ARTEMIS1 Posted September 15, 2006 Author Posted September 15, 2006 Nie wiem jak bylo w zeszlym roku. Zawsze mozesz probowac :) Quote
Paskuda_Bandzior Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Nie moge znaleźć tej listy startowej .......:oops: Quote
Marysia_i_gończy Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 [quote name='Rauni']Lista startowa jest TU Ale nas na niej nie ma! :placz: A zgłosiłyśmy się wczoraj! W ostatnim dniu, ale zawsze! :mad: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
stereo Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Prośba do organizatorów: Czy moglibyście podać ramową kolejnosć przebiegów? Nie chodzi mi o dokładne godziny, bo to i tak się rozjedzie, ale o kolejność klas. Z góry dziękuję. Quote
Delya Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Nas też nie ma :placz: , a Magda zgłoszenia wysłała hurtem i część osób jest na liście startowej. Quote
Magda i Saga Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Vigo , chłopak z zapałem do biegania jest, bo wpisał się i w M-ki i w S-ki:evil_lol: Quote
Rauni Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Raczej chłopak specjalnej troski,potrzebuje dodatkowej szansy, to może wreszcie jakiś torek zaliczy :evil_lol: To już poprawiam, a co do tych, których nie ma na liście, a się zgłaszali, to Artemis ma nam przesłać uzupełnioną listę startową, wtedy wrzucę na stronkę. Quote
Magda i Saga Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 No, no:angryy: stanę tu murem w obronie pyrków. Sama na własne oczy widziałam, ze już zaliczał i to brawurowo wygrywając w Legnicy jumping:lol: Quote
Sajko Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 No od nas brakuje naszej Bangi, słonka naszego w smallikach:evil_lol: I mam całkiem serio oficjalną prośbę. Rozpoczynamy pozytywną rewolucję w Polskim agility, czy możemy również zacząć praktykować dobre obyczaje, i wymierzyć wszystkie psy, które nie mają wymiarów zrobionych oficjalnych przez sędziego z wpisem do książeczki? I druga prośba, żebym od człowieka do człowieka nie chodziła i nie męczyła, czy ktoś wie, skąd teraz mam wziąć oficjalną książkę pracy? Quote
mercedes7 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Witam! Mała pytanko: Co to jest klasa 0, ona zależy od wzrostu psa czy jego umiejętności??? A i jeszcze jedno: I czy jest jakiś wiek do którego pies może brać udział w tych zawodach??? Quote
Magda i Saga Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Klasa zero jest dla psów początkujących. W ramach klasy O psy sa tez podzielone wg wzrostu. czyli SA0 dla małych psów początkujacych, MA0 dla średnich i LA0 dla dużych. Na oficjalnych zawodach pies musi miec ukończone 18 miesięcy, a przewodnik byc członkiem Związku Kynologicznego Quote
Rauni Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Klasa 0 jest to klasa dla psów początkujących, tor nie zawiera slalomu i huśtawki, psy biegnące w tej klasie nie uczestniczą w przebiegach open agility i open jumping, czyli nie walczą o tytuł Mistrza Polski. W klasie 0 są takie same trzy kategorie wzrostowe, jak w innych klasach, czyli small, medium i large. Nie ma górnej granicy wieku, do jakiej pies może startować w zawodach agility, zależy to po prostu od kondycji psa i decyzji właściciela, czy uważa, że dla jego psa nie jest to jeszcze zbyt duży wysiłek. W zawodach natomiast nie mogą startować psy młodsze niż 18 miesięcy. Quote
mercedes7 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Magda i Saga napisał(a):a przewodnik byc członkiem Związku Kynologicznego aha czyli jak bym chciała wziąć udział w zawodach agility, to ja musiała bym być członkiem związku kynologicznego. A to szkoda:-( , bo ja nie jestem, a co bym musiała zrobić. Albo czy są jakieś inne zawody gdzie nie trzeba?? A i dzieki wam za klase O. Fajne ona jest, bo z moją Lady nie ćwiczyłam jeszcze slalomu. Ale może pojade do wrocka tak żeby chociaż popatrzeć sobie. Quote
