Jump to content
Dogomania

Spaniel Brego-zostaje na DS u Zalkinaczy. Dziekujemy!!!:)

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bregusiu, przepraszam Cię za OT, ale sytuacja u Pani Joli zrobiła się na prawdę ciężka :(

Właśnie wybieramy wspólnego kandydata miau i dogo do głosowania na wrzesień na Krakvecie!
PROSZĘ ZAGŁOSUJ NA Przytulisko ZNAJDKI czyli przytulisko JoliB - brzuszki czworonogów przytuliska czekają na Twój głos. Pani Jola teraz BARDZO POTRZEBUJE pomocy, w nocy 7/8 września pożar zabrał cały dobytek zgromadzony w garażu, przygotowany do przeprowadzki.
link do wątku głosowania http://www.dogomania.pl/threads/214317-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień

Posted

:cunao::cunao::cunao:!!!DUDEK MA DOM!!!:cunao::cunao::cunao:

:laola:

Wybaczcie, ja tylko na sekundę piszę z pracy, nie mam już dłuższy czas neta w domu, wczoraj wysłałam Pani Gosi sms żeby się nie martwiła, że pieniadze niedługo przeleję, a tu taka wiadomość:multi::multi::multi: Że mam nic nie przelewać, bo Dudek znalazł stały dom u Nich:loveu::loveu::loveu:
Wczoraj było już późno, ale dziś zadzwonię po szczegóły

SUPER, CO?:lol:

Posted

[quote name='marta0731']:cunao::cunao::cunao:!!!DUDEK MA DOM!!!:cunao::cunao::cunao:

:laola:

Wybaczcie, ja tylko na sekundę piszę z pracy, nie mam już dłuższy czas neta w domu, wczoraj wysłałam Pani Gosi sms żeby się nie martwiła, że pieniadze niedługo przeleję, a tu taka wiadomość:multi::multi::multi: Że mam nic nie przelewać, bo Dudek znalazł stały dom u Nich:loveu::loveu::loveu:
Wczoraj było już późno, ale dziś zadzwonię po szczegóły

SUPER, CO?:lol:
Czy ja dobrze widzę!?!?!? :-o
Nasz mały rozbójnik Breguś vel Dudek zostaje u Zaklinaczy? :-o

Przecudowna wiadomość!!! :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

Prosimy o więcej szczegółów, bo to aż niewiarygodne! Ciekawa jestem bardzo, co zdecydowało, że postanowili psiaka zatrzymać. :cool3:

Posted

ja dzis z marta rozmawialam. ponoc dzwonila do domkui brega wtedy, kiedys. dzis ma sie zmobilizowac i siasc tu wszystko napisac.
ale wersja niezmieniona, brego na ds zostaje :)

Posted

no, a tyle razy juz igla nad nim wisiala. to jest dla mnie niepojete. dla mnie to byl beznadziejny przypadek. odpowiedniego domu dla niego to ze swieczka szukac. a udalo sie :) brawo dziewczyny i chlopaki! brawo kizi za niezlomnosc!!!!!!

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Cuda się jednak zdarzają! Warto było walczyć o tego psa! :loveu:

Oj warto było, warto :D
Naprawdę cuda na dogo się zdarzają, i to kolejny z nich :):):)

Ja jestem niewinna, bo nie miałam neta dłuższy czas i napisałam sms do P.Gosi, żeby się nie martwiła, że pieniądze prześlę niedługo, a ona odpisuje, że nie muszę, by kasę przesłać na innego bidulka, bo Dudek u nich zostaje

Oczywiście dzwoniłam, co było powodem takiej decyzji, a to mój sms tylko spowodował oficjalne wyrażenie tej decyzji, bo już wcześniej o tym myśleli, że Dudka pokochali i nie oddadzą :D:D:D

I wiecie co....... P.Gosia powiedziała, że na przyszłość możemy na nią liczyć:loveu:, jak się trafi "trudny przypadek" to dzwonić!

Kizi teraz chyba trzeba dopełnić formalności, i jakąś umowę adopcyjną spisać?
I P.Gosia pyta, kiedy był szczepiony. Ja pamiętam, że Tomek, u którego Brego był wczesniej, coś wspominał o szczepieniu, ale nie miał żadnego potwierdzenia w książeczce, żadnej naklejki...

Posted

Wklejam z postu rozliczeniowego:

NOWY "ROZDZIAŁ" BREGO U ZAKLINACZY od 04.VI., zbieramy na karmę
Yuki 10zł (wpłacone 16.VI.)
Kizimizi 30zł (wpłacone 08.VII.)
Asia&Ginger 30zł (wpłacone 06.VII.)
Marta0731 20zł (wpłacone)
Kasiafiona 30zł (wpłacone 16.VII.)
Monika083 10zł

Bazarek Kora78/Kizimizi - 187,50 (wplacone 12.VII)
Od Piesi (od Tobiego, który w DS grzeje dopkę) - 10zł

RAZEM: 317,50zł

Wysłane Zaklinaczom 19.VII. - 200zł za VI i VII

ZOSTAJE: 117,50zł

Posted

Superancko!!! :multi: :multi: :multi:

