Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Melvinek już trochę tych konfiturek przetrawił. Poprzedni bazarek po Jaśku skonsumował, a teraz drugi.
Melvin w tym sezonie trzeciego bazarku nie będzie :eviltong:, do domu czas się zbierać.

Posted

[quote name='bianka0']Melvin się u funi rozkręcił. To już nie ten wyniosły Warszawiak :cool3:

Z deczka oprotestuję.
Prawdziwy Warszawiak jest charakterny, honorowy niezależnie od pozycji społecznej. Prawdziwy znaczy rodowity a nie z narybku. Jestem wychowana na Grzesiuku, "Złym" itp na bardzo warszawskim podwórku. Na Rondo Babka nadal mówię Rondo Babka a nie Rondo Radosława (na dodatek bladego pojęcia nie mając kto to był Radosław, a słyszałam różne wersje od "warszawiaczków")) - że najgorszą opinie Warszawiakom zrobili "warszawiaczki" podobnie jak Polakom "polaczki". Niestety.

I znacznie bezpieczniej i lepiej się czuję przechodząc przez bramę mojego Gibalaka wśród bełkoczących kolesiów niż idąc np do firmy (urząd, bank etc) gdzie snują się po korytarzach jednakowo wyglądający chłoptasiowie i panienki. Mówiący jakby mieli makaron w ustach, przerywający swoje zdania okrzykami "wow", "łaj'", "cool", piszący w "łerdzie" ale za to to komurka itp orty (skandaliczne zresztą), z książek mający w domu telefoniczną czasem kilka harlekinów, a w ramach rozrywki zwiedzający galerie handlowe.

Melvin do roboty chałupy szukać :)

Posted

bianka0 napisał(a):
Melvin to rodowity Warszawiak, ze swoimi zaletami i stołecznymi przypadłościami :evil_lol:

I tu się zgodzę, czyli wyniosły nie jest bo Rodowity Warszawiak nie jest wyniosły :):):) jestem ciekawa czy nie wróci do Warszawy :):):)

Posted

Isadora7 napisał(a):
I tu się zgodzę, czyli wyniosły nie jest bo Rodowity Warszawiak nie jest wyniosły :):):) jestem ciekawa czy nie wróci do Warszawy :):):)

No dobrze, nie jest wyniosły, tylko takiego udawał po przyjeździe ;)

Posted

[quote name='Isadora7']Z deczka oprotestuję.
Prawdziwy Warszawiak jest charakterny, honorowy niezależnie od pozycji społecznej. Prawdziwy znaczy rodowity a nie z narybku. Jestem wychowana na Grzesiuku, "Złym" itp na bardzo warszawskim podwórku. Na Rondo Babka nadal mówię Rondo Babka a nie Rondo Radosława (na dodatek bladego pojęcia nie mając kto to był Radosław, a słyszałam różne wersje od "warszawiaczków")) - że najgorszą opinie Warszawiakom zrobili "warszawiaczki" podobnie jak Polakom "polaczki". Niestety.

I znacznie bezpieczniej i lepiej się czuję przechodząc przez bramę mojego Gibalaka wśród bełkoczących kolesiów niż idąc np do firmy (urząd, bank etc) gdzie snują się po korytarzach jednakowo wyglądający chłoptasiowie i panienki. Mówiący jakby mieli makaron w ustach, przerywający swoje zdania okrzykami "wow", "łaj'", "cool", piszący w "łerdzie" ale za to to komurka itp orty (skandaliczne zresztą), z książek mający w domu telefoniczną czasem kilka harlekinów, a w ramach rozrywki zwiedzający galerie handlowe.

Melvin do roboty chałupy szukać :)

A to nie chodzi o powstanczego " Radoslawa " ?

A ja jestem z Pragi :peace:

Posted

No to chłopina ma kaski troszkę ,postarała się mamusia chrzestna:cool3:
Warszawiak jest szczęśliwy ,zadowolony ,gania ,skacze ,ociera się dziubków domaga ....Wiosna na niego tak zadziałała,ze nawet juz nie gnebi swojej ofiary .Odpuscił jej .
Wczoraj Maja zazyczyła sobie wejśc na wybieg dla psów gdzie akurat był Melvin .Zdał pięknie egzamin na zachowanie przy wrzeszcącym i skaczacym dziecku ,które jeszcze na gwizdaku gwizdało .Horror .Ale Melvin widac lubi dzieci bo mu to nie przeszkodziło aby podejśc i dac sie pogłaskac .Widać ,ze z wielkiego miasta chłop i nic mu nie straszne .:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Wyjechała nie dawno do swojego domu suczka ,którą Melvin lubiał pognębic .Zostały takie co się nie daja .On jest zdezorientowany bo wybiega a tu Mai nie ma .Pozostało sie tylko podporzadkowac reszcie .:lol:
Melvin przytył ,Bardzo mu apetyt dopisuje ,jest radosny i skory do zabaw .
U nas leje ....

Posted

Przydałaby się taka sunia, która by dobry wycisk Warszawiakowi dała. ;)
Funiu, to Ty nie jesteś na komunii ????

Zenobiuszu flores, a co zrobisz z tymczasem jak będziesz musiała znowu wyjechać ?

U nas też leje. Ja uparłam się po południu sadzić kwiaty, a teraz mnie telepie, chyba się przeziębiłam.

Posted

[quote name='bianka0']Przydałaby się taka sunia, która by dobry wycisk Warszawiakowi dała. ;)
Funiu, to Ty nie jesteś na komunii ????

Zenobiuszu flores, a co zrobisz z tymczasem jak będziesz musiała znowu wyjechać ?

U nas też leje. Ja uparłam się po południu sadzić kwiaty, a teraz mnie telepie, chyba się przeziębiłam.[/QUOTE]

Alez jestem bianko .....Ale tutaj maja tez komputery;)A z suchym mam kontakt kilka razy dziennie więć mam co pisac :eviltong: