Cleo2008 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 KiBicuje watkowi i bardzo mi sie podoba wypowiedz GABATA Quote
kizimizi Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 ok czy mozecie pomoc mi szukac osoby na wizyte -nazwijmy to- po adopcyjna? Quote
Pies Wolny Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 gabat napisał(a):Poczytałem wątek Brego i postanowiłem podzielić się swoimi przemyśleniami, bo sprawa tzw. zaklinaczy nie daje mi spokoju. Tutaj pragnę zaznaczyć, że nie jest moim zamiarem zaszkodzić komukolwiek, a zwłaszcza osobom mającym dobre zamiary i odpowiednią wiedzę by pomagać zwierzętom. Na działalność Jana i Małgorzaty moją uwagę zwróciła osoba z Dogomanii. Zajrzałem na ich stronę Terapia psów zaklinacze i pierwsze co rzuca się w oczy to podobieństwo tekstowe do strony Cesara Millan Zaklinacz Psów, który siebie też nazywa zaklinaczem psów. Zresztą ktoś, na tym wątku, już zauważył, że odpowiedź Małgorzaty jest skopiowaną myślą Cesara. Ktoś robi plagiat? Nie moje zmartwienie tylko Cesara. Ważne jest to, czy naprawdę pomaga zwierzętom. O Janie i Małgorzacie nie wiem nic. Niczego też nie znalazłem w internecie, poza informacją, że Jan Fertacz jest komplementariuszem spółki komandytowej. Niczego też nie można wyczytać z ich strony internetowej o kwalifikacjach, czy też sukcesach, a w ich ręce przecież trafił Brego. Znam innych ludzi, którzy zajmują się behawiorystką Zoopsychologia lub Jamor. Z ich stron można wyczytać co nie co na temat kwalifikacji, wykształcenia czy też sukcesów (np. Bronek). Czy oddając Brego w ręce tych ludzi nie mieliście wątpliwości? Czy Jan i Małgorzata faktycznie pomogą? Myślę, że najlepiej, gdyby moje i zakładam, że przyjemniej części z Was, wątpliwości rozwiali sami Jan i Małgorzata. Jeżeli tak się stanie sam chętnie skorzystam z ich pomocy i będę polecał innym. Masz jakieś propozycje ? Quote
kora78 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Rozliczenie bazarku z darow kizimiz robionego przeze mnie, na Brego: Utarg wyszedl 262,50 z nadwyzkami za przesylki. Z tego 75zl dla Buni, ktora miala wycinanego wielkiego guza, za 300zl na ds u ZuziM, wczesniej byla na hotelu u ZuziM 262,50 - 75zl = 187,50zl dla Brego wysylam do marta0731 Quote
gabat Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Pies Wolny napisał(a):Masz jakieś propozycje ? Propozycje w związku z czym? Przecież Jan i Małgorzata nie odpowiedzieli. Nie ma co się gorączkować, mam wątpliwości i po prostu pytam, bo ci młodzi ludzie zaintrygowali mnie swoim działaniem. A poza tym, gdyby rzadko zaglądali na Dogo to prócz postu na wątku wysłałem do nich maila z prośbą o ustosunkowanie się do moich pytań. W tej sytuacji sugerowałbym powściągliwość w działaniach, ocenach etc. Quote
marta0731 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 gabat napisał(a):Propozycje w związku z czym? Przecież Jan i Małgorzata nie odpowiedzieli. Nie ma co się gorączkować, mam wątpliwości i po prostu pytam, bo ci młodzi ludzie zaintrygowali mnie swoim działaniem. A poza tym, gdyby rzadko zaglądali na Dogo to prócz postu na wątku wysłałem do nich maila z prośbą o ustosunkowanie się do moich pytań. W tej sytuacji sugerowałbym powściągliwość w działaniach, ocenach etc. Gabat, w swoim wczesniejszym poście nie zadałeś żadnych pytań do Zaklinaczy, oprócz stwierdzeń, że się "martwisz", że nie mają opisanych "przypadków" na swojej stronie oraz że "plagiatują" Millana... Pisałam