Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja to nawet słyszałam najnowsze newsy, że najlepiej ciachać w dwóch tygodniach po cieczce, że wtedy jest najlepszy okres. I albo w tych dwóch tygodniach albo potem za parę miesięcy. Tak podobno robią w Anglii.

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Reno2001']A jaką maja gwarancję, że bez kastracji ta głowa urosłaby "normalnie"?
Dla mnie to zawsze jest dorabianie ideologii, bo dowodów na to nie mają i miec nie będą. A może kot genetycznie miałby ta głową mniejszą? Nawet z rasowców dobranych super eksterierowo rodzą się "niedoróbki" ;).

Reno, masz rację :p. Ja wysłuchałam uprzejmie;), a w domu wczoraj rozmawiałam z mamą i zastanawiałyśmy się obydwie, co mają hormony do głowy ;). Ale może my się nie znamy ( obydwie studiowałyśmy towaroznawstwo na Akademii Ekonomicznej ;) ).

Posted

halcia napisał(a):
o matko,a BAlbinka moż tak gonic?Nie powinna póki co poruszac sie statecznie?Jest cudna.

A jak zrobić, żeby ona poruszała się statecznie?? Jak jest na krótkiej smyczy to się wyrywa, skacze i zapiera przednimi łapami (jest bardzo silna wbrew pozorom), to chyba jeszcze gorsze. W klatce też rozrabia. To iskierka.
Nie wiem czy nadal nie ma problemów z pęcherzem, bo bardzo często sika.

Posted

Zobaczymy...
W każdym razie koniec cieczki, uf :)
Po weekendzie będziemy się kontaktować z dr Szpondrem, bo przyjdzie czas na wyjmowanie płytki.

Posted

Myślę, że trzeba poczekać do wyjęcia płytki (ma to się odbyć w tym tygodniu), wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy, tzn. czy Balbinka będzie musiała jeszcze być w klinice i jak długo, kiedy będzie można sterylizować, jakie zalecenia na przyszłość (ważne info dla ewentualnego DS).

Posted

Rozrabia, ale trochę doszliśmy do porozumienia i jest lepiej, nie ma problemu już z sikaniem i koopkaniem w klatce. Wyprowadzamy ją częściej (minimum 4 razy dziennie) a krócej. Mimo, że ma zabawkę i zawsze jakiś gryzak to wciąż wywala karmę z miseczki i często wylewa miskę z wodą (podkładam specjalnie ręcznik, żeby wsiąkało i nie leżała na mokrym zanim zdążę zauważyć). Po schodach ją znosimy i wnosimy, bo pędzi na złamanie karku ;) Wczoraj na ogrodzie zawzięcie obszczekiwała krowę za płotem ;)
Ludzi kocha wszystkich bez wyjątku, swój, obcy, nieważne, od razu radość, obskakiwanie i przytulanie się.

Dzwoniłam do dr Szpondra, ale na razie nie odbiera.

Posted

Oj, to chyba nic w sobie z collie nie ma nasza Balbinka, collie sa bardzo nieufne wobec obcych ;-) Super, ze malizna nie zauwaza tej chorej lapki i ze jest radosna i wesola.

Posted

Tutaj macie próbkę jazgotania Balbinki ;)

[video=youtube;Jqv8ccBC3bw]http://www.youtube.com/watch?v=Jqv8ccBC3bw[/video]

A tu po spacerku w swojej rezydencji

Posted

Balbinka wróciła do nas, kość wygląda na to, że się zrosła. Będzie musiała teraz posiedzieć w kołnierzu i opatrunku 10 dni (do tego klatka i chodzenie na smyczy), potem zdjęcie szwów i będzie mogła już chyba brykać bez smyczy, koniec siedzenia w klatce :)

Jak TZ był z sunią w Lublinie to była zainteresowana adopcją suni studentka, ale było to mocno naciągane, bo ona chciała go do wujka (który jeszcze o niczym nie wiedział)...

Myślę, że trzeba będzie parę tygodni odczekać ze sterylką (dopytam).