Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Przepraszam za ciszę, ale nie działało mi dogo, dzisiaj zainstalowałam nową przeglądarkę i jakoś idzie...
Jutro postaram się ogarnąć ostatnie strony wątku. Olena, bardzo dziękuję, że się nim zaopiekowałaś.

Miałam propozycję DT dla Aramisa, ale niestety tylko do lata, więc chyba nie ma sensu - bardzo mało prawdopodobne, żeby do lata znalazł dom...
Co do umowy Portosa, bo podobno nie doszła (w razie czego mam dowód nadania), będę mogła wysłać ponownie niestety dopiero w przyszłym tygodniu.

Co do Atosa - Marta cały czas go dokarmia, ale na tą chwilę jest nie do złapania. Wszystkie psy z łąki zostały już odłowione (dwa są w Celestynowie w schronisku, jeden ma dom), ale on póki co jest najtrudniejszym przypadkiem... Więc raczej do wiosny, gdy będzie można spróbować z sedalinem, się nie uda.

Sylwiaso, czy możesz wysłać mi na pw (a najlepiej na maila: koosiek.psy@gmail.com) swój nr konta?

EDIT: Patusiove - a odłowisz zupełnie dzikiego psa, bez używania usypiaczy (bo jeśli pies zwieje nim środek zacznie działać i zaśnie gdzieś w polu, to zamarznie)? I opłacisz potem jego pobyt w hotelu? Ja już się nauczyłam, że łatwo sobie pieska "wziąć", tylko na "wzięciu" się nie kończy...

EDIT2: skoro jako tako już mi chodzi dogo, postaram się na dniach wystawić bazarek, mam trochę nowych fantów - może coś się na Aramisa uzbiera...

Edited by koosiek
Posted

Doczytałam... Nie będę ciągnąć kłótni o rozliczenia, chcę tylko napisać, że sprawdzałam je dwa razy przed zatwierdzeniem i wydawało mi się, że wszystkie wpłaty, które zostały podane, tam były. A jak pisałam, nie mam innej możliwości potwierdzania wpłat, niż pytanie o nie na wątku. Natomiast co do ciszy z mojej strony - mam spore problemy z dogo, ale zawsze jestem dostępna pod mailem i nr tel., które większość z osób obecnych na wątku zna, a jeśli nie zna, to są podane chociażby na początku wątku czy w moim podpisie.
Olena, czy będziesz dalej prowadzić rozliczenie i wątek? Czy mam go przejąć z powrotem? Będę wdzięczna, gdybyś mogła poprowadzić chociaż rozliczenie, ale to już zależy od Twojej decyzji. Co do długu w rozliczeniu i tego u P. Gabriela - w rozliczeniu może być większy, bo ja sama zadłużałam się na chłopaków i chyba nie wszystko jeszcze pospłacałam. Jeśli chodzi o deklaracje, to Roland wpłacił chyba tylko raz (?), Kami wpłacała do mnie regularnie, została mi chyba jeszcze jedna jej wpłata do przesłania, także proszę o nr konta na priv.
Co do umowy, to jak napisałam - była wysłana ponad miesiąc temu, mam potwierdzenie nadania. W przyszłym tygodniu wyślę jeszcze raz i zareklamuję poprzednią wysyłkę.

Jeśli chodzi o Atosa, to tak, jak napisałam - to zupełnie dziki pies, o wiele gorzej zsocjalizowany, niż Aramis i Portos, wydaje mi się, że nie nadaje się do amatorskiego hoteliku, przynajmniej na początku powinien trafić do kogoś, kto ma spore doświadczenie z trudnymi psami, wiedzę z zakresu behawiorystyki - Jamor, Murka, Furciaczek? Ale to i tak tylko gdybanie, bo póki co nie zanosi się, żeby w najbliższym czasie udało się go złapać.

W marcu powinnam mieć w końcu karmę ze zbiórki, która mogłaby pojechać do Aramisa - teraz było tego za mało, żeby wieźć do Łowicza. Dam znać, jak już będę ją miała - nawet, jeśli teraz jest zapas, to ta będzie na "zaś".

Posted

Proszę o potwierdzenie, czy doszły puszki. Zamawiałam w tym samym czasie karmę dla moich psiaków. Do mnie doszło dziś. Do p. Gabrysia powinno dojść wczoraj.

Posted

Przepraszam ale dogo mi nei dzialalo i na dodatek nie wpuszcza mnie na dogo z laptopa w domu, dzis chlopak przyjdzie i zobaczy czemu widzi dogo jako stan zagrozenia wirusami:(. Sasiad potwierdzil przyjscie karmy - 15 puszek.

Posted

Aramis wygląda kwitnąco :-).

z atosem sprawa jest ciężka, on oczywiście szybko rozkminił łapkę i już nie chciał podstępnego żarełka. może po kilku miesiącach, nie będzie pamiętał i do klatki wejdzie? jedną próbę z klatka łapką można wykonać, ale faktycznie zanosi się na łapanie usypiaczem. no i mam swoje zdanie na temat pewności sedalinu. Atos wygląda na takiego, co będzie potrzebował końskiej dawki - czujne dzikie psy mają to do siebie, ze nawet na sedalinie instynkty przetrwania, a więc ucieczki, silnie działają. a przecież nie mozna podać od razu dużej dawki. więc - polka galopka.

to jeden problem, bo kolejny to miejsce, gdzie mozna by psa umieścić. Jakie Atos ma szanse na adopcję? ech...

Posted

O ile nic nie pomyliłam, były ostatnio próby z klatką łapką i nic z tego nie wyszło.
Też uważam, że sedalin nie jest optymalnym rozwiązaniem, ale wszystkie inne nie przyniosły skutku. Zresztą ja nie decyduję o tym, jak on będzie łapany, bo nie ja się tym zajmuję.

Posted (edited)

Gdyby ATOS :) widział fotki z hoteliku w którym jest jego kumpel pewnie na żadną wiosnę by nie czekał ,tylko sam pobiegł do klatki aby go tam dotransportowano :)

edytowałam i poprawiłam- dziękuję za uwagę koosiek;).Sama nie wiem kogo za pomyłkę przepraszać bardziej : ludzi czy muszkieterów ,więc przepraszam wszystkich :oops:;)

Edited by ivette3
Posted (edited)

Portos to ten adoptowany :) Na ulicy jest Atos.

Sylwiaso, możesz wysłać mi na pw adres sąsiada? Właśnie dostałam zwrot poleconego z umowami, może w adresie jest błąd...

Edited by koosiek
Posted

[quote name='sleepingbyday']wiecie, że mi sie totalnie międlą te imiona? jak rany zapamietać nie mogę, który jest który. a jak zapamietam, to potem zapominam :-/[/QUOTE]

no bo one takie cudne wszystkie,że oślepiają urodą;)...i o pomyłkę łatwo :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

hop hop chłopaki - przystojniaki - wiosna już zawitała ,więc lepszy czas nastał dla wszystkich zwierzaków .Przesyłam głaski dla psiaków i życzenia merdających z radości ogonków :D