kaskadaffik Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Ale super, że już jej nie będzie kołnierz przeszkadzał i już szwy zdjete ! Teraz tylko ciachanko i żeby ten domek sie szybko znalazł :) Quote
Reno2001 Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Zapomniałam napisac, że faktura dotarła. Dziś ją przekażę dalej. Quote
Ulka18 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 To ja sie biore za oglaszanie. Super, ze Balbiniasta juz po zdjeciu szwow :D Quote
Murka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 A oto Balbinka na wolności :) [video=youtube;HZ74QTynuJQ]http://www.youtube.com/watch?v=HZ74QTynuJQ[/video] Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 No ogon jest miodny! :D A czy tam się przypadkiem jeszcze Majcia nie zawinęła? Quote
Reno2001 Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Nareszcie maleńka zacznie swobodnie biegac i nabierac mięśni, bo te łapinki takie chudzieńkie. Na pewno szybko to nadrobi, mała rozrabiara :) Cudna jest! Quote
Ulka18 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Super blyskawica :D Moja kotka mielecka tez nie miala miesni po adopcji, a teraz to taki szczuplak i miesniak, ze ho ho... Reno, mozesz wrocic link do aukcji allegro? chcialabym bezczelnie pokopiowac tekst, zeby szybciej zrobic ogloszenia :D Quote
Reno2001 Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Ulka18 napisał(a):Super blyskawica :D Moja kotka mielecka tez nie miala miesni po adopcji, a teraz to taki szczuplak i miesniak, ze ho ho... Reno, mozesz wrocic link do aukcji allegro? chcialabym bezczelnie pokopiowac tekst, zeby szybciej zrobic ogloszenia :D Yyyy, ja na razie jeszcze nie mam jej aukcji. Dopiero usiądę, mam nadzieję dziś, i ją stworzę :oops:. Czekałam na to zdjęcie szwów. Teraz wiem, że można ruszac z kopyta z ogłoszonkami. Quote
KasiaKia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Nie znam historii Balbinki od początku ze szczegółami, ale prześledziłam wątek i napisałam jej tekst do ogłoszeń - jeśli nie w całości to chociaż wyrywkowo może się przyda. A zawsze będzie trochę lżej ogłaszać :) Jeśli nakłamałam to mnie poprawcie :D Spójrz jakie cudo! Oto nasza ulubienica – Balbinka. Historia tej ślicznej suni jest długa i przygnębiająca, a co najgorsze, wciąż nie ma szczęśliwego zakończenia. Do mieleckiego schroniska trafiła jeszcze jako malutki szczeniaczek w listopadzie 2010 roku. Przez dwa miesiące czekała z nadzieją na swój dom – nie doczekała się. Dlaczego nikt nie chciał pokochać malutkiej suczki? Czy to przez jej niewielki defekt? Przednia łapka Balbinki była troszkę krzywa. Postanowiliśmy jej pomóc, aby zwiększyć szansę suni na wspaniały dom. Zabraliśmy ją ze schroniska do hoteliku dla zwierząt, a później do kliniki, w której przeszła poważną operację łapki. Okres rehabilitacji był dla tak malutkiej i radosnej suczki bardzo przykry, gdyż musiała siedzieć w niewielkiej klatce, która uniemożliwiała jakiekolwiek większe ruchy. Wszystko to miało na celu pomóc w szybszym zrośnięciu się łapki po zabiegu. Teraz gdy wszystkie bandaże zostały ściągnięte, Balbinka wreszcie może swobodnie pobiegać po trawie. A sprawia jej to ogromną radość, gdyż nasza sunia to prawdziwy żywiołek. Nadrabia cały ten czas, który spędziła w klinice, siedząc w maleńkiej klatce. Biega, szaleje, podskakuje, zaczepia do zabawy, wszędzie jej pełno. Łapka wygląda teraz znacznie lepiej, ale nigdy nie będzie idealnie prosta. Pamiętajmy więc o jednym - kaleki pies czy kot nie zdaje sobie sprawy ze swojego "defektu". Żyje normalnie, inaczej stawia łapę, utyka, nie widzi, nie słyszy, ale żyje normalnie - jego kalectwo przeszkadza tylko ludziom! Nie oceniajmy Balbinki przez pryzmat lekko skrzywionej łapki, bo czy ona przez to jest gorsza od innych psów? Sunia jest prześliczna, niewielka i bardzo lekka – nie waży nawet 7 kg, a większa już nie urośnie. Posiada piękne umaszczenie, biało-rude i wygląda jak mini collie. Jest cudowna! Obecnie czeka na zabieg sterylizacji, po którym będzie już mogła trafić do nowego domu. Balbinka zasłużyła na jak najlepszy. Quote
