Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunieczka już u nas, jest przesłodka. Szczerze mówiąc to na początku w ogóle nie zauważyłam tej łapinki :) Dopiero potem jak się przyjrzałam.
Na razie zakwaterowaliśmy ją w domu w łazience. Jutro prawdopodobnie ją wykąpiemy, zobaczymy jak z czystością. Jak będzie ok, to już w domu zostanie.

Posted

ciapuś napisał(a):
Widzę Reno ma dobrą rękę do zakładania wątków ,trzeba iść za ciosem i kolejnego biedaka jej pokazać :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Popatrzę i może cos założę, choc wolałabym najpierw choc z Fartem wyjśc na prostą ;)

Posted

Ulka18 napisał(a):
Mamy troche kasy z bazarkow, to powinnysmy dac rade z operacja i lekami dla Balbinki.

...ale kasy nigdy za wiele, więc warto jakieś konto dla małej otworzyć,może dobre Anioły się znajdą i wesprą, jak dobrze Balbinkę poogłaszamy...

Posted

Balbinka jest cudowna, bardzo grzeczniutka, słodziutka, kochana. Bardzo lubi dzieci, garnie się do naszej Hani jak rzep ;) Z czystością póki co nie ma problemu żadnego (na razie jest w łazience, jutro próba generalna - przeniesienie do kuchni).
W poniedziałek będę się kontaktować z Chirurgią w Lublinie. Trzeba pewnie będzie najpierw pojechać z sunią na oględziny (umówię się z najlepszym chirurgiem) i potem drugi raz na ewentualną operację. No chyba, że stwierdzą, że nic się z tym nie da zrobić.

Zdjątka jakieś jutro porobię :)

Posted

Jest płytka :) Tylko znając chirurgów z Lublina będą chcieli osobiście sunię zobaczyć przed podjęciem decyzji czy operować. Możliwe, że będą chcieli zrobić nowe RTG u siebie. Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. Po Stalowej Woli zawsze chcieli poprawiać, ale tam podobno robią kiepskie RTG i nic nie widać. To nie tylko opinia Lublina...
W każdym razie jutro zadzwonię i się wywiem. Może wystarczy tylko, żeby przesłać RTG mailem/pocztą. Zobaczymy.

Tymczasem nasza mini collie zadomowiła się na dobre :)

Zrobiłam sporo zdjęć, jak mi się uda to wstawię wieczorem.
Sunię też wykąpałam dzisiaj, była bardzo grzeczna. Właśnie teraz schnie i szaleje po kocykach żeby się pozbyć mokrej sierści :lol:

Posted

No wlasnie, chodzilo mi o to, zeby juz na wstepie doktorzy z Lublina mieli gotowe RTG. Bo ze beda chcieli zrobic swoje to wielkie prawdopodobienstwo, ale to cyfrowe jest naprawde super. Moja Casablanka miala zdjecie starego zlamania robione u dr Tomka i mozna bylo takie zblizenia zrobic i ze wszystkich stron obejrzec.
Ta lapka na pewno nadaje sie do operacji. Póki kosci jeszcze 'miekkie' mozna robic i ladnie sie zrosnie. Na zdjeciu z Hania jednak wyraznie widac, ze jest skrzywiona.

PS. Czy Balbinka ma juz zęby stale?

Posted

ciapuś napisał(a):
A ja mam wielka nadzieje że nie trzeba będzie operować a jedynie usztywniać łapkę

...tylko czy usztywnienie "wyrówna" różnicę w długości łapek...? chyba lepiej nie spekulować bez złudnych nadziei tylko na decyzję poczekać...

Posted

Dzwoniłam do dr Szpondra, wyjeżdża co prawda na urlop, ale za tydzień wraca; umówiliśmy się wstępnie na 2 lutego (mam dzwonić 1-ego i się dokładnie umówić). Mają być oględziny i od razu ewentualna operacja, żeby nie trzeba było kilka razy z sunią jeździć. Dr Szponder jest zdania, że jeśli sunia nie kuleje i nie przeszkadza jej łapka to nie trzeba tego ruszać. Mówiłam o tym, że chodzi też o adopcyjność suni, mało jest chętnych na psa z defektem. Dr Szponder mówił, że prawdopodobnie będzie trzeba tylko podciąć kości i one sie same ułożą i będą dalej rosnąć jak trzeba. Ale wszystko wyjdzie na oględzinach.
Z tego co obserwuję, to sunia tą łapkę czasem podnosi do góry.

Dr Szponder prosił o decyzję czy wykonywać operację gdyby się okazało, że nie jest ona konieczna i będzie tylko zabiegiem "plastycznym".

A teraz fotki... jest ich trochę.