Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Melvin jak co roku ma problem ze skóra na uszach .Zakupiałam preparat ( szampon w dawkach Virbac u weta) koszt 6 zł ,
I juz dwa razy miał kąpiel swoich kłapciuchów .Niestety bedzie potrzebna jeszcze jedna dawka na koniec kuracji aby całego go wykapać .KOszt to kolejne 6 zł .
Dodatkowo został odrobaczony Milbemaxem .Koszt 8 zł .Kwotę 20 zł doliczę do hotelowania .

Po za tym u nas wiosna w pełni .Psy ciesza się pogodą ,słońcem i zapachami które zapierają dech w piersiach .
Wszyscy na to czekaliśmy .

Posted

Ja nie wiem funiu co się dzieje z tymi jamniczymi uszami na wiosnę.
Już dawno zauważyłam, że o tej porze roku futerko na kłapiuchach przerzedza się. Na czarnych u Tuptusia widać to szczególnie.

Posted

U Harutka jest to samo. Ja dostałam Hexoderm, trochę kłopotliwy (nanosi się na mokrą sieść uszka, rozprowadza i po ok. 10 min. spłukuje, powtarza się 3-4 razy tyg.) , ale działa.:lol:

Posted

yunona napisał(a):
U Harutka jest to samo. Ja dostałam Hexoderm, trochę kłopotliwy (nanosi się na mokrą sieść uszka, rozprowadza i po ok. 10 min. spłukuje, powtarza się 3-4 razy tyg.) , ale działa.:lol:

Kiedyś stosowałam go u Henia chorego na skórne sprawy i owszem hexoderm był zalecany .
Virbac to szampon ,też nanosze na uszy ,rozprowadzam i czekam 10 minut aby spłuakać .

Posted

bianka0 napisał(a):
Ja nie wiem funiu co się dzieje z tymi jamniczymi uszami na wiosnę.
Już dawno zauważyłam, że o tej porze roku futerko na kłapiuchach przerzedza się. Na czarnych u Tuptusia widać to szczególnie.

Bianko również to zauważyłąm zwłaszcza na tych jamnikopodobnych ,

Posted

Handzia robi świetne zdjęcia.
A Melvin u funi jest szczęśliwy, ma wolność i swobodę, jest weteranem hoteliku, więc w nim rządzi, no i ma życzliwych ludzi obok siebie.

• 2 weeks later...
Posted

Kupiłam Melvinowi inny srodek na uszy Myco -Stick .Sprobuje moze efekt bedzie lepszy ...
Koszt 15 zł doliczam do hotelowania za maj .Czyli razem wychodzi 345 zł .

Posted

[quote name='bianka0']Niestety funiu już zrobiłam przelew, będę winna 15 zł.[/QUOTE]
nie ma sprawy .Kiedyś przy okazji .
Pryskamy trzeci dzień i wygładziła się skóra .Jesli po zuzyciu opakowania nie bedzie poprawy zmuszona będę pojechać do weta .

Posted

[quote name='Isadora7']Przepiekna sesja zdjęciowa. Słuchajcie a moze ciachnąc go na fejsa? kupił nie kupił potragowac można.[/QUOTE]

Zawsze to jakaś szansa, ale ja na fb poruszam się ,,jak dziecko we mgle".
Już chyba nigdy się nie nauczę, nawet na dogo mam coraz mniej czasu.

Posted

[quote name='bianka0']Zawsze to jakaś szansa, ale ja na fb poruszam się ,,jak dziecko we mgle".
Już chyba nigdy się nie nauczę, nawet na dogo mam coraz mniej czasu.[/QUOTE]

To ja w weekend pomysle o tym

• 2 weeks later...