również, że Zaklinacze nie uczestniczą czynnie na forum dogomanii. Informacje mamy z maili i telefonów do nich Nie wiem jakie pytania im zadałeś w prywatnym mailu do nich, czy konkretnie w temacie Brego czy ogólnej ich działalności. Jesli ogólnie, i odpiszą, zapraszamy do komentarza. Jesli konkretnie w sprawie Brego - to szczerze powiedziawszy dziwilabym się, gdyby odpisywali każdemu, kto nie angażował się wczesniej w sprawy Brego i nie mial jakiegokolwiek kontaktu z nimi. Dla rozwiania wątpliwości oczywiście wizyta jak najbardziej wskazana:lol: Quote
marta0731 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 emilia2280 napisał(a):ozesz gabat. bardzo chcialabym aby Twoje (i teraz moje) wátpliwosci zostaly rozwiane. facet dobrze gada, wiéc kto jest odpowiedzielny tu za psa, niech zrobi wywiad i te informacje zdementuje/potwierdzi. Pies przeciez nie powie jak jest traktowany, nawet jesli zacznie chodzic na linie, jak w cyrku... Ale jakie informacje zdementuje/potwierdzi? Jakie watpliwości rozwiać? Prosimy o jasne pytania, które mozna zadać Zaklinaczom :) Czy cytują Millana? Odpowiedź na to pytanie już wyżej wklejałam Quote
marta0731 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 kora78 napisał(a):w pn wysylam ostatnia paczke i wtedy, w pn zrobie przelew za utarg z bazarku do marty, tak? wg mnie deklarowicze powinni np do marty przelewac, a ona po uzbieraniu calosci- do zaklinaczy. zeby miec kontrole nad tym, kiedy i ile, od kogo poszlo. zeby nie bylo nieporozumien. Ja już część wplat mam, pisalam Kasiafionie nr konta wysłałam, Monika powinna mieć, kilka razy mi juz płaciła ( jesli nie prosze o info, wyślę ponownie ;) ) Czekam Kora na wpłatę bazarkową i wysyłam na karmę Quote
monika083 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 marta0731 napisał(a):Ja już część wplat mam, pisalam Kasiafionie nr konta wysłałam, Monika powinna mieć, kilka razy mi juz płaciła ( jesli nie prosze o info, wyślę ponownie ;) ) Czekam Kora na wpłatę bazarkową i wysyłam na karmę wyslij mi prosze jeszcze raz, nie zapisalam nigdzie a w przelewach juz nie znajde. Quote
kizimizi Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 dzis rano wyslalam meila z zapytaniem kiedy mozna by odwiedzic Bregulca u Zaklinaczy Quote
Pies Wolny Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 gabat napisał(a):Propozycje w związku z czym? Przecież Jan i Małgorzata nie odpowiedzieli. Nie ma co się gorączkować, mam wątpliwości i po prostu pytam, bo ci młodzi ludzie zaintrygowali mnie swoim działaniem. A poza tym, gdyby rzadko zaglądali na Dogo to prócz postu na wątku wysłałem do nich maila z prośbą o ustosunkowanie się do moich pytań. W tej sytuacji sugerowałbym powściągliwość w działaniach, ocenach etc. To oczywiste ! - propozycje w związku z Twoim wcześniejszym postem - coś jest trudnego w zrozumieniu pytania ? Np. mógłbyś w celu rozwiania swoich wątpliwości pojechać do Zaklinaczy i spotkać Bregulca w realu, a potem nam zdać sprawę. W oparciu o co wnosisz, że ja się gorączkuję ? - jak widać z Twojego postu to chyba Ciebie coś dopadło, jednak na gorączkę bym nie stawiał. Sądziłem, że przychodzisz z pomocą, a Ty z Pleciugą. Można i tak. Quote
