Zofija Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ashaski napisał(a):Nie mamy jeszcze świeżych wieści z hoteliku, a stzw u którego jest Suzi nic nam nie napisze bo jest zbanowane ;D trzeba do niej na maila napisać Quote
Ashaski Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Spadek dla Suzi po Gawle: 369 zł! dobrze wydajcie ;D Quote
Ashaski Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Suzi trafiła do schroniska ze względu na nieuleczalną chorobę swojej opiekunki. Niestety stan suczki wskazywał na to, że jej dotychczasowa pani nie przejmowała się jej zdrowiem. Suzi miała chore oczy, dużego guza na sutku, zęby w katastrofalnym stanie, była wychudzona i miała zaniedbaną sierść. Jej stan był badzo zły, więc wolontariusze fundacji "Lepszy Świat" zdecydowali się na przeniesienie suczki do domowego hoteliku dla zwierząt. Suzi przeszła badania krwi, serca, rentgena płuc. Stwierdzono u niej anemię i ganulocytozę, oraz kataraktę oczu. Ponieważ serce i płuca były w dobrym stanie zdecydowaliśmy się na operację guza. Przy okazji została wysterylizowana i zostały wyczyszczone zęby. Oczy są leczone farmakologicznie, niestety zmętnienie rogówki po przebytym stanie zapalnym oraz związabne z wiekiem już pozostanie. Suzi jest suczką bardzo łaknącą towarzystwa człowieka, wiecznie domaga się zainteresowania, pieszczot, drapania po brzuchu. Boi się drobnych zabiegów typu zakraplanie oczu czy mycie łap po spacerze. Nie lubi wychodzić wieczorem, bo nie widzi w ciemnościach. Jest Idealna na kolejnego psa w domu albo do kotów - z wszystkimi żyje w zgodzie, jest bardzo łagodna. Najlpszy dla niej byłby dom, gdzie ktoś będzie mógł jej poświęcić jak najwięcej zainteresowania. Mimo swojego wieku - około 9 lat jest jeszcze wesołym, pełnym życia psiakiem. Iza: tel. 601 449 443, izadzida@interia.pl Quote
Casablanca Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ładne ogłoszenie, wstawię na nk i gdzieś jeszcze jak wymyślę gdzie ;) Quote
Asia & Ginger Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Zofija napisał(a):nie, nie ma A czy w takim razie będziecie robić jako fundacja, czy ja mam zrobić podając konto fundacji "Lepszy Świat"? Quote
lunarmermaid Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ja robiłam ogłoszenia z tekstem,który przysłała mi Zofija.Tam są inne numery tel. i maile. Wszystkie podane ogłoszenia są aktualne. Quote
karoline3ka Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 hej nie wiem czy to sie tak robi , ale zglaszam ze przelalam na konto suzinki 20 zl Quote
Zofija Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 karoline3ka napisał(a):hej nie wiem czy to sie tak robi , ale zglaszam ze przelalam na konto suzinki 20 zl dziękujemy!:) czy to stała deklaracja, czy jednorazowa?? Quote
Ashaski Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 lunarmermaid napisał(a):Ja robiłam ogłoszenia z tekstem,który przysłała mi Zofija.Tam są inne numery tel. i maile. Wszystkie podane ogłoszenia są aktualne. Ponieważ dostałaś pewnie tekst z namiarami na Deę lub Zofiję, tutaj jest bezpośrednio do hoteliku Quote
sylwin7 Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 karoline3ka napisał(a):hej nie wiem czy to sie tak robi , ale zglaszam ze przelalam na konto suzinki 20 zl Bardzo dziękujemy! :) Tylko powiedz mi czy to jednorazowa deklaracja? Bo nie wiem, gdzie wstawić w rozpisie deklaracji. ;p Quote
Ashaski Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Allegro dla Suzi: http://allegro.pl/suzi-kilka-kilogramow-chorego-psa-czeka-na-pomoc-i1462910940.html i z hoteliku: Nasza Suzi jest straszną histeryczką ( piszczy i panikuje przy zakraplaniu oczu czy zwykłym myciu łap) ;D. Zdarza jej się sikać pod łazienką- myślę że da się to jej wytłumaczyć, nauczyć. Lubi spać w fotelu i jak się ją drapie w pachy ;) Quote
Asia & Ginger Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Ashaski napisał(a):Nasza Suzi jest straszną histeryczką ( piszczy i panikuje przy zakraplaniu oczu czy zwykłym myciu łap) ;D. Zdarza jej się sikać pod łazienką- myślę że da się to jej wytłumaczyć, nauczyć. Lubi spać w fotelu i jak się ją drapie w pachy ;) Najlepiej by było przekonać do tego sunię smaczkami, spaniele to łakomczuchy i za smaczki zrobią wszystko. Także po zakraplaniu oczek i w trakcie wycierania łapek trzeba sunię obdarowywać smaczkami, żeby te czynności jej się przyjemnie kojarzyły. ;) Quote
