Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uaktualniłam 1-szy post.
Kochani, mamy 150 zł stałych deklaracji, potrzebujemy jeszcze 200 zł stałych, żeby go wyciągnąć i umieścić w hoteliku. Gdyby 10 osób zdecydowało się zadeklarować po 20 zł miesięcznie, moglibyśmy go wspólnie uratować...

Wiem, że wszyscy macie mnóstwo zobowiązań, a pieniądze nie dają się rozmnażać. Ale może udałoby się wspólnymi siłami umieścić go w hoteliku? On już tyle przeszedł, a nie jest już młody... nie pozwólmy, żeby zgasł w schronisku z głodu... ma ciągłe biegunki, nie toleruje schroniskowego jedzenia... okropnie wygląda... zostały skóra i kości... w jego oczach jest błaganie o pomoc... ja sama nie dam rady... mamy 11 psów i jedziemy "na oparach"...

Proszę o pomoc dla Kubusia

Posted

Podnoszę i proszę o pomoc dla Kubusia.
dla niego hotel oznacza życie, pozostawienie w schronisku-pewną śmierć z głodu.

Kuba potrzebuje diagnozy układu pokarmowego, ale przede wszystkim domowego jedzenia, a to w schronisku jest niemożliwe...

Pomooooooocy ludzie

Posted

Mam nadzieję, że ten dupek, który się go pozbył dostanie kiedyś to, co mu się należy:-( Mimo dużych długów na naszych psiakach deklaruję 20 zł miesięcznie na Kubusia, bo on musi wyjść stamtąd jak najszybciej!

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Mam nadzieję, że ten dupek, który się go pozbył dostanie kiedyś to, co mu się należy:-( Mimo dużych długów na naszych psiakach deklaruję 20 zł miesięcznie na Kubusia, bo on musi wyjść stamtąd jak najszybciej!

Ewuś dziękuję, tym bardziej, że wiem, jak Ci ciężko.

Ja też mam nadzieję, że s..... zdechnie kiedyś bez żarcia na ulicy za to co zrobił.

Posted

Agnieszka103 napisał(a):
Z mojej strony 10 zł/mies. Proszę o dane do przelewu kiedy pieniądze będą już zbierane

z całego serca dziękuję w imieniu Kuby.

Posted

Kurcze, umknął mi wątek Kuby, a tu takie koszmarne wieści...
Jako, że Kuba jest "nasz pies" oferujemy miejsce dla niego na zasadzie BDT, tzn. za karmę i koszty wet.
Może łatwiej by mu było odnaleźć się w miejscu, które zna, może nas pozna biedak...

Posted

Murka napisał(a):
Jako, że Kuba jest "nasz pies" oferujemy miejsce dla niego na zasadzie BDT, tzn. za karmę i koszty wet.
Może łatwiej by mu było odnaleźć się w miejscu, które zna, może nas pozna biedak...

Jaka cudowna wiadomość! Murko, "spadłaś z nieba" Kubie :)

Posted

Piszę w imieniu Ani, która jest poza domem i odcięta od neta.
Murka, spadłaś nam z nieba :-).
Niebawem skontaktuję się z Tobą odnośnie transportu Kuby. Niestety, mój obecny stan zdrowia (b. poważne problemy ze wzrokiem) nie pozwala mi na prowadzenie auta, ale pomoc w tym zakresie zaoferował mój kolega, który gotów jest ogarnąć temat całkowitego transportu (do schronu, do Murki i powrót), za koszt samego paliwa. Jeśli propozycja zostanie zaakceptowana przez ogół, pieniądze na ten cel mogłyby pochodzić ze zgromadzonych jednorazowych datków.
A teraz jeszcze coś, co pewnie wielu z Was zaskoczy. Jest bowiem pewna szansa, że... i tutaj nie mogę napisać o szczegółach, żeby nie zapeszyć...
Dosłownie przed godziną skontaktowała się z Anią wolontariuszka, która ma pod swoją opieką Kubę, i poinformowała ją, że psiakiem zainteresował się pewien DS. Sprawa wyjaśni się lada dzień, dlatego najrozsądniej będzie zaczekać z transportem do Murki, gdyż w grę wchodzi łącznie, bagatela, ponad 400 km. Na obecną chwilę nie pozostaje nam nic innego, tylko ściskać kciuki za Kubusia. Tak czy inaczej, będzie już tylko lepiej. A jemu poprzedniemu "panu" (przytaczam za Anią) piiiiiiiiiiiiiiiiii, piiiiiiiiiiiii, piiiiiiiiiiiiiiii (cenzura) ;-).

Tomek.

Posted

Murka napisał(a):

Murka :loveu: :loveu:
Z Ciebie dobry człowiek jest.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Murka :loveu: :loveu:
Z Ciebie dobry człowiek jest.

Dobrze powiedziane:-) Murka, szacun wielki! Trzymam kciuki za DS dla Kuby, a jeśłi nie wypali, to za jak najszybsze dojechanie do Murki:-) Swoją deklarację utrzymuję, bo Kubulec będzie w razie czego zbierał na karmę i weta:-)