gabat Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 marta0731 napisał(a):Gabat, w swoim wczesniejszym poście nie zadałeś żadnych pytań do Zaklinaczy, oprócz stwierdzeń, że się "martwisz", że nie mają opisanych "przypadków" na swojej stronie oraz że "plagiatują" Millana... Pisałam również, że Zaklinacze nie uczestniczą czynnie na forum dogomanii. Informacje mamy z maili i telefonów do nich Nie wiem jakie pytania im zadałeś w prywatnym mailu do nich, czy konkretnie w temacie Brego czy ogólnej ich działalności. Jesli ogólnie, i odpiszą, zapraszamy do komentarza. Jesli konkretnie w sprawie Brego - to szczerze powiedziawszy dziwilabym się, gdyby odpisywali każdemu, kto nie angażował się wczesniej w sprawy Brego i nie mial jakiegokolwiek kontaktu z nimi. Dla rozwiania wątpliwości oczywiście wizyta jak najbardziej wskazana:lol: Ależ Marto, pytanie jest oczywiste: czy Jan i Małgorzata mają odpowiednią wiedzę i kwalifikacje, by pomóc Brego? Jeżeli tak, to napisanie kilku słów i nie do mnie, ale do osób, które powierzyły im Brego uważam za rzecz oczywistą. Należy się to wszystkim zaangażowanym tu, na tym wątku z szacunku dla tego co robicie. Ja też chętnie skorzystałbym z ich pomocy, ale muszę się upewnić, że faktycznie mogą pomóc Reksowi. Jak już pisałem, moją uwagę na nich zwróciła inna osoba z Dogo (patrz post 238 z wątku Reksa i Azora), więc ja nie chcę nic innego jak upewnić się, że z czystym sumieniem mogę im powierzyć Reksa. Quote
gabat Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Mijają trzy dni od wysłania maila do Jana i Małgorzaty i zamieszczenia przeze mnie pierwszego postu na tym wątku. Niestety, ani nie otrzymałem odpowiedzi na mail, ani tu Jan i Małgorzata nie mają nic do powiedzenia, a w związku z tym cały czas mam wątpliwości co do ich kwalifikacji, a to z kolei uniemożliwia nawiązanie współpracy w sprawie Reksa - mam nadzieję, że choć niektórzy z Was kliknęli na link w poście powyżej i wiedzą jaki jest problem. Odzywając się, daliby sobie szansę na uniknięcie niepotrzebnych spekulacji na ich temat i związanych z tym emocji (np. post Psa Wolnego i niczym nie uzasadniona reakcja, że mnie coś dopadło). Dla mnie ich milczenie też jest odpowiedzią i to wymowną tylko tyle, że zbudowaną na domysłach, a nie faktach, ale ja nie mam na to wpływu, bo przecież nie zmuszę Jana i Małgorzaty do zabrania głosu. Trudno będę szukał pomocy gdzie indziej. Quote
kizimizi Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 szukja gdzie indziej. Sam mowiles gabat ze znasz innych dyplomowanych behawiosystow z cala historia ich neiukrywanych kwalifikacji i osiagniec ;) Ps. polecam rancho natura w katowicach o ile dobrze pamietam Quote
gabat Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 kizimizi napisał(a):szukja gdzie indziej. Sam mowiles gabat ze znasz innych dyplomowanych behawiosystow z cala historia ich neiukrywanych kwalifikacji i osiagniec ;) Ps. polecam rancho natura w katowicach o ile dobrze pamietam Próbowałem wiele razy załatwić miejsce u Jamora ale on zawsze ma komplet. Katowice odpadają ze względu na odległość, ale dzięki za dobre chęci.:razz: Quote
Asia & Ginger Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 kizimizi napisał(a):szukja gdzie indziej. Sam mowiles gabat ze znasz innych dyplomowanych behawiosystow z cala historia ich neiukrywanych kwalifikacji i osiagniec ;) Ps. polecam rancho natura w katowicach o ile dobrze pamietam Rancho natura jest w okolicach Lodzi. Nie wiem, czy dobrze pamietam, ale pani jest chyba szkoleniowcem, a nie behawiorysta, ale lepiej sprawdwic. ;) Quote
kizimizi Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 nikt nie szuka bo nei dostalam odp. gdzie Panstwo mieszkaja Quote
