Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sylwiaso, a ja Ci dziękuję za potwierdzenie wpłat. Cieszę się, ze pieniądze doszły. Czy można jakoś jednak (tu prośba do Koosiek) uporządkować sprawy finansowe? Chcodzi mi o to, zeby na początku wątku były gdzieś zaznaczone wpływy i poniesione wydatki w sposób czytelny. Na wielu wątkach tak jest, dlaczegu tutaj nie może być porządku. Chciałbym mieć możliwośc sprawdzenia, czy dosżły moje pieniądze, a nie mam czasu na przeszukiwanie calego watku i szukania potwierdzeń. W poscie nr 3 są podane wpływy, ale zbiorczo (bez podziału na miesiace). Nie ma tam zaznaczonej mojej wpłaty za XI i XII. Czy wpływy podane w 3 poście są aktualne na dzień 22.01 czy sa uzupełniane na bieżąco? W każdym razie nie ma tam dwóch moich wpłat (albo jestem ślepa). W poście 3 podane są wpływy 3709 zł, ale nie ma moich 200 zł, więc wpływy są chyba 3909 zł. W takim razie, czy dług zmniejszył się o te moje 200 zł? Jaśniej już napisac o co mi chodzi nie mogę. Czy teraz mnie Koosiek zrozumiałaś? Jest szansa na uporządkowanie informacji dotyczących wpłat?

Posted

Ale skąd ten 22.01 :-o Na dole postu, po edycji, zawsze pojawia się data ostatniej edycji, tam można sprawdzić, kiedy ostatnio rozliczenie było aktualizowane. Wklejone są tam wpłaty, które zostały podane na wątku. Chyba, że coś przeoczyłam - ale ponieważ kilkakrotnie prosiłam o sprawdzenie, czy wszystkie wpływy są i nikt nie zgłaszał zastrzeżeń, uznałam, że wszystkie wpłaty są. Nie mam innej możliwości potwierdzania rozliczenia, niż poproszenie o to na wątku.
Ten wątek założony był prawie rok temu, gdy nie bardzo wiedziałam, jak się zabrać za rozliczenia, dlatego nie są prowadzone z każdym miesiącem rozpisanym oddzielnie, jak jest w moich rozliczeniach na nowszych wątkach. Nie bardzo chciałam po kilku miesiącach zmieniać sposób prowadzenia rozliczeń, poza tym nikt nie miał do tego nigdy zastrzeżeń, bo w końcu efekt jest ten sam - jest rozpisane, ile wpłynęło, jakie są wydatki i ile jest na minusie albo na plusie. Mogę dopisywać przy nickach miesiące, za które to są deklaracje, ale w takiej sytuacji muszą być te miesiące wpisywane w tytuł przelewu (bo nie zawszę dostaję deklarację dokładnie w danym miesiącu, n.p. przychodzi w ostatnich dniach poprzedniego miesiąca, albo ktoś płaci za kilka miesięcy z góry) i musi być to zaznaczone przy wstawianiu na wątek wpływów przez Sylwiaso.

Posted

[quote name='koosiek']Dwa już złapane :) Sunia ma coś z łapą, chyba stare złamanie :(
Atos i druga sunia jeszcze się oswajają.
[/QUOTE]
To wspaniałe wiadomości ,że o dwie bidy mniej wśród tych bez opieki.Wielkie ukłony dla Was za sprawną akcję.Trzymam kciuki za kolejne psiaki a wszystkim ślę mięciutkie głaski.

Posted

Być może przeoczyłam Twoją prośbę Koosiek wcześniej o zgłaszanie uwag, więc teraz zgłaszam. Nie ma uwzględnionych moich wpłat z XI i XII. Razem 200 zł. Proszę o uzupełnienie. Rozumiem, że nie możesz podać terminów wpłat poprzednich, ale od jakiegoś czasu Sylwiaso podaje kto kiedy wpłacił. Czy na tej podstawie nie możesz uzupełniać wpłat? Bardzo zależy mi na czytelnym prowadzeniu rozliczeń.

