Błyskotka Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 No i z kabiny szybko by uciekł :diabloti:. Ogólnie moje psy są grzeczne w wannie :loveu:. Sułtan wykąpany ale włos dalej nie ten :shake:. Później jeszcze ostatnie poprawki i będzie co będzie. Zostały mi jeszcze ostatnie drobne zakupy, pakowanie, trzeba coś ugotować dobrego dla dziewczyn bo samych chrupek nie będą jadły ( zwłaszcza królewna Fjona ), małe spanko i gdzieś o 2 wyjazd prosto na wystawę jak reszta ekipy dojedzie. Najlepsze jest to że mam potwierdzenia tylko mailowe. A tu mnie straszą że potwierdzenia mailowe były a na miejscu okazało się że psa nie ma w katalogu :mad:. Jutrzejszą wystawę mogę podarować ( nie liczę na dużo ), najwyżej 50 euro będzie w kieszeni ale następnych już nie :diabloti:. No i ciekawe czy więcej zmian sędziów się szykuje :cool1:. Quote
Mania&Dolly&MuSan Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Kciuki już trzymamy:p Dajcie BOBu:cool1: Quote
Pencia Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 2.X.09 pierwsza wystawa naszej Błyskotki i jej Sułtana i co i brawo SUŁTAN CAC,CACIB,BOS :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
M&S Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Pencia']2.X.09 pierwsza wystawa naszej Błyskotki i jej Sułtana i co i brawo SUŁTAN CAC,CACIB,BOS :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: WIEEELKIE GRATULACJE :multi::multi::multi::multi::multi::multi: A. Quote
Mania&Dolly&MuSan Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Pencia']2.X.09 pierwsza wystawa naszej Błyskotki i jej Sułtana i co i brawo SUŁTAN CAC,CACIB,BOS :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Gratulujemy :multi::multi::multi: Kciuki trzymamy dalej:p Quote
Incunabula Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Hej Aniu! Gratuluję sukcesów i trzymam kciuki za dalsze! Pozdrawiam Was ciepło, Bogusia :rolleyes: . Quote
Mania&Dolly&MuSan Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Kiedy oni wrócą :roll:, ja chce staweczkę i fotki ;) Quote
M&S Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Mania&Dolly&MuSan napisał(a):Kiedy oni wrócą :roll:, ja chce staweczkę i fotki ;) Myślę, że jutro...... A. Quote
Błyskotka Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Dzień Dobry Wszystkim :). Dziękuję za przekazanie wyników z pierwszej wystawy i za gratulacje :). Na kolejnych wystawach nie poszło nam za dobrze. Pierwszego dnia w Rumuni res CAC i res CACIB a drugiego ............. bdb ( po raz pierwszy ) . No ale po kolei ;). Węgry przywitały nas super terenem wystawowym :loveu:. Miejsce wystawy to teren gdzie kiedyś odbywały się bitwy bo wszędzie były bunkry, armaty i rysunki wojenne :loveu:. Aby wjechać na wystawę musieliśmy przejechać przez taki jakby dziedziniec. Super to wyglądało i robiło wrażenie. Zabijecie mnie ale nie mam chyba ani jednej fotki terenu bo nie zabrałam ładowarki do baterii i bałam się że baterie nie wytrzymają do niedzieli :oops:. Ale jeszcze tam zawitamy bo teren super. Były też wycieczki zwiedzać teren. Na samym początku miał nas sędziować Paweł Szemraj. I tak jadąc do Rumunii trzeba przejechać przez Węgry więc stwierdziłam że wystawa będzie dobrym rozwiązaniem bo ani my ani psy nie będziemy aż tak bardzo zmęczeni. Na nic tam nie liczyłam bo z ocenianiem tam jest tak prawie