kora78 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 nikt nie ma adresu?? a kto psa wiozl? pomoge szukac, jak okolice łdzi, znam dogomanki jakies w łodzi. Quote
kizimizi Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 [quote name='Asia & Ginger']Rancho natura jest w okolicach Lodzi. Nie wiem, czy dobrze pamietam, ale pani jest chyba szkoleniowcem, a nie behawiorysta, ale lepiej sprawdwic. ;) masz racje. Skad mi sie te Katowice wziely? http://ranczonatura.eu/nasza-oferta/szkolenie-pozytywne-psow/ Quote
piesia Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Nazwa firmy: jan fertacz sp.k. Godziny otwarcia: 10-22 Adres URL: http://www.terapiapsow.pl Kontakt e-mail: jan.fertacz@gmail.com Telefon: 601205325 [SIZE="5"]Osoba kontaktowa: jan fertacz Ulica: Plac Inwalidów 4/6/8 Miejscowość: 01-552 Warszawa (woj. mazowieckie) Dodane w dn.: 21-04-2011 przez www.terapiapsow.pl JAN FERTACZ SPÓŁKA KOMANDYTOWA Aktualny adres w KRS: Warszawa, Inwalidów, plac 4/6/8, województwo mazowieckie Ostatni wpis do KRS z dnia: 2010-03-25 Zarejestrowana w KRS z dnia: 2010-03-25 NR KRS: 0000352516 Sąd rejestrowy: Warszawa SR Wydział XII Gospodarczy - KRS Forma prawna: spółka komandytowa Osoby występujące w podmiocie: JAN FERTACZ PIOTR KISIELEWSKI Przepraszam , ale chwilowo poczułam się na tym wątku jak na karuzeli i nie bardzo wiem o co chodzi , ale jeśli o adres do miejsca gdzie znajduje się Brego , to już cosik takiego tu wklejałam. No , może nie było pogrubionej i powiększonej czcionki . Watek oczywiście śledzę , choć na razie moje szare komórki ciężko pewne rzeczy ogarniają , dlatego nie zabierałam głosu . Jedno wiem na pewno , żal mi Bregulca , bo prawdopodobnie jest już mocno skołowany tymi zmianami . Jak zwykle zaznaczam , że nie jest to pretensja do osób , które starają się mu pomóc, tylko do losu , który nie chce być dla niego łaskawy , tylko rzuca go od jednego mądrego do drugiego mądrego . Nowe miejsce , nowe zasady . Co do zaklinaczy to na początku cieszyłam się , że trafi do kogoś kto się chce nim zająć . To nie było jedyne sensowne wyjście - to było po prostu JEDYNE wyjście, innego niestety nie było. Ale teraz mam wątpliwości , bo na samo słowo Cesar Millan robi mi się słabo , a ludzie u których jest Brego mają prawdopodobnie ambicje zostać takim polskim Cesarem Millanem . Brrrrr. Jestem jak najbardziej za wizytą sprawdzającą pracę z Brego , ale najlepiej jak to będzie ktoś kto rozsądnie podejdzie do tematu i nie da się nabrać na żadne czary mary . I tak a propo adresu to chyba ktoś tu załatwiał transport , więc chyba wie dokąd , bo ja szczerze powiem już zgłupiałam czy to powyższe pogrubione przeze mnie to prawda czy fałsz ;) . Quote
kizimizi Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 piesia to jest adres spolki. Panstwo mieszkaja pod Warzsawa a ze psa obierali w miare z centrum to nie wiemy gdzie dokladnie. No i wypadaloby sie najpierw umowic a nie wjechać tam jak na wiejskie wesele ... Quote
piesia Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 kizimizi napisał(a):piesia to jest adres spolki. Panstwo mieszkaja pod Warzsawa a ze psa obierali w miare z centrum to nie wiemy gdzie dokladnie. No i wypadaloby sie najpierw umowic a nie wjechać tam jak na wiejskie wesele ... Jednym słowem Brego został uprowadzony ;) . Żartuję . Tak mi żal tego Bregulca , że sama bym tam pojechała gdybym mieszkała bliżej . Przykro mi , że nie mogę pomóc . Quote
Recommended Posts