Zofija Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Asia & Ginger napisał(a):A czy w takim razie będziecie robić jako fundacja, czy ja mam zrobić podając konto fundacji "Lepszy Świat"? Jezeli można Cię o to poprosić to było by super. Ja po prostu nie potrafię tego zrobić Quote
Asia & Ginger Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Zofija napisał(a):Jezeli można Cię o to poprosić to było by super. Ja po prostu nie potrafię tego zrobić Widze, że Ashaski już to zrobiła: http://allegro.pl/suzi-kilka-kilogramow-chorego-psa-czeka-na-pomoc-i1462910940.html Ale mogę zrobić jeszcze jedną aukcję, więcej osób zauważy. Ashaski jakbyś mogła to zmień tytuł aukcji, koniecznie wpisz słowa "cocker spaniel", wtedy zajrzy więcej spanielarzy. ;) Quote
Ashaski Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ehem, po pierwsze Ashaski jakbyś MÓGŁ xD, po drugie allegro dla Suzi robił hotelik, ale spoko napisze do niego Quote
Asia & Ginger Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ashaski napisał(a):Ehem, po pierwsze Ashaski jakbyś MÓGŁ xD, po drugie allegro dla Suzi robił hotelik, ale spoko napisze do niego :oops: Przepraszam najmocniej, ale tak już się jakoś przyzwyczaiłam, że tu prawie same baby. :lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Plakaty dotarły , więc postaram sie po wetach , zoologach porozwieszać . Quote
Ashaski Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Z hoteliku: Suzi stwierdziła że skoro mokro, zimno i pada to nie ma zamiaru wychylać nosa za drzwi xD, trzeba ją siłą na dwór wyciągać. Okazało się że zakraplanie oczu nie boli, nie szczypie i nikt krzywdy nie robi ;). Nauczyła się też że łazienka jest tylko dla ludzi i ew. kotów, skończyły się więc kałuże pod nią. Najważniejsze miejsce dla psa to kuchnia. Opanowała fotel Pana Tuby i dzisiaj przegoniła Matołcia jak podszedł. Suzi jest tak pacyfistyczna, że nie może pojąć, że nie należy podchodzić do wkurzonego kota. Apetyt ma gigantyczny a cały czas jest chuda jak patyk. Zwiększyłam porcje dzienne :-)) Quote
Zofija Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Ashaski napisał(a):Z hoteliku: Suzi stwierdziła że skoro mokro, zimno i pada to nie ma zamiaru wychylać nosa za drzwi xD, trzeba ją siłą na dwór wyciągać. Okazało się że zakraplanie oczu nie boli, nie szczypie i nikt krzywdy nie robi ;). Nauczyła się też że łazienka jest tylko dla ludzi i ew. kotów, skończyły się więc kałuże pod nią. Najważniejsze miejsce dla psa to kuchnia. Opanowała fotel Pana Tuby i dzisiaj przegoniła Matołcia jak podszedł. Suzi jest tak pacyfistyczna, że nie może pojąć, że nie należy podchodzić do wkurzonego kota. Apetyt ma gigantyczny a cały czas jest chuda jak patyk. Zwiększyłam porcje dzienne :-)) wspaniałe wieści!:) Quote
Casablanca Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Dobrze, że się Suzince powodzi, teraz tylko (a może aż...) domek :) Quote
coronaaj Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Podnosze Suzi...a moze jest miejsce w tym hoteliku???Chetnie skorzystamy mam Jazona tez dlugo w schronie jest na Pudlach w Potrzebie bidny smutny pies...potrzebuje Ludzia Dajcie znac na pw czy tutaj...smutno mu za tymi kratami...same zobaczcie... Ciotka pod koniec miesiaca cos kapnie Suzi...zadeklaruje ...trzeba ciotki reklamowac watek bo cos cicho tutaj....do dziela... Quote
Zofija Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Pomóżcie mi proszę! Pilnie poszukuję osoby do wizyty przedadopcyjnej w Pszczynie. To wielka szansa dla tej suni!!! http://www.dogomania.pl/threads/204299-Pinia-centkowane-cudo-po-wypadku-zbieramy-na-HOTEL!!! Proszę o kontakt na pw, maila: zofiakrystyna@poczta.onet.pl, tel.: 508-063-271 Quote
Ashaski Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Wybaczcie!!! Suzi pojechała już do nowego domku xD Mieszka teraz we Wrocławiu ;) Quote
Asia & Ginger Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Ashaski napisał(a):Wybaczcie!!! Suzi pojechała już do nowego domku xD Mieszka teraz we Wrocławiu ;) No proszę jaka wspaniała wiadomość! Niech się Suzince powodzi! :kciuki: :kciuki: Quote
Recommended Posts