Jump to content
Dogomania

Spaniel Brego-zostaje na DS u Zalkinaczy. Dziekujemy!!!:)

Recommended Posts

Posted

Bardzo się cieszę że transport się udał i Brego już u Zaklinaczy, i że się to wogóle udało :)
Czy obecny dt jest na dogo? Skąd będą nowe wieści? Ciekawe jak Brego się sprawuje i jakie zdanie teraz o nim mają "Zaklinacze" ;) Jakie perspektywy...........

A jeśli chodzi o zbiórkę kasy na karmę... Czy ds chce nadal Brego z powrotem? Bo jeśli tak i jak widzę są opcje że go dostaną z powrotem, to oni powinni dawać na karmę, a jak się okaże, że na poszkoleniowym spotkaniu nie nadają się by nadal być ds Brego, to my uzbieramy i im zwrócimy, a nie na odwrót
Pytanie, jak jest, ja z nimi nie rozmawiam, to tylko moja sugestia. Asia co Ty na to.......?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wysłałam Tomkowi 145zł za zaległe dt, jesteśmy z nim "na czysto":cool3:

post rozl. 18 str.1

[SIZE=1][SIZE=2]
Brego był u Tomka jeszcze marzec, więc trzeba mu za ten miesiąc zapłacić
Proponuję kwotę 150zł, czyli połowę naszych stałych deklaracji:

[SIZE=1][SIZE=2]Majku33kraków 100zł [SIZE=1][SIZE=2]wpłacone
[SIZE=1][SIZE=2] Asia&Ginger 15zł wpłacone
Monika083 10zł wpłacone
Yuki 5zł
Kizimizi 10zł wpłacone
Marta0731 10zł wpłacone

WYSŁANE TOMKOWI UZBIERANE 145ZŁ ZA DT MARZEC 05.06.2011.
KONIEC ROZLICZEŃ Z TOMKIEM

Posted

marta0731 napisał(a):
Bardzo się cieszę że transport się udał i Brego już u Zaklinaczy, i że się to wogóle udało :)
Czy obecny dt jest na dogo? Skąd będą nowe wieści? Ciekawe jak Brego się sprawuje i jakie zdanie teraz o nim mają "Zaklinacze" ;) Jakie perspektywy...........

A jeśli chodzi o zbiórkę kasy na karmę... Czy ds chce nadal Brego z powrotem? Bo jeśli tak i jak widzę są opcje że go dostaną z powrotem, to oni powinni dawać na karmę, a jak się okaże, że na poszkoleniowym spotkaniu nie nadają się by nadal być ds Brego, to my uzbieramy i im zwrócimy, a nie na odwrót
Pytanie, jak jest, ja z nimi nie rozmawiam, to tylko moja sugestia. Asia co Ty na to.......?

Nie wiem, wydaje mi się, że się nieźle przestraszyli po tym ostatnim pogryzieniu. Poza tym wątpie trochę by wybrali się aż do Warszawy na szkolenie. Zobaczę ile mam na komórce kasy i może jeszcze dzisiaj zadzwonię do Zaklinaczy, zapytam co tam u Brega i jakie wrażenia mieli po rozmowie z byłymi właścicielami.

Posted

Dzwoniłam do Pana Janka z Zaklinaczy, nie miał za bardzo czasu rozmawiać, ale poprosiłam go chociaż o kilka zdań. Powiedział, że Brego jest jak na wakacjach, zadowolony i radosny. Raz zdarzyła się sytuacja konfliktowa, ale nie była poważna, Brego odpuścił.
Poprosiłam Pana Janka, żeby od czasu do czasu napisał maila do Kizimizi co tam u Bregulca, a on zaproponował, że wyśle fotki. Powiedziałam też, że będę co jakiś czas dzwoniła, żeby dowiedzieć się co tam u Brega.

Posted

wrocilam na chwile po prawie tygodniowego odciecia od neta. wroce normalnie dopiero w piatek, wtdy mam naprawe łącza.
ale tu sie dzialo! mialam prawie 3 str do czytania!

Brego daj sie okielznac!

Posted

kizimizi napisał(a):
sprawdzilam poczte, zadnych wiesci.
Kto ma jeszcze słuzbowy tel, z ktorego moglby zcasem zadzwonic to ja przesle na pm nr do zaklinaczy? Marta chyba ty, co?

Ja mogę dzwonić do oporu za darmo :D
Daj ten numer
Tylko tak fachowo to pewnie nie pogadam, ale zawsze się czegoś dowiem

Posted

Moniko to komorkowe nr.
Pm z nr tel ma Asia i Marta jakby co to sobie pm przekzujcie.

Co dow sparcia finansowego Bregulca z poprzedniego ds to ja bym raczej nie liczyła. Potrzebne beda pieniadze nie tylko na karme ale na wizyte u weta bo nie wiadomo czemu Brego sie gryzie.
Mam sporo kosmetykow na bazarek tylko jedyna osoba ktora moze je odebrac jest Kora. Kora zrobilabys jakis bazar?? Moja mama podrzucilaby ci te rzeczy keidys a zdjecia zrobilam przed wyjazdem (bo z tym twoim aparatem) takze moge przeslac na meila juz.

edit:
przelecialam 11 stron an bazarkach dogo ale nie znalazlam zadnej karmy wiec chyab bedzie trzeba na krekvevecie szukac.

