Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ulka18']Przykre, ze nie ma zadnych wiesci, Panstwo tacy nowoczesni, komputerowi, a nie maja czasu napisac nam kilka slow. Przeciez mysmy ta sunie wyratowaly, to wiadome jest, ze sie martwimy jak o wlasne psy.[/QUOTE]
witam
nowoczesna i komputerowa ale niektórym osobom chyba zabrakło wyobraźni... jestem robokopem czy co? heloł! troszke to krzywdzące! od wrzesnia syn dostał dodatkowe 4 godziny terapii, trzeba go zawieść, przerobic z nim materiał, chociaz odłozyłam obowiązek szkolny o rok to jednak musi sie uczyć, to ja mam sie tu tlumaczyć, bez przesady!! i takie wlasnie wpisy odrzucają inne chętne do adopcji osoby! zastanówcie sie proszę
a co do Balbinki to zachowuje sie wzorowo, apetyt jej dopisuje, wydaje mi sie że urosła a na pewno zmężniała, bo szelki w obecnym ustawieniu stały sie ciut ciasne ;-)
dzisiaj pierwszy raz biegała na łące bez smyczy - szał, przyspieszenie ma jak torpeda, ale przychodzi (na "ej" ;-) ), pilnuje się
zdrówko dopisuje, tfu, tfu, została odrobaczona, odpchlona, zabezpieczona p/kleszczowo, chrupie witaminy, w listopadzie będzie doszczepiana szczepionka tzw. kombajn czyli na 5 paskud
u babci zaprzyjażniła sie z jednym z kotów, drugi na czas wizyty się ewakuuje pod łóżko
oj, wkurzona jestem i jakos nie mam weny, żeby cos tam jeszcze dopisać....

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proszę się nie gniewać. My wiemy, że jesteśmy nadwrażliwi ;) Chcielibyśmy wieści jak najczęstszych - zwłaszcza, że ostatnio było strasznie dużo zwrotów z adopcji, więc pomimo, że przedtem każdy z nas myślał "skoro cisza, to znaczy, że wszystko ok" to teraz nawet i to nie zdaje egzaminu :( Tak to jest jak ktoś związał się emocjonalnie z psiakiem, a dla nas te nasze bezdomniaki to jak własne psy.

Posted

Ja też bardzo dziękuję za wieści o Balbince, cieszy, że się zaaklimatyzowała w nowym domku i nie sprawa problemów :) Dziękuję za wieści i pozdrawiam!

• 2 months later...
Posted (edited)

.....przykre.... tego sie nie spodziewalam... ze...
....nasza troska o sunię i tak bedzie odebrana inaczej. Nikt z nas małolatem nie jest, kazdy ma problemy, klopoty, prace, obowiazki. To chyba dobrze, ze martwimy sie o sunie, to swiadczy, ze jestesmy ludzmi, ze o niej nie zapomnielismy, ze jest dla nas wazna.
Ale chyba lepiej bylo, zeby nic tu nie pisac, wtedy nie zniechecalibysmy do adopcji :shake:

Edited by Ulka18
Posted

Możemy zrobić wizytę poadopcyjną, tylko jak TZ będzie jechał do Lublina (za ok. dwa tygodnie) to może nie wyrobić się czasowo, bo w pierwszej kolejności chcemy sprawdzić co u Romcia. A nie wiem kiedy następny kurs do Lublina będzie. Może ktoś z Lublina mógłby się wybrać do mlukrecja?

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dzwoniłam do Balbinkowego domku i myślę, że nie ma co snuć czarnych myśli :)
mlukrecja w ogóle nie wchodzi na internet ani na ten wątek - brak czasu. Stąd brak info na wątku.
W każdym razie Balbinka ma się świetnie, jest najukochańszym stworzeniem, nie sprawia problemów, nie choruje, łapka także nie daje się we znaki. Bardzo dobrze dogadała się z chorym synkiem mlukrecji, szaleją razem. Prawdopodobnie dzięki Balbince chłopczyk pozbył się m.in. wstrętu do wody; Balbinka wciąż go całuje i oblizuje z góry na dół :) Czasem nawet zdarza się jej podgryzać chłopca, ale tak delikatnie, z wyczuciem i chłopczyk na to nie reaguje.
Na spacerach Balbinka już nie biegnie do każdego obcego kogo zobaczy na horyzoncie, wie już, że ma swoje Pańciostwo, którego trzeba się trzymać. Wyjątek stanowią dzieci ;) Duże, małe, nieważne. Balbinka musi się z nimi przywitać :)

Poprosiłam o podesłanie zdjęć w wolnej chwili - może w weekend będą :)