Posted

[quote name='sylwiaso']Wpisuję nowe wpłaty,które są na koncie Gabrysia Lida 100zł,Ankara 300zł i 30zł,Kami23-25zł bardzo serdecznie wszystkim z całego Serca Dziekujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]

Koosiek, nie widzę uzupełnionych tych włat. Sprawdź proszę, bo może żle patrzę

Posted

[quote name='sylwiaso']Wpisuję nowe wpłaty,które są na koncie Gabrysia Lida 100zł,Ankara 300zł i 30zł,Kami23-25zł bardzo serdecznie wszystkim z całego Serca Dziekujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]

Koosiek, nie widzę uzupełnionych tych włat. Sprawdź proszę, bo może żle patrzę. To jest post Sylwiaso #838 z 13 XI

Posted

[quote name='sylwiaso']Juz wpisuję wpłaty Anka Ra.30zł Lidia P.100zł Roland_de 25zł Wszystkim bardzo serdecznie Dziękujemy za Wielkie Serce i pamięć o tych psiakach!!!!:loveu::calus::Rose::buzi::modla::modla:[/QUOTE]

I uzupełnij proszę te wpłaty (info od Sylwiaso z 9 XII post nr 897). Nie przeglądałam całego wątku, tylko wyciągnłęłam te posty, w których jest mowa o moich wpłatach (a przy okazji i paru innych osób). Głupio mi trochę tak wyciągać te sprawy, ale bardzo nie lubię bałaganu czy niejasnych informacji tam, gdzie są darowane pieniądze na jakiś cel.

Posted

Ivette - podziurkowania nalezą się Pani Jakubowicz, inspektor z naszego otwockiego TOZu i Marcie, wolontariuszce z Celestynowa, bo to one psiaki łapały i to one cały czas je dokarmiają :)

Lida - jeśli to konieczne, mogę podawać daty... Co do aktualności rozliczenia, już napisałam, jak sprawdzić, kiedy było ostatnio aktualizowane.
O tym, że nie jestem w stanie sprawdzać wpłat z kontem i że mimo pytań o poprawność nikt nie zgłaszał zastrzeżeń - też już pisałam.

Sleepingbyday - o ile dobrze zrozumiałam, pojechały prosto do domu stałego, ale jeszcze się dopytam. Złota sunia i Atos natomiast dostali porządne, ocieplane budy.

Sylwiaso - w piątek mam dostać karmę ze zbiórki, poszukam transportu. Jeśli ma ktoś do Ciebie jechać w najbliższym czasie z Warszawy i mógłby przewieźć karmę - daj proszę znać. I bardzo proszę, po raz kolejny, spójrz na spis wpłat, czy wszystko się zgadza? Może mogłabyś je wydrukować i pokazać sąsiadowi?

Posted

Koosiek, nie musisz uzupełniać dat, wystarczysz, ze podasz miesiące w poście, w którym podajesz wpływy i wydatki. Od jakiegoś czsu proszę, zebyś uzupełniła 3 post w wpływami na psa. Nie ma tam dodanych moich 200 zł, w związku z tym informacja jest poście rozliczeniowym jest nieaktualna. Ana666 też zwracała Ci uwagę, że nie ma jej wpłat. Też nie widzę, zebyś uzupełniła. Nie wiem, jak już mam jaśniej pisać i co zrobic, żebys uaktualniła wpływy. Sylwiaso podaje przecież informacje od p. Gabrysia, jakie były wpłaty. Od Ciebie oczekuję, ze będziesz je wpisywała do postu rozliczeniowego, żeby wszystkie wpływy i wydatki były w jednym miejscu. Nie rozumiem wciąż, jaki masz problem. Po raz kolejny Cię o to proszę i bez skutku. Nie mam takich problemów na innych watkach, pomimo, że wpłacam mniejsze kwoty. Jest to dla mnie niekomfortowa sytuacja, kiedy wciąż muszę Cie prosić o porządek w finansach.

Posted

A czy na innych watkach rozliczający ma dostęp do konta? Jeśli tak, nie dziw się, że łatwiej mu je uzupełniać.
Chcesz, żebym zrozumiała Ciebie - zrozum mnie i moją sytuację. Nie mogę wpisywać wpływów, bo ktoś napisał na wątku, że wpłacił. Mogę wstawiać tylko to, co zostało potwierdzone przez Sylwiaso, bo pretensje o ewentualne różnice będą kierowane do mnie. I tak, mam z tym problem, bo początkowo wpłaty podawane były kilka razy - raz z nickami, raz z nazwiskami, innym razem stare wpływy+nowe, bez rozdzielenia. Miałam prawo się pogubić.
I dlatego ciągle truję o sprawdzanie rozliczenia. Niestetyu nie jestem w stanie konsultować go z panem, u którego chłopaki przebywają, bo kontakt mamy tylko telefoniczny, a mnie nie stać na ciągłe telefony.
Ostatnich wpłat nie uzupełniłam, bo zwyczajnie nie miałam kiedy, nadrabiam dzisiaj kilkudniowy brak dostępu do komputera, jednocześnie od rana załatwiając sprawy odłowionej dzisiaj suczki. Rozliczenie jest aktualne na ten dzień, który jest zanotowany na dole postu rozliczeniowego, dzisiaj uzupełnię wydatki oraz wpływy, które zostały wstawione na wątek od tamtego czasu, ale muszę mieć chwilę, żeby to na spokojnie ogarnąć.

