Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tego ronda to są już trzy złapane?
Czy dwa, bo mnie nie było na wątku a jak ostatnio byłam to były tylko dwa, bo trzeci uciekł.
Któryś jest u Sylwiaso, a pozostałe gdzie?

Posted

Z ronda złapane są dwa psiaki,trzeci dał nogę...Sylwus nie wiedziałam ,ze ten podpalany psiaczek jest taki mały...chyba ma fajny charakter co widac na zdjęciach...jak donosi mi Mamanabank Sylwia dostala dziś od nas dla psinek 15kg karmy,kocyki i zabaweczki.

Posted

Ciotki łowickie, pięknie dziękuję! I za zdjęcia też :)

Oba złapane psiaki - podpalany Portos i łaciaty Aramis są u Sylwii. Aramis niestety ze smyczą nadal na bakier, szelki nie pomogły :(

[quote name='gosia1701']pamiętacie Celinke?
psiulka jest w Psim Aniele jest mega wystraszona i chce chować się w najdalsze i najciemniejsze kąty :([/QUOTE]

Dlaczego jest w Azylu? :(

Posted

tak ja juz przelalam 10zł obiecane ale czyscilam skrzynke odbiorcza no i maila z kontem skasowalam:( dlatego bylam taka natarczywa bo moj chlopak chce pare grosikow im dac:)[quote name='koosiek']Dominika, przecież już wysłałam :) Przepraszam, że nie wcześniej, ale dopiero dziś usiadłam do komputera.[/QUOTE]

Posted

Ok, teraz wydatki - Sylwia, sprawdź proszę, czy wszystko dobrze spisałam:
wyrobienie książeczek - 2*3 zł=6 zł
odpchlenie Aramis - 19 zł
szpital Aramis - 60 zł
Czyli powinnam Sylwiaso przelać jeszcze 85 zł.

Razem muszkieterzy są 174,07 zł na minusie.

Posted

[quote name='mamanabank']

co to jest to rude po lewej?

zdjęcia portosa z dzieciaczkiem sa super. takie idealnie ogłoszeniowe, no nie? łagodne i przyjazne zwierzątko z portosa, to dlatego dał się złapać na patent wątpliwy, choc o dziwo działający - "na szalik" :-)

Posted

śliczna jest :-).

na szalik łapie sie kucając i żarłem ściemniając, ze ten szalik to tylko złudzenie apteczne ;-). i jak pies wygląda na takiego, który uwierzył, to sie szalik zawija wokół psa, a potem to zalezy - albo na szaliku prowadzisz psa do samochodu, jak ugodowy (pies, nie samochód), albo czekasz na poskrom, jeśli pies odmawia chodzenia na szaliku.

czyli zasadniczo kolorowa wersja pętli.

Posted

Słuchajcie, prawdopodobnie będę potrzebowała transportu dla dużego psa z Celestynowa pod Piaseczno - jak najszybciej. Czekam tylko na info, czy właściciel ostatecznie zgodzi się go oddać (oby...). Macie jakiś pomysł? :-(

Posted

U chłopaków wszystko dobrze prowadzam Aramiska w miarę możliwości na smyczce jest ciężko jak mu smyczkę zostawię w kojcu i w środek włożę kiełbaskę to podejdzie i weżmie nie boi się,ale jak tylko mu zapnę to robi się tragedia ale ćwiczymy nie mamy wyjścia!A Portosiu nasz Aniołek to istne cudeńko.Aramisek już spokojniejszy nie atakuje Portoska.

Posted

Może zaproś do ćwiczeń drugą osobę która bedzie miala na smyczy drugiego pieska moze się szybciej przekona :) samej obroży się nie boi? tz nie chce sciągać jak nie jest przypieta do smyczy?

Posted

[quote name='koosiek']

Dlaczego jest w Azylu? :([/QUOTE]

Celinka trafiła do schroniska dla tego że u mnie w domu nie było szans na jej socjalizację. jak byłem w domu to cały czas siedziała pod szafą, nie chciała przychodzić nawet na najlepsze przysmaki. Wychodziła tylko w nocy i jak nie było mnie w domu. Celinka bardzo boi się mężczyzn. Musiało jakieś bydla bardzo ją skrzywdzić. W azylu jest Maruda to najprawdopodobniej jej brat. Jest identyczny jak ona tylko troszkę większy. Maruda jest otwarty na ludzi i być może z bratem Celinka predzej się z socjalizuje. Już jest dużo lepiej, nie ucieka tak panicznie na widok człowieka i nie chowa sie po kątach.

Posted

Koosiek rozliczenie wg. mnie dostałam od Ciebie 477,40 zapłaciłam u weta.291zł,hotelik 131,20 ,i mój zakup na bazarku 10zł to powinno zostać 45zł na przyszły miesiąc policz jeszcze raz bo ja księgowa nie jestem i nie prowadzę księgowości.A na przyszły miesiąc Koosiek nie przyjmuję kwot po przecinku!!!

Posted

Tu są wydatki wet+hotel:

szczepienie - 38 zł
badanie krwi Aramis - 67 zł
kastracja - 120 zł
obroża p/w pchelna dla Portosa - 22,80 zł
hotel 20.02 - 28.02 - 131,20 zł
wyrobienie książeczek - 6 zł
odpchlenie Aramis - 19 zł
szpital Aramis - 60 zł

Razem 464 zł - coś chyba wcześniej pomyliłam w rozliczeniu... Czyli u Ciebie na koncie jest jeszcze 10,40 zł dla muszkieterów. Ale jeszcze raz bardzo proszę, sprawdź to, czy wszystkie wydatki uwzględniłam i dobrze podliczyłam.
Wychodzi mi, że psiaki są na minusie 42,87 zł.