Jump to content
Dogomania

Spaniel Brego-zostaje na DS u Zalkinaczy. Dziekujemy!!!:)

Recommended Posts

Posted

[quote name='kora78']
my wszyscy lekcje dostalismy. ale ona jeszcze sie nie skonczyla.[/QUOTE]

Całkiem możliwe...
ALe Brego ma znów dużą szansę, chyba od początku najlepszą ;)
Trzeba ją wykorzystać i trzymajmy kciuki

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asia & Ginger']A może wystarczy, że po prostu oddadzą umowę adopcyjną? W sumie, to prosiłam Panią Joannę, żeby razem z psem oddała jego wszystkie dokumenty, umowę adopcyjną też (czy to zrobiła nie wiem, ale poprosiłam dziewczynę, która wiozła Brega, żeby spojrzała do teczki i jeśli będzie umowa, to żeby ją porwała i wyrzuciła, czy to zrobiła nie wiem, mogła zapomnieć, nie dopytywałam później, bo sama zapomniałam). W każdym razie jeśli będzie taka potrzeba, to mogę do nich podjechać po umowę albo po zrzeczenie.

Poza tym jest jeszcze kwestia książeczki zdrowia Brega, byli właściciele mieli ją odesłać do Zaklinaczy. Trzeba dopytać, czy to zrobili.[/QUOTE]

Zaklinacze nie dostali z Bregiem nic, zadzwonię do P.Joanny i podpytam
Jeśli zniszczenie umowy, to Asia bedziesz musiała chyba podjechać by przy tym być. Zresztą choćby nawet po książeczkę...

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']taaaaaaaa...a swistak siedzi...

proponuje najpierw przyszlemu wlascicielowi tydzien u zaklinaczy;] niech sie nauczy jak byc polskim Millanem i zaliczy terapie zeby pozniej nie bylo ze pies ugryzl;][/QUOTE]

100zł na karmę to nie jest wielka kwota przy szkoleniu za darmo
Jeśli ma dać szansę temu psu - to czemu nie
Jak zostanie wyadoptowany - zobaczymy jak się sprawa potoczy. Może akurat się uda...............

Trzeba ogłaszać w pobliżu Zaklinaczy, chcą kontrolować rozwój sytuacji i pomagać. Czyli ogłoszenia zrobimy na region, w którym mieszkają
Zresztą P.Gosia również będzie szukać ds na swoim terenie
Jak to się mówi: pożyjemy zobaczymy
Nie będę tu snuć czarnowidztwa

Posted

[quote name='marta0731']Zaklinacze nie dostali z Bregiem nic, zadzwonię do P.Joanny i podpytam
Jeśli zniszczenie umowy, to Asia bedziesz musiała chyba podjechać by przy tym być. Zresztą choćby nawet po książeczkę...[/QUOTE]
Ok, nie ma sprawy, może uda mi się w tym tygodniu tam podjechać, postaram się. ;)

Vegas chyba coś mówiła, że dostała razem z psem teczkę (miały być w niej dokumenty psa), ale nie zaglądała do środka (pytałam o to, zaraz po tym jak dostała Brega w swoje ręce).

Posted

Tak sobie czytam (wbrew niektórym opiniom na bieżąco) i myślę, że nie jest ważne czy Zaklinacze ściągają , czy małpują od Millana czy pana Jana. Jest w sforze i faktycznie nie ma nic lepszego, na takiego jak Brego porąbańca, jak dogoterapia. Ważne jest czy utrwalą się u Brega określone zachowania. To i tak, w nowym, DS trzeba będzie z rozmysłem wzmacniać i utrwalać - tego nie zrobi dotychczasowy DS. Teraz widać, że nie mieli szans. Tyle, że kto to wiedział. Co Zaklinacze piszą, a czego nie piszą nie ważne - ważne jakie efekty osiągną. Tak czy owak im dłużej będzie u nich tym lepiej. Myślę, że nikt nie da żadnych gwarancji za żadnego psa, zdarzyć się wszystko może.
Od DS powinno być zrzeczenie na piśmie !!! inaczej może być dym w przyszłości - chyba do cholery tyle mogą zrobić - napisać dwa zdania, podpisać się i odesłać.
Rozumiem, że finansowo też nie pomogą - czy nie było pytania ?
Na razie ja nie pomogę w finansach - za dużo 'kumpli', jak to pisze ciotka Szarotka - kolacji już nie jem (idzie na zdrowie :lol:).

