Błyskotka Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Asiaczek napisał(a):Błyskotko - a jak Ty oceniasz obecny wygląd Aluśka? Pzdr. Hmmmmm. Wszystkie szczeniaczki były bardzo wymixowane :lol:. Nie było widać na którego z rodziców poszły. Aluś poszedł bardziej na mamę. Będzie miał jej kolor i budowę. Ma krótki ogonek ale Sułtan też nie ma jakiegoś długiego tylko bardzo obrośnięty :lol:. Kościec tatusiowa nie jest i chyba raczej nie będzie ale jest ok jak na psa ;). Aluś będzie miał Sułtanową głowę :cool3:. W tej chwili Aluś wygląda dość zabawnie z tą dużą główką. No i ma bardzo ładne wyraźne oczka. Do uzębienia również nie mam jakiś zastrzeżeń. Musi zgubić jeszcze kilka mleczaków i będzie ok. Ma bardzo fajny charakter :). W skrócie oceniam go bardzo dobrze :). Oczywiście trudno oceniać takiego malucha bo za rok on może wyglądać zupełnie inaczej :lol:. Quote
Asiaczek Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Dzięki. Czyli generalnie, na tym etapie rozwoju/wzrostu, podoba się.:lol: Pzdr. Quote
Błyskotka Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 Maks i Spark napisał(a):Cześć w sobotę:lol: miłego dnia A. Dziękuję i wzajemnie :). Quote
Mania&Dolly&MuSan Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 :lol: Cześć, dziękuję, dzień faktycznie był miły choć pracowity :angryy: i To się nazywa wolna sobota :evil_lol: Quote
taxelina Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Dzien dobry :D Po pracy i odpoczynku jestem tu :D Quote
mineralna_ Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Witamy ;) Jejkuu, jakie kluchy małe :evil_lol: To teraz musisz uważać na nie, bo ja z Wodzisławia jestem, to nie daleko mam, jeszcze przyjdę i ukradnę :evil_lol: Quote
Błyskotka Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Witam :multi:. Tylko nie przebieraj się za listonosza ani doręczyciela ulotek bo może być z tobą krucho :evil_lol:. Quote
mineralna_ Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Błyskotka napisał(a):Witam :multi:. Tylko nie przebieraj się za listonosza ani doręczyciela ulotek bo może być z tobą krucho :evil_lol:. To może za kuriera dowożącego smaczki i żarełko :razz: Boozie, jakie fajne kluseczki, u nas po osiedlu biega czasem czarny chowowaty pies, ale strasznie nieufny jest, i zaniedbany. Chciałam go nakarmić poogłaszać itp. to olał mnie i moją karmę i sobie poszedł :evil_lol: A;e rudzielce ślicznee :loveu::loveu: Quote
taxelina Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Błyskotka napisał(a):Witam :multi:. Tylko nie przebieraj się za listonosza ani doręczyciela ulotek bo może być z tobą krucho :evil_lol:. zostanie zjedzona przez Wasze psiaki? :cool3: Quote
Błyskotka Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Sułtan wygląda tylko na takiego miśka ale potrafi wzbudzić respekt :cool3:. Na wystawie obcy może z nim zrobić wszystko ( wabik na jedzenie nie zda egzaminu bo on na wystawie nic nie je :evil_lol: ) no ale na jego terenie to już nie. Jest bardzo pamiętliwy i do dzisiaj pamięta zapach osoby która go drażniła za młodu. Takiej jednej ciotki też nie lubi :evil_lol:. Najłagodniejsza ze stadka jest Wasima ale czego to ona się nauczy od starszych "kolegów" to ja nie wiem :lol:. Quote
Asiaczek Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Ja uważam, że Sułtan zachowuje się normalnie. Psy mają pamięć i naprawde pamiętają tych ludzi, którzy im jakąś krzywde zrobili... Pzdr. Quote
Mania&Dolly&MuSan Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Nie wiem dlaczego się dziwimy ze miśki pięknie pilnują obejścia. Chow chow to pies przede wszystkim stróżujący :razz:. Rasa przetrwała dzięki klasztorowi Shaolin, w którym chowy znalazły zatrudnienie jako dozorcy. Pierwsze księgi rodowodowe rasy były prowadzone przez mnichów Shaolin. A Sułtan nie dość, że pilnuje obejścia to jeszcze ma harem do upilnowania :p Quote
Asiaczek Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Noooo, ten harem do upilnowania - najważniejszy...:lol: Pzdr. Quote
Błyskotka Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Asiaczek napisał(a):Noooo, ten harem do upilnowania - najważniejszy...:lol: Pzdr. Racja :lol::lol::lol:. Muszę Fjonce jakieś foty porobić ;). Obrosła trochę i nadaje się do pokazania :lol:. Trzeba tylko poczekać na lepszą pogodę bo jak na razie ciągle pochmurno :-(. Quote
Błyskotka Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 W czasie brzydkiej pogody i deszczu psiaki się nudzą ........... cdn.... Quote
Asiaczek Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Obrażony chowek;) http://img194.imageshack.us/img194/1173/dscn5225q.jpg Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Tu też chowek wygląda na obrażonego...;) http://img199.imageshack.us/img199/7595/dscn5233.jpg Pzdr. Quote
Błyskotka Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 cd. A teraz powoli muszę się zbierać z Fjonką na szczepienie :lol:. Quote
Błyskotka Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 [quote name='Asiaczek']Tu też chowek wygląda na obrażonego...;) http://img199.imageshack.us/img199/7595/dscn5233.jpg Pzdr. No tak on by wolał spać na dworze ale jak pada to nie ma mowy :diabloti:. Quote
M&S Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 w czasie deszczu chowki się nudzą;) ImageShack - Image Hosting :: dscn5230.jpg ImageShack - Image Hosting :: dscn5233.jpg świetne:p A. Quote
Mania&Dolly&MuSan Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 w czasie deszczu chowki się nudzą;) Oj święta prawda :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Ja w czasie deszczu też się nudzę i w tym czasie uwielbiam SPAĆ!!! Przytulona do kotów i psów, pod ciepłym kocykiem... Pzdr. Quote
Recommended Posts