze :( - jamnikowi Pajo już dwa nawet napisałem i dalej nic, siedzi w schronisku, jak siedział :(

Sfrustrowany Rulon

Posted

Na razie mnie taka wena dopadła...

Nie ma noc prócz imienia – Aramis…
Aramis, jeden z Muszkieterów, tak jak on piękny i waleczny – bo walczy o swojego człowieka już tak długo. W jego życiu nie spotkało go nic dobrego, przepędzany, często głodny, nie kochany… nikt nigdy go nie chciał. Stał się nieufny, zrezygnowany. W końcu jeden człowiek uparł się, że mu pomoże i zapewni opiekę w hotelu. Jednak Aramis, jak to on, nie miał znowu szczęścia, deklaracje na hotel albo były tylko połowiczne, albo w końcu się wykruszyły… I co tu zrobić z Aramisem, który cichutko czeka nadal aż los się do niego uśmiechnie. Trzeba go ratować! Dlatego szukamy mu deklaracji na opłacenie jego pobytu w hoteliku i przede wszystkim domu, bo to jest to na co ten ufny już i kochany pies zasługuje!
Aramis to nieduży, około 10 kg, sympatyczny i wesoły psiak szukający domu. Aramis ma ok. 7 lat, a przed nim co najmniej drugie tyle! Może zamieszkać w domu z dziećmi, akceptuje inne psy i koty, więc jest całkowicie bezproblemowy. Umie chodzić na smyczy, nie ciągnie. Nie jest wymagający ani absorbujący – ciepłe miejsce do spania, pełna miska i od czasu do czasu drapnięcie za uchem – to wszystko czego mu potrzeba. Jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Obecnie przebywa w Łowiczu. Jeśli jesteś zainteresowany dać dom Aramisowi zadzwoń lub napisz: 660 - 116 - 551, 695-291-610, e-mail: olawawa2009@wp.pl

Posted

Cebulak dla Aramisa załączam i trzymam łapy za powodzenie akcji DOM.

Rulon

Jestem taki zwyczajny Aramis.
Pospolity, banalny, tuzinkowy pies,
i tak zwyczajnie nie mam Domu.
Czy ktoś z Was jednak wie, jak to jest?

Jak to jest, gdy łapy bezdomne,
i grzbiet, i ogon, i nos, i brzuch, i uszy?
Jak to jest być tak bardzo zwyczajnym,
że nikogo nie można tym wzruszyć?

Ponoć mrok najgłębszy zwykle jest pod latarnią,
może psa zwykłego widzi tylko niezwykły Człowiek?
Wierzę w to najzwyczajniej gorąco,
że nim jesteś i na me wołanie odpowiesz.

I wiesz co? Nie musisz po mnie przychodzić,
ja przybiegnę do Ciebie, bo mogę,
bo chcę, bo tęsknię za Tobą zwyczajnie,
ja przybiegnę, tylko pokaż mi drogę.

Przecież jesteś gdzieś tam wśród 38 milionów,
mignął mi kiedyś cień Twój na drogach rozstajnych,
czy zdążę trafić w tym zwyczajnym życiu do Ciebie?
Czy pomożesz mi? - Twój Aramis zwyczajnie zwyczajny.

Posted

[quote name='keakea']E, to chiba złego cebulaka napisałem, bo ryczą nie ci, co powinni :D

Rulon skołowany[/QUOTE]

Jak my ryczymy, to może potencjalny zainteresowany adopcją też się wzruszy.

Poszukam bazarku z ogłoszeniami

Posted

[quote name='Gabi79']Jak my ryczymy, to może potencjalny zainteresowany adopcją też się wzruszy.

Poszukam bazarku z ogłoszeniami[/QUOTE]

A, no chyba, że tak :D

Rulon trochę lepiej myślący o napisanym właśnie cebulaku

Posted

[quote name='Olena84']Na razie mnie taka wena dopadła...

Nie ma noc prócz imienia – Aramis…
Aramis, jeden z Muszkieterów, tak jak on piękny i waleczny – bo walczy o swojego człowieka już tak długo. W jego życiu nie spotkało go nic dobrego, przepędzany, często głodny, nie kochany… nikt nigdy go nie chciał. Stał się nieufny, zrezygnowany. W końcu jeden człowiek uparł się, że mu pomoże i zapewni opiekę w hotelu. Jednak Aramis, jak to on, nie miał znowu szczęścia, deklaracje na hotel albo były tylko połowiczne, albo w końcu się wykruszyły… I co tu zrobić z Aramisem, który cichutko czeka nadal aż los się do niego uśmiechnie. Trzeba go ratować! Dlatego szukamy mu deklaracji na opłacenie jego pobytu w hoteliku i przede wszystkim domu, bo to jest to na co ten ufny już i kochany pies zasługuje!
Aramis to nieduży, około 10 kg, sympatyczny i wesoły psiak szukający domu. Aramis ma ok. 7 lat, a przed nim co najmniej drugie tyle! Może zamieszkać w domu z dziećmi, akceptuje inne psy i koty, więc jest całkowicie bezproblemowy. Umie chodzić na smyczy, nie ciągnie. Nie jest wymagający ani absorbujący – ciepłe miejsce do spania, pełna miska i od czasu do czasu drapnięcie za uchem – to wszystko czego mu potrzeba. Jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Obecnie przebywa w Łowiczu. Jeśli jesteś zainteresowany dać dom Aramisowi zadzwoń lub napisz: 660 - 116 - 551, 695-291-610, e-mail: olawawa2009@wp.pl

o to to - własnie o takiego wyciskacza chodziło :)