I jakby co - to czytam ! cały czas.

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']a ja mam pewne przemyslenie...Ktos sie naczytal Millana i slowo w slowo przekopiowal jego slowa...Wystarczy spojrzec do ksiazki Millana a zobaczycie...:evil_lol::razz:
Wg mnie bedzie tak ze brego bedzie jaki jest u nich...Jest stado,jest jakis tam ALFA ,jest ustalony porzadek dnia...
Trafi do "normalnej" rodziny,przezyje znow szok ze jest inaczej i znow ugryzie...[/QUOTE]

Miałam dokładnie takie same przemyślenia czytając tego posta. I zaglądam do książki i widzę prawie to samo ;)
I również martwię się tym, że jak wróci pies od "zaklinaczy" i trafi do nowego domu, do rodziny gdzie ktoś nie będzie wiedział jak postępować z takim psem, nie będzie na tyle ostrożny aby nie powodować agresji swoim zachowaniem, wszystkie problemy wrócą...
A "zaklinacze" na to odpowiedzą tekstem z ksiązki CM, że była niedobra energia i właściciele nie byli Alfa ;)
Ale trzymam kciuki za Brego. Znam/znałam niestety wiele spanieli z takimi problemami :(

Posted

Ok. zaraz pozbieram te deklaracje i tu dodam.
Asia jakbys umowe zabrala byloby super.

Czekamy na tekst od zaklinaczy.

PS>
sledza watek psa wiec ich tu zaprosilam.

edit:
DEKLARACJE -niech sie kazdy ustosunkuje.

[quote name='kasiafiona']Po dłuższym odcięciu od świata ponownie mogę zaistnieć. Cieszę się z obecnego rozwoju sytuacji prześlijcie mi nr konta na pw a ja deklaruje jednorazowo 20 zł

[quote name='Asia & Ginger'] Ja deklaruję 30 zł tak jak zwykle.

[quote name='kizimizi']ja daje z mojego zapasu 30zl na karme.

[quote name='monika083']ja ,jak obiecalam dam 10zl poki co wiecej nie moge:(

i mam tez Yuki 10zl ale nie wiem jaka to deklaracja.

czyli mamy:
60zl jednorazowo (ja i kasiafiona i zgaduje Yuki)
i 40zl (Asia i Monika) stalych, tak?

razem 100zl.

Asia widze zostaje przy sowjej stalej deklaracji, Marta? Monika?Ja na razie musze zrezygnowac.
Marta wiesz tez czy Majkukrakow zostaje?

a z bazarku "czesc" kwoty pojdzie dla Buniaka. Jest 252 zl to moze tak 70zl na Bunie

Posted

[quote name='kizimizi']Ok. zaraz pozbieram te deklaracje i tu dodam.
Asia jakbys umowe zabrala byloby super.

Czekamy na tekst od zaklinaczy.

PS>
sledza watek psa wiec ich tu zaprosilam.[/QUOTE]
Może uda mi się w tym tygodniu do nich podjechać, jesli nie, to dopiero po 18 lipca.

Wpłacę dzisiaj obiecane pieniążki na Bregulca.

Posted

Dziewczyny z tego co widzę to sytuacja z Bregiem wygląda podobnie jak u mnie. Jak poznał zasady panujące w domu to się do nich stosował - nawet po długim czasie nieobecności u nas. Myślę, że najlepszym wyjściem będzie dom znaleziony przez Zaklinaczy - którym ja ogromnie kibicuje. Fajnie gdyby mogli mieć kontakt z tym domem i wspierać nowych właścicieli - nauczyć ich odpowiedniego postępowania. Sam fakt poszukiwania domu dla Brega przez ogłoszenia skończy się tym samym - szeregiem telefonów od ludzi, którym się wydaje, że wystarczy psa zabrać do siebie a pies problemów już nie będzie sprawiał. I znów miesiące oczekiwań. Mam nadzieję, że moje czarnowidztwo się nie sprawdzi i znajdzie się odpowiedni dom dla psa.