Posted

kizi, zrobie bazar. aparat mam juz super- chyba przeoczylas... wiec sama fotki moge porobic. ale jak masz juz gotowe to wysylaj, jak chcesz.
tylko to pare dni zejdzie, zanim rusze.

Posted

kora78 napisał(a):
kizi, zrobie bazar. aparat mam juz super- chyba przeoczylas... wiec sama fotki moge porobic. ale jak masz juz gotowe to wysylaj, jak chcesz.
tylko to pare dni zejdzie, zanim rusze.

to mozecie mi wyslac fotki i ja bazarek zrobie, chocby jutro.

Posted

ok. fotki rzeczy wysle Korze bo ona tez bedzie mogla je odebrac od mojej mamy.
Napisalam meila do zaklinaczy jak tam sie Brego ma i dostalam taka odp:

Brego obecnie żyje w stadku składającym się z 4 psów i trójki ludzi. Z nikim nie ma żadnych większych zatargów, aczkolwiek czasami dochodzi do lekkich konfliktów między nim a innymi psami (wcześniej tak traktował ludzi ponieważ byli na jego poziomie w hierarchii). Brego jest radosny i nikt nie powiedziałby w tej chwili, że ma za sobą tyle problemów. Zostanie u nas do powrotu właścicielki z zagranicy, czyli do połowy wakacji. Wszystko zależy od ludzi, u nas jest zdrowy :)

Posted

sama nie wiem.
Skoro ci ludzie zaoferowali sie pomoc psu to chyba teraz nie wydadzą go "tak o". Myślę ze jest to oczywiste że ten ds dobrym domem nie jest no i mam nadzieję, ze zaklinacze to widza!

Co do tego gryzienia w nogę zapytałam sie czy aby na pewno nic sie nie dzieje

Posted

doszedl mail kizi :)
poki neta nie mam, nie moge fot zadnych wstawiac, ogloszen robic. jutro znow maja byc montezy i naprawiac. tydzien debilom zeszlo, odkad przyszli popatrzec, co jest nie tak i jakie naredzia maja sobie przyniesc, by kabel wymieniac. wrrrrr TP to masakryczna porazka, nienawidze ich, robia co chca, klienta w d.. maja, a ja nie mam mozliwosci placic komus innemu, zeby miec net, a tym walkoniom kieszeni nie napychac, bo nie zasluguja!

Posted

kora78 napisał(a):
a ja nie mam mozliwosci placic komus innemu, zeby miec net, a tym walkoniom kieszeni nie napychac, bo nie zasluguja!

masz, zaloz kup sobie net z ery np. albo play albo jakikolwiek inny w formie usb.

Posted

kizimizi napisał(a):
masz, zaloz kup sobie net z ery np. albo play albo jakikolwiek inny w formie usb.

wiem o czym kora mówi, znam ten ból, u nas jest taka sytuacja, kabel z czegoś innego nie pójdzie, jak z TP a mieliśmy net z ery bezprzewodowyi chodził jak mucha w smole na strone trzeba było czekać z pół minuty, a nie mieszkam na wsi... Nadal Kraków, do granicy krk jest jakieś 4km... więc nie wiem czemu chodził tak

Posted

tz mowi, ze do grania w sieci na konsoli musie miec na kablu. nie moze byc zaden play i era :(
marta ma z playa i tez muli, jak mucha w smole. a wrzucanie fot graniczy u niej z cudem...

wracajac do psa. dla mnie ten ds Brego jest do bani, pies bedzie nimi rzadzil po powrocie, bo oni nie umieja go prowadzic. skoro u domow swiadomych jest ok i nie ma tak czestych atakow, tylko w tym ds non stop, to trzeba ds na bardziej uswiadomiony zmienic. bo pies do nich wroci i znow bedzie gryzl. a za pol roku jednak stwierdza, ze go wywalaja na ulice, jak kogos skuteczniej poszarpie... lub biedne dziecko za kilka lat, malutkie, brrrr.....

Posted

zgadzam się z Tobą, najpierw należy porozmawiać z zaklinaczami co oni wywnioskowali z rozmowy, lecz także uwazam iż to nie jest dom dla Brego, po każdym ugryzieniu wachają się czy go nie oddać czy uśpić, dom nie może mieć takich wątpliwości!

Posted

nie popadajcie w taki super entuzjazm...Pies jest ile u tych ludzi?2 tygodnie???poczekajmy az sie calkiem poczuje bezpiecznie i sporbuje rzadzic...
Tyle ze tez inaczej moze byc jak jest w stadzie psow a jak bedzie psem jedynym w domu...
Stado czasem dziala jak najlepsze lekarstwo dla psa,pytanie czy tak samo idealnie bedzie w domu bez innych psow...

Posted

Weszłam dopiero na stronkę zaklinaczy u których jest Brego . Właściwie nie wiem dlaczego nie przyszło mi to wcześniej do głowy . Trochę pewnie zmącę spokój , ale troszkę mnie zaniepokoiło to , że tam właściwie nie ma żadnego adresu . I nie kojarzę czy ktoś w ogóle był u tych ludzi ( nie pamiętam po prostu , bo może taki fakt był tutaj odnotowany ) , czy tylko kontakt był mailowy i telefoniczny i wszyscy beztrosko uwierzyliśmy ludziom na słowo . Wyprostujcie mnie , jeżeli moje obawy są bezpodstawne .
Wiem , że jestem na wątku Brego bardziej gościnnie niż aktywnie , nie mniej cały czas leży mi na sercu jego los .