Magda i Saga Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Wybierz sie do oddziału Związku Kynologicznego w swoim mieście, wypełnij deklaracje członkowska opłac wpisowe i składkę (razem ok. 60 zł) i już jesteś członkiem związku. Nie musisz mieć rasowego psa, wogóle nie musisz mieć psa:evil_lol: Są zawody nieoficjalne, w których mogą uczestniczyć też niezrzeszeni, ale ostatnio jakby rzadziej. cztery razy w roku sa IAL-e właśnie nieoficjalne. Najbliższy w warszawie 15 października i tez sa klasy 0 Quote
mercedes7 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 O super dzięki, za cenne info :-) Przydazą się na przyszłość. Bo Lady nie jest jeszcze gotowa na zawody, na październik nie zdążymy, musimy jeszcze troche poćwiczyć, ale pewnie będą następne Quote
Paskuda_Bandzior Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Magda i Saga napisał(a):Wybierz sie do oddziału Związku Kynologicznego w swoim mieście, wypełnij deklaracje członkowska opłac wpisowe i składkę (razem ok. 60 zł) i już jesteś członkiem związku. Nie musisz mieć rasowego psa, wogóle nie musisz mieć psa:evil_lol: Właśnie ze względu na zawody w zeszłym tygodniu się rejestrowałam i w Poznaniu jest to dokładnie 64 zł. (44 składka, 20 wpisowe) z tego co wiem to tak jest w większości (wszytskich?) oddziałach. Quote
Sajko Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 To ja się powtórzę, jako że odzewu nie było;) Sajko napisał(a):I mam całkiem serio oficjalną prośbę. Rozpoczynamy pozytywną rewolucję w Polskim agility, czy możemy również zacząć praktykować dobre obyczaje, i wymierzyć wszystkie psy, które nie mają wymiarów zrobionych oficjalnych przez sędziego z wpisem do książeczki? I druga prośba, żebym od człowieka do człowieka nie chodziła i nie męczyła, czy ktoś wie, skąd teraz mam wziąć oficjalną książkę pracy? Dodam, że sędzia Giorgio na wystawach nawet sam psy wymierza, jak mu się 'na oko' coś nie podoba (sędziuje cane corso i jest specjalistą, więc co nie co jego wymierzania widziałam, w tym jak z centymetrem mierzył głowy cc!), więc mam nadzieję, zrozumiałby naszą prośbę:razz: Quote
OlaAB Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Sajko chyba nie ma problemu abyś podeszła do sędziego i poprosiła o zmierzenie i wpis. Ja tak zrobiłam na Pucharze Ras i mam już wpis. część osób ma już wpisy a część nie ma książeczek więc też ich nie dotyczy Twój post. Quote
Narvana Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Dobra, teoretycznie jestem z Wroclawia, ale przeraza mnie fakt rozkopanych ulic :P Wiec pytanie do tych, co maja wieksze obycie na stan dzisiejszy Wrocka :P Jak z PKP Soltysowice mam dojechac na stadion? Tramwaje chyba tam nie kursuja, a autobusy? Jakos srednio mi sie widzi isc z buta taki kawal... (sorry, jesli powtarzam, pytanie, ale nie jestem w stanie przeczytac calego tematu-troche tego duzo ;) ) Quote
2Monika2 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 co do listy startowej... wolałabym być z Częstochowy niż z Poznania :mad: Quote
Sajko Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 OlaAB napisał(a):część osób ma już wpisy a część nie ma książeczek więc też ich nie dotyczy Twój post. A jak dla mnie dotyczy wszystkich, po prostu Ci co mają juz wpisy w książeczkach mają sprawę załatwioną, a przed tak ważną imprezą jak Mistrzostwa Polski wszystkie psy powinny według mnie być wymierzone... Jak się tak złoży, że pies z A1 wygra Mistrzostwo Polski startując w M, a w przyszłym roku przejdzie do A2, dostanie książeczkę, pójdzie się wymierzyć, i się okaże, że jednak ma 44cm a nie 42cm, to co będzie? Quote
AniaP Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Sajko napisał(a):Jak się tak złoży, że pies z A1 wygra Mistrzostwo Polski startując w M, a w przyszłym roku przejdzie do A2, dostanie książeczkę, pójdzie się wymierzyć, i się okaże, że jednak ma 44cm a nie 42cm, to co będzie? No, a my jak na razie startujemy jeszcze w zerówkach, ale też mam cały czas z tym problem. :niewiem: :sad: Quote
IraKa Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Nie mam książeczki, startuję w A2, wpis o wzroście mam w paszporcie. Po ostatniej "awanturze" i przed kolejnymi zawodami (tym razem w Czechach) tak na "wszelki wypadek" kazałam sobie zmierzyć psa. Tak więc mam wzrost, podpis i pieczątkę sędziego kynologicznego w paszporcie. Pytanie tylko czy to wystarczy:evil_lol: ;) Quote
Recommended Posts