Dziewczyny czekam na nr konta do przelewu

Posted

moniś, zmienisz tytul? ze brego znow w kolejnym dt, ze szukamy odpowiedniego ds.

kizi, liczysz ta kase cala? marty nie ma, ktos musi tu ogarnac finanse.
juz za 2 mce chyba trzeba wyslac zaklinaczom, z zalegloscia.

bazarek na Brego skonczony, czekam na 1 wplate i wysylam kase marcie, z bazarku od kizimizi. wyjdzie niecale 200zl

Posted

no policzylam kilka postow wyzej i prosilam zeby sie kazdy ustosunkowal go tego.
Kase z bazarku przelejesz ty jak dostaniemy dane.

Asia jets na biarzaco wiec widzizla deklaracje i podtrzymuje, kasiafiona tez. Czekam na reszte.

to jest rozliczenie:
Napisał kasiafiona
Po dłuższym odcięciu od świata ponownie mogę zaistnieć. Cieszę się z obecnego rozwoju sytuacji prześlijcie mi nr konta na pw a ja deklaruje jednorazowo 20 zł
Napisał Asia & Ginger
Ja deklaruję 30 zł tak jak zwykle.

Napisał kizimizi
ja daje z mojego zapasu 30zl na karme.

Napisał monika083
ja ,jak obiecalam dam 10zl poki co wiecej nie moge:-(

i mam tez Yuki 10zl ale nie wiem jaka to deklaracja.

czyli mamy:
60zl jednorazowo (ja i kasiafiona i zgaduje Yuki)
i 40zl (Asia i Monika) stalych, tak?

razem 100zl.

Posted

[quote name='Asia & Ginger']A może wystarczy, że po prostu oddadzą umowę adopcyjną? W sumie, to prosiłam Panią Joannę, żeby razem z psem oddała jego wszystkie dokumenty, umowę adopcyjną też (czy to zrobiła nie wiem, ale poprosiłam dziewczynę, która wiozła Brega, żeby spojrzała do teczki i jeśli będzie umowa, to żeby ją porwała i wyrzuciła, czy to zrobiła nie wiem, mogła zapomnieć, nie dopytywałam później, bo sama zapomniałam). W każdym razie jeśli będzie taka potrzeba, to mogę do nich podjechać po umowę albo po zrzeczenie.

Poza tym jest jeszcze kwestia książeczki zdrowia Brega, byli właściciele mieli ją odesłać do Zaklinaczy. Trzeba dopytać, czy to zrobili.[/QUOTE]

Asiu, zgodnie z naszą rozmową telefoniczną umowę otrzymałam razem z Brego i porwałam tak jak prosiłaś i spacyfikowałam w przydrożnym śmietniku :)

Posted

[quote name='Vegas']Asiu, zgodnie z naszą rozmową telefoniczną umowę otrzymałam razem z Brego i porwałam tak jak prosiłaś i spacyfikowałam w przydrożnym śmietniku :)[/QUOTE]

Czyli Brego jest "bezpieczny"...? ;)

Bez ewentualnego upominania sie o psa przez były ds?

Posted

[quote name='Vegas']Asiu, zgodnie z naszą rozmową telefoniczną umowę otrzymałam razem z Brego i porwałam tak jak prosiłaś i spacyfikowałam w przydrożnym śmietniku :)[/QUOTE]
Super, bardzo Ci dziękuję. :loveu: :Rose:

Posted

Kizimizi dziękuję baaaardzo za wypisanie deklaracji.
Kora już ogarniam...

Nowe rozliczenia Brego u Zaklinaczy:

Yuki 10zł -wpłacone
Asia&Ginger 30zł - wplacone
Kizimizi 30zł - wpłacone (mniej Ci odeślę)
Kasiafiona - 20zł (zaraz ślę konto)
Monika083 - 10zł (czekamy, konto ma)
Ja - 20zł (chyba wpłacone:razz:)
Czyli: 120zł
+ bazar, zobaczę ile przyjdzie jak mi wplaci Kora78

Myślę, że za lipec 100zł spoko jest, + musimy uzbierać Zaklinaczom 100zł za poprzedni miesiąc, skoro "były ds" nie płacił

Z Majku mam kontakt, narazie nie ma kasy...