Reno2001 Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 W przerwie na kawę wystawiłam małej allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1672746868 Tekst oczywiście wzięłam od Kasi. Dzięki wielkie KasiaKia. To nieoceniona pomoc. Powodzenia, Balbinko! Quote
KasiaKia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Allegro super, widzę też, że tekst się wpasował ładnie do zdjęć (albo odwrotnie) :) Balbinka trzymamy kciuki!!! Quote
Murka Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Wg mnie przydało by się jeszcze dodać takie podstawowe info: Balbinka jest bardzo przyjacielska i łagodna, uwielbia dzieci, jest przyjazna zarówno do psów jak i suczek, nie jest agresywna do kotów, umie chodzić na smyczy, zachowuje czystość. I może fotka sprzed operacji z Hanią, to od razu pobudza wyobraźnię o charakterze psiaka :) Quote
KasiaKia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Jasne, trzeba to dodać. Swoją drogą jak się to czyta to nasuwa się jedna myśl: ideał :D Quote
halcia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Nie do konca...ma duzo do gadania/patrz....szczekania/;) Quote
Reno2001 Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 halcia napisał(a):Nie do konca...ma duzo do gadania/patrz....szczekania/;) eeee, to detal :diabloti: Wg życzenia aukcję uzupełniłam o ww informacje ;) Quote
halcia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Reno,tak czy inaczej pamiętaj,ze to Twoja podopieczna i "odgórnie":diabloti: ma miec domek jak Foczka:evil_lol::evil_lol: Quote
Reno2001 Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 halcia napisał(a):Reno,tak czy inaczej pamiętaj,ze to Twoja podopieczna i "odgórnie":diabloti: ma miec domek jak Foczka:evil_lol::evil_lol: halcia, ja nawet innych domków nie dopuszczam do swoich myśli :), a do samego psa to już w ogóle :eviltong:. Już na poczatku zaznaczyłam, że panna ma miec super dom! Quote
Ulka18 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Zaczelam oglaszac Balbinke. 17-19.6. jest o 50% tansze allegro, to mozna zaszalec z iloscia aukcji. Oczywiscie opcje specjalne nadal pelnoplatne ;-/ Quote
Murka Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 halcia napisał(a):Nie do konca...ma duzo do gadania/patrz....szczekania/;) I ociupinkę grandusek z Balbinki ;) Ale to można wybaczyć zważywszy na małolatowość :) Quote
Ra_dunia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 co za wiercipiętka :) Wreszcie może się zachowywać i wariować jak szczenior - co prawda wyrośnięty już trochę, ale zawsze. I też zauważyłam, że nawet Maję rozbrykała :D Quote
ciapuś Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Zapraszamy na bazarek z którego dochód przeznaczony będzie na opłacenie szczepień ,kastracji oraz pobytu w hotelu "naszej" czwórki zabranej z Rachowa http://www.dogomania.pl/threads/2097...-ZwP*-do-30.06 Quote
kaskadaffik Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 To ja równiez zaproszę na bazarek :) http://www.dogomania.pl/threads/209775-Miski-FLEXI-dla-kotka-ciuchy-noside%C5%82ko-i-du%C5%BCo-wi%C4%99cej!-27.06 Quote
Murka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Pieniądze z Fundacji Pomagajmy Razem doszły :) Więc jesteśmy na czysto :) I rozliczenie od razu :) Stan konta na 20 maj wynosił +1252,65 zł Koszty: 255 zł hotelowanie 70 zł przejazd do Lublina (wyjmowanie płytki) Razem: 325 zł 1252,65 zł - 325 zł = 927,65 zł Stan konta na 19 czerwiec wynosi +927,65 zł. Quote
Recommended Posts