jak np. w Czechach ( przynajmniej w moich oczach ). Na planie sędziowanie zobaczyłam zmianę sędziego na Jakkela Tomasa z Węgier a na miejscu okazało się że oceniać nas będzie Jolanda Nagler Magal ( czy jak tam się pisze bo pisze nazwisko z pamięci ) z Izraela. Oceniała Sułtana 2 lata temu w Będzinie i oceniła go super. To bardzo ostra sędzina pod względem oceniania. Sypie bardzo dobrymi, pies musi sie u niej naprawdę dobrze pokazać i mieć w sobie to coś. Rozmawia z wystawcą, powie mu co się w psu nie podoba bez tzw. owijania w bawełnę. Z miarką również na długo się nie rozstaje :cool3:. Każdego psa ocenia chyba z 20 minut :evil_lol:. Przyjechali wystawcy z Rosji, Litwy, Węgier oraz oczywiście Węgrzy. Bardzo nie spodobało mi się zachowanie węgra który wodę psom dawał uwaga przez strzykawkę a później szybko wytarł pysk :mad:. Psy ładnie zrobione a tu 2 pazury w przednich łapach długie jak u sępa a w tylnych to samo :shake:. Psy chyba wcale nie mają możliwości ścierania pazurów :roll:. Może praktyka pojenia psa przez strzykawke jest popularna ale ja spotkałam się z nią pierwszy raz. Myśleliśmy ze ten pies jest chory :roll:. Sędzinie Sułtan sie podobał i w sumie nie mieliśmy z kim iść na porównie o Caciba :evil_lol:. Bardzo mnie jej ocena cieszy bo pokazała że jest dobrą sędziną a nie ocenai raz tak a następnym razem inaczej. Rasę wygrał pies z Litwy w juniorach. Niech ma :razz:. Do Rumunii dojechaliśmy późno wieczorem. Na przejściu granicznym mieliśmy bardzo nie miłego celnika :shake:. Już się baliśmy że nie odda nam dowodów :roll:.W hotelu a raczej pensjonacie byli sami wystawcy :lol:. Pencjonacik fajny ale w trakcie budowy ale ważne ze było gdzie odpocząć. Była zamykana brama więc nie trzeba się było martwić np. o samochód. Właściciel bardzo miły. 7 minut jazdy samochodem od pensjonatu :p. Pierwszego dnia oceniał największy ekspresowy sędzia czyli Stefan Silko ze Słowenii. Takiego oceniania jeszcze nie widziałam :shake:. Sułtan miał za konkurenta czarnego smootha z Rosji. Jak na chowa krótkowłosego nie był najgorszy. Sędzia sprawdził konkurentowi zgryz, jądra, kazał się przebiec, Sułtana ocenił tak samo. Później kazał zrobić im kółko i pogratulował rywalowi :roll:. Wszystko fajnie pięknie ale to wszystko zajęło mu dosłownie 5 minut !!! Jeszcze jakby smooth jakoś biegł ale on nie prezentował sie wcale :shake:. Normalnie tragedia. Dziękuję za takich sędziów u których nie wiem za co przegrywam, którzy oceniają byle szybko a psy porównują tylko na podstawie jednego kółka, zerknięcia na zgryz i dotknięciu jąder. Znajomej po ocenie powiedział: "Rałs " :eviltong:. Pełna kultura :roll:. W niedzielę oceniał nas sędzia z Anglii Andrew Brace. Wiedziałam że będzie ciężko ale nie wiedziałam że aż tak. Psy wylatywały z ringu z ocenami bardzo dobrymi jeden po drugim. Wszystkie chowy ( 4) były u niego bardzo dobre !!! Każdy w innym typie ale wszystkie ocenił tak samo :evil_lol:. Wystawcy byli bardzo zbulwersowani jego sędziowanie. Szkoda ze nie wiem jaki jest jego typ chowa. Jak na grupę wyszły 3 rasy to było dobrze :evil_lol:. Mimo wszystko wróciliśmy zadowoleni. Wiem że nie zawsze się wygrywa, to że pies jest championem nie znaczy to że nie ma prawa otrzymać oceny bardzo dobrej. Doskonale znam wady i zalety swojego psa ( psów ) i wiem na co zasługują. Trafiliśmy po prostu na beznadziejnych sędziów i oceniam ich tak nie po otrzymanych ocenach a po stylu oceniania. Powinni iść np. do pani z Izraela popatrzeć w jaki sposób ocenia bardzo mi sie podoba. W Rumunii nie dawali opisów. Fotki będą ale dopiero jutro. Quote