Posted

to czekamy w sumie na tekst do ogloszen od zaklinaczy?? kto pomoze oglaszac? no i fotki porzadne potrzebne

pomozecie podnosic bazarek ciuchowy, z dochodem na inne nasze psy?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/210734-LETNIE-Ciuchowisko-dla-mlodszych-i-starszych-do-22.07-na-3-psy-w-pdt?p=17207634#post17207634[/url]

Posted

[quote name='kora78']to czekamy w sumie na tekst do ogloszen od zaklinaczy?? kto pomoze oglaszac? no i fotki porzadne potrzebne

pomozecie podnosic bazarek ciuchowy, z dochodem na inne nasze psy?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/210734-LETNIE-Ciuchowisko-dla-mlodszych-i-starszych-do-22.07-na-3-psy-w-pdt?p=17207634#post17207634[/url][/QUOTE]

ja pomogę lecz najpierw z resztą ogłoszeń muszę się uporać

Posted

ok dzieki Marta (odeslij mi na konto to co tam zostalo, zostalo cos wogole?)

Z bazarku odejmujemy 75zl dla Buniaka a reszta idzie dla Brega

Ps.
jakby ktos rozmawial z zaklinaczami to poproscice o nr konta z danymi odbiorcy bo ja poprosilam ale jakos cisza

Posted

kizimizi napisał(a):

jakby ktos rozmawial z zaklinaczami to poproscice o nr konta z danymi odbiorcy bo ja poprosilam ale jakos cisza

Nr konta od P.Gosi dostałam już kilka dni temu
Czekam na kasę z bazarku i wyślę im za oba miesiące

Z twojej nadpłaty Kizi coś zostalo, masz zaraz PM i już lecę robic przelew :)

Posted

w pn wysylam ostatnia paczke i wtedy, w pn zrobie przelew za utarg z bazarku do marty, tak?

wg mnie deklarowicze powinni np do marty przelewac, a ona po uzbieraniu calosci- do zaklinaczy. zeby miec kontrole nad tym, kiedy i ile, od kogo poszlo. zeby nie bylo nieporozumien.

Posted

Poczytałem wątek Brego i postanowiłem podzielić się swoimi przemyśleniami, bo sprawa tzw. zaklinaczy nie daje mi spokoju. Tutaj pragnę zaznaczyć, że nie jest moim zamiarem zaszkodzić komukolwiek, a zwłaszcza osobom mającym dobre zamiary i odpowiednią wiedzę by pomagać zwierzętom.

Na działalność Jana i Małgorzaty moją uwagę zwróciła osoba z Dogomanii. Zajrzałem na ich stronę Terapia psów zaklinacze i pierwsze co rzuca się w oczy to podobieństwo tekstowe do strony Cesara Millan Zaklinacz Psów, który siebie też nazywa zaklinaczem psów. Zresztą ktoś, na tym wątku, już zauważył, że odpowiedź Małgorzaty jest skopiowaną myślą Cesara.
Ktoś robi plagiat? Nie moje zmartwienie tylko Cesara. Ważne jest to, czy naprawdę pomaga zwierzętom.

O Janie i Małgorzacie nie wiem nic. Niczego też nie znalazłem w internecie, poza informacją, że Jan Fertacz jest komplementariuszem spółki komandytowej. Niczego też nie można wyczytać z ich strony internetowej o kwalifikacjach, czy też sukcesach, a w ich ręce przecież trafił Brego.
Znam innych ludzi, którzy zajmują się behawiorystką Zoopsychologia lub Jamor. Z ich stron można wyczytać co nie co na temat kwalifikacji, wykształcenia czy też sukcesów (np. Bronek).

Czy oddając Brego w ręce tych ludzi nie mieliście wątpliwości? Czy Jan i Małgorzata faktycznie pomogą?

Myślę, że najlepiej, gdyby moje i zakładam, że przyjemniej części z Was, wątpliwości rozwiali sami Jan i Małgorzata. Jeżeli tak się stanie sam chętnie skorzystam z ich pomocy i będę polecał innym.

Posted

ozesz gabat. bardzo chcialabym aby Twoje (i teraz moje) wátpliwosci zostaly rozwiane. facet dobrze gada, wiéc kto jest odpowiedzielny tu za psa, niech zrobi wywiad i te informacje zdementuje/potwierdzi. Pies przeciez nie powie jak jest traktowany, nawet jesli zacznie chodzic na linie, jak w cyrku...