Ale ja się wcale nie dziwię, że Pan Janek i Pani Gosia zakochali się w naszym rozrabiaku. Kto miał okazję go poznać osobiście, ten wie, że ten psiak ma w sobie masę uroku. No i te jego buziaczki... do dziś pamiętam jak mnie nimi obdarowywał w samochodzie. :loveu: :loveu: :loveu:

marta0731 napisał(a):
Wklejam z postu rozliczeniowego:

NOWY "ROZDZIAŁ" BREGO U ZAKLINACZY od 04.VI., zbieramy na karmę
Yuki 10zł (wpłacone 16.VI.)
Kizimizi 30zł (wpłacone 08.VII.)
Asia&Ginger 30zł (wpłacone 06.VII.)
Marta0731 20zł (wpłacone)
Kasiafiona 30zł (wpłacone 16.VII.)
Monika083 10zł

Bazarek Kora78/Kizimizi - 187,50 (wplacone 12.VII)
Od Piesi (od Tobiego, który w DS grzeje dopkę) - 10zł

RAZEM: 317,50zł

Wysłane Zaklinaczom 19.VII. - 200zł za VI i VII

ZOSTAJE: 117,50zł

Dziewczyny czy już macie jakiś pomysł, jak zagospodarować te pieniążki?
Jeśli nie, to przedstawię Wam 2 kandydatów w potrzebie, dwa spanielki.

Pierwsza to 16-letnia spanielka babulinka Karmenka, która miała być uśpiona w schronisku z racji swojego wieku, kondycji fizycznej (prawie nie chodziła, ma dużą przepuklinę pachwinową) i psychicznej (nie było z nią kontaktu). Po niecałym miesiącu pobytu w hoteliku sunia odzyskała wigor, drepcze sobie zadowolona na spacerkach, jest rozpieszczana i noszona na rękach (dosłownie też, bo ciężko jej wchodzić po schodach). Sunia jest w hoteliku od niedawna, a już brakuje pieniążków na utrzymanie...

Wątek Karmenki vel Wieśki:
http://www.dogomania.pl/threads/213447-Stuletnia-spanielka-już-bezpieczna-w-hoteliku.-Zbieramy-na-utrzymanie-i-leczenie

Drugi spanielek to 4-letni Jackson, który prawdopodobnie zmaga się z podobnym problemem co nasz Breguś. Jego historia i diagnoza behawiorysty zostały już przesłane Zaklinaczom z prośbą o pomoc. Jackson od 5 miesięcy przebywa w tym samym hoteliku co Karmen, ale nie może tam zostać, ponieważ w ostatnim czasie 2 razy dziabnął córeczkę opiekunki. Poza tym spaniel rzuca się do psów sąsiadów i do samych sąsiadów (najpierw pies sąsiadów rzucał się do spaniela, spaniel się bronił, a teraz jest odwrotnie). Psiak ma już spory dług w hoteliku.

Watek Browarka vel Jacksona:
http://www.dogomania.pl/threads/204730-Spaniel-Browarek-zadłużenie-w-hoteliku-450zl-BŁAGAMY-O-WSPARCIE!

Proszę o przemyślenie moich propozycji. ;)

Posted

marta0731 napisał(a):
I P.Gosia pyta, kiedy był szczepiony. Ja pamiętam, że Tomek, u którego Brego był wczesniej, coś wspominał o szczepieniu, ale nie miał żadnego potwierdzenia w książeczce, żadnej naklejki...

Zapomniałam wcześniej odpowiedzieć na to pytanie, Brego chyba był szczepiony. Jutro prawdopodobnie będę w Górze, to zadzwonię do Pani Joanny i zapytam co było robione i podlecę po książeczkę zdrowia.

Posted

a ja przedstawiam propozycje kudlatego, wielkiego Rufiego, z naszego walbrzyskiego schronu. Rufi mieszka tam juz prawie 2 lata, ma w sumie kolo 7lat. oglaszany od dawien dawna, wciaz nie mozna mu domu znalezc, bo duzych psow sie ludzie boja, w dodatku w kwiecie wieku.
szykujemy Rufiemu wyprawke na hotel u ZuziM. na te chwile ma tylko moja jedyna deklaracje stala, a potrzeba 350zl miesiecznie. i nie uzbieane na 2 mce, bo duzy pies pewnie dluzej w hotelu na dom poczeka. no,ale sie go moze wreszcie doczeka, bo prosto ze schronu nie ma szans, lata mu uciekaja, a nikt go nie chce :(

link do watku
http://www.dogomania.pl/threads/181148-Kudlacz-Rufi-wreszcie-zbiera-na-hotel/page29#top

tak Rufi wyglada zima

Uploaded with ImageShack.us

a tak latem, po wyczesaniu, gdy ktos o niego moze zadbac, a w schronie nie ma co na to liczyc...

Uploaded with ImageShack.us

proponuje wiec moze, Rufi i jakis spaniel od Asi, po polowie, ok? z tego, co zostalo po Brego. zachowana zostanie idea spanielowa, oraz idea walbrzyskich bezdomniakow