taxelina Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Błyskotka napisał(a): Mimo wszystko wróciliśmy zadowoleni. Wiem że nie zawsze się wygrywa, to że pies jest championem nie znaczy to że nie ma prawa otrzymać oceny bardzo dobrej. Doskonale znam wady i zalety swojego psa ( psów ) i wiem na co zasługują. Trafiliśmy po prostu na beznadziejnych sędziów i oceniam ich tak nie po otrzymanych ocenach a po stylu oceniania. Powinni iść np. do pani z Izraela popatrzeć w jaki sposób ocenia bardzo mi sie podoba. W Rumunii nie dawali opisów. I to mi sie podoba co piszesz! znaczy ze jestes hodowca z rozumem i wiedza a nie takim zachcianym co zawsze musi wygrac a jego pies jest najcudowniejszt :D Quote
M&S Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Gratulacje :multi::multi::multi: a wilcze jakoweś były? A. Quote
Błyskotka Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 [quote name='Maks i Spark']Gratulacje :multi::multi::multi: a wilcze jakoweś były? A. W Rumunii była 1 suka z cieczką :angryy:. Psy źle się wystawiały. Sułtan wbijał nos w miejsce gdzie nasikała jak biegł koło tego miejsca :shake:. Nazywała się: AISTRAUM FANSHETTO FEY Championka Na Węgrzech byliście sami :placz:. Quote
M&S Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Błyskotka napisał(a):W Rumunii była 1 suka z cieczką :angryy:. Psy źle się wystawiały. Sułtan wbijał nos w miejsce gdzie nasikała jak biegł koło tego miejsca :shake:. Nazywała się: AISTRAUM FANSHETTO FEY Championka Na Węgrzech byliście sami :placz:. Taaa, lubię suki z/tuż po....a w zasadzie ich właściceli :angryy::mad: Węgry domyslałam się :-(:placz::placz::placz: A. Quote
taxelina Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Bamses Bollar - med alla Bamses favorit leksaker... chyba najwiekszy sklep z rzeczami rasowych psow, klikaj na produkty i ogladaj :D Quote
Błyskotka Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 [quote name='Maks i Spark']Taaa, lubię suki z/tuż po....a w zasadzie ich właściceli :angryy::mad: Nikt tego nie zrozumie dopóki nie przyjdzie mu wystawiać psa :shake:. [quote name='deer_1987']Bamses Bollar - med alla Bamses favorit leksaker... chyba najwiekszy sklep z rzeczami rasowych psow, klikaj na produkty i ogladaj :D Ale super rzeczy :loveu: Dzień Dobry Wszystkim :) Myślę że dzisiaj dam radę wstawić już jakieś fotki ;). Quote
M&S Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Błyskotka napisał(a):Nikt tego nie zrozumie dopóki nie przyjdzie mu wystawiać psa :shake:. Myślę że dzisiaj dam radę wstawić już jakieś fotki ;). ...no właśnie, fajnie się wystawia :diabloti::angryy: Super, będą foty :lol::multi: A. Quote
Mania&Dolly&MuSan Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 :oops::oops::oops: marudzicie na te suki w cieczce :eviltong::eviltong::eviltong: Eh.............. Aniu do zobaczenia w Bratysławie :lol: Quote
Błyskotka Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Kilka fot z Węgier: Mieliśmy parking na przeciw ringu :) Kawałek tego dziedzińca :lol: Kiedy wychodzimy ? Bieganie cdn..... Quote
Recommended Posts