Posted

Koosiek karmę dostałam od Donaty,która dostała karmę od P.Joli prezes naszego intermarche.Karma miała być przeznaczona dla Koko i Arno psiaków wyciągniętych ze schronu w Kotliskach,wczoraj Arnuś poszedł do DS i P.Donata prosiła,aby przekazać ją Aramiskowi ja ją jutro rozliczę i podam ilość na wątku

Posted

Ok, dziękuję. Ale i tak prosiłabym o info, gdyby ktoś się wybierał, to będzie na zapas.
Sylwiaso, czy Twój sąsiad ma maila? Jeśli tak, to możesz mi podać? Może tak się z nim skontaktuję w sprawie rozliczeń...

Posted

Koosiek, dwa razy Sywiaso potwierdzala moje wpłaty na konto p. Gabrysia. Dlaczego wpisałas tylko jedną? Nie wiem, który to już mój kolejny wpis z prośbą o uzupełnienie moich wpłat. Nie potrafię zrozumieć, dlaczego wciąż nie ma porządku. W związku z tym postanowiłam zrezygnować z mojej stałej deklaracji. Cholernie przykre to dla mnie, ale nie jestem w stanie cały czas prosić Cię o czytelne zapisywanie wpłat w poście rozliczeniowym. Nie chcę zostawć jednak Aramisa bez pomocy. Mogę mu kupować karmę, ale pieniędzy przelewać już nie będę. Chętnie będę na bieżąco w kontakcie z p. Gabrysiem lub z Sylwiaso, żeby ustalać kiedy i ile karmy kupować. Wiem, ze teraz Aramis coś dostal, więc chętnie kupię następnym razem, albo teraz na zapas. Proszę wiec o rozważenię mojej propozycji. Jeśli jesteś zainteresowana taką formą pomocy, prześlij mi numer do osoby, z którą mogę ustalać sparwę karmy. Nie będzie też problemu z dowozem, bo kurier dostarczy na miejsce.

Posted

Ciociu Lido bardzo mi przykro,że nie doczekałaś się tak prostych spraw jak uzupełnianie wpłat podam Ci na Pw nr.do sąsiada i adres teraz jak Aramisek dostał 13,5kg to mu starczy na jakiś czas!!Bardzo Ci Dziękuję,że jesteś z nami i cały czas im pomagasz!!!!:buzi::iloveyou:Wielkie Dzięki wszystkim,że jesteście są z nami!!:iloveyou::iloveyou::modla::modla:

Posted

Olena84 napisał(a):
Tak myslalam ze w koncu do tego dojdzie:(

Olena, ale ja Was i Aramisa nie opuszczam :-) Przecież będę mu pomagać. Nie smuć się :-) Zmieniłam tylko formę pomocy. Nie mam siły, czasu, ani ochoty ciągle prosić o czytelne prowadzenie finansów. Nigdy nie miałam probemów na innych wątkach, więc z tego wnioskuję, ze można skrupulatnie notować wpłaty. Tu jakoś to nie wychodzi Nie chcę dłużej prosić o coś, co się nam wpłacającym należy. Dla mnie jasne rozliczenia są ważne, bo chcę wiedzieć, ze ktoś nad tym panuje i trzyma to wszytsko "w garści. Obecuję słać Aramisowi dobrą karmę. Niech ma chłopak choć tyle, skoro do domku na razie się nie szykuje

• 2 weeks later...
Posted

Koosiek P.Gabryś czeka na umowę adopcyjną ok.2-ch m-cy i kolejny raz pyta mnie czy mu wyślesz?Za niedopilnowanie takich spraw grozi jakaś kara?jak Ty takich ważnych spraw nie możesz dopilnować to co ja będę kolejny raz dyskutować w sprawach finansowych,gdzie już rośnie kolejny dług,miałaś pretensję do sąsiada,że za póżno podał info.w sprawie karmy a teraz jak wygląda Twoja sprawa, że póżno informujesz sąsiada,że nie masz pieniązków na zapłacenie kolejnego m-ca,!!Wg.mnie powinnaś zrezygnować z prowadzenia tego wątku!!!

Posted

Przypominam, że mogę kupować karmę i dostarczać na czas, tylko wciąz nie mam potwierdzenia od Koosiek, że taka forma pomocy ją interesuje. Gdyby jednak dalej Koosiek się nie pojawiała na dogomanii, a karmy zacznie brakować, to proszę o sygnał. Zamówię i kurier dowiezie do p. Gabrysia