Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łapka na pewno dużo mniej krzywa!!!
A z przerzucaniem finansów to myślę, że trzeba jednak będzie poczekać aż poznamy całe koszty leczenia ślicznoty...

Posted

Balbinka się już zaklimatyzowała i dokazuje na całego, faktycznie potrafi jazgotać!
Żal strasznie, że musi w klatce siedzieć, ale co zrobić. Jest dodatkowo pobudzona z powodu cieczki. To już chyba zaawansowana faza, bo się baardzo interesuje chłopakami (nie wie biedna, że wszystko wyciachane ;) ) i nie plami.

TZ poinformował dr Szpondra o warunkach adopcji i o możliwości kontaktu ewentualnych zainteresowanych z nami, także jak ktoś będzie na serio zainteresowany to się odezwie :)

Dzisiaj już nie zdążyłam zrobić Balbince fotek, ale na dniach się poprawię.

A teraz obiecane rozliczonko:

121,85 zł pozostałość po Sylwestrze
70 zł eloise
100 zł KubaP
150 zł Ulka18
350 zł kaskadaffik (bazarek)
118,20 zł Murka (bazarek)
70 zł eloise
150 zł Ulka18
40 zł halcia
27 zł Murka (bazarek)
56 zł ciapuś (bazarek)
120 zł KubaP
100 zł KasiaKia
50 zł eloise
360 zł MagdaNS (bazarek)
40 zł eloise
35 zł MagdaNS (bazarek)
Razem: 1958,05 zł

Koszty:
255 zł hotelowanie (21.01-16.02 + 18-20.05)
50 zł przejazd do Mielca (1/2 kosztów)
70 zł przejazd do Lublina (oględziny)
20 zł badanie moczu
20 zł przejazd do Stalowej Woli (1/2 kosztów)
70 zł przejazd do Lublina (operacja)
35 zł przejazd do Lublina (odbiór Balbinki z kliniki) - 1/2 kosztów
185,40 zł na konto Romka (kwiecień)
Razem: 705,40 zł

1958,05 - 705,40 zł = 1252,65 zł
Stan konta na 20 maj wynosi +1252,65 zł

Posted

No to czekamy az sie pannie cieczka skonczy. Murko ile Balbinka moze miec miesiecy? Ma juz wszystkie zęby stale? Chodzi mi mniej wiecej o wiek, bo moja Ciocia adoptowala Ufcie z Mielca i pasowaloby wysterylizowac suczke przed pierwsza cieczka. Moja Kostaryka nas wyprzedzila, bo mialysmy termin juz zaklepany, a ona dostala cieczke i musialysmy 3 miesiace czekac. Miala niecale 8 miesiecy jak dostala cieczke.

Posted

Balbinka jak do nas przyjechała miała ok. 5 miesięcy, więc teraz ma ok. 8.
A czemu musiałaś czekać po cieczce 3 miesiące? Beatka ciacha po 2 tygodniach od końca cieczki.

Posted

Musialam czekac, zeby byl okres ciszy hormonalnej. Poza tym to bylo 5 lat temu, wtedy sterylki nie byly tak rozwiniete jak teraz i wiedza wetow byla mniejsza.

Z Balbinka bedziemy czekac na sterylke po wyjeciu plytki czy jak to robimy?

Posted

Musimy czekać na wyjęcie płytki, bo to za ok. 1,5 tyg. Po tym zabiegu też trzeba pewnie będzie odczekać parę tygodni. Nie wiadomo jeszcze co tam wyjdzie po wyjęciu tej płytki...

Posted

Tak sobie zagądam do Balbinki niemal codziennie, trzymając kciuki za małą i jej łapkę. A co do sterylizacji, to kiedy chciałam wysterylizować swoją sukę - lekarze doradzili mi zrobić to 4 miesiące po pierwszej cieczce, a było to w tamtym roku. Pytałam się dwóch różnych i powiedzieli to samo, co pisze Ulka. Po takim czasie już się uspokajają hormony. Podpytywałam psiarzy na naszym osiedlu i jest różnie. Najczęściej kilka miesiący po pierwszej cieczce. Więc tak zrobiłam. Najważniejsze mieć dobrego, zaufanego weterynarza.

Posted

Nasza Beatka nastawiona jest na psy bezdomne, z którymi wiadomo nikt nie będzie czekał 4 mies. na sterylizację. Ona ma doświadczenie i nigdy nie było problemów po sterylkach, zresztą dziewczyny mieleckie wiedzą :)

A tymczasem parę fotek pięknotki, której nota bene cieczka chyba się już kończy :)

Zaloty ;)

Posted

O kurczę, to zdjęcie "zaloty" mnie rozwaliło :D Oj Balbinka :D Słodziak niesamowity... jest piękna!

A tak na marginesie to kto jej nadał takie ładne imię? :roll:

Posted

aleee słodziak :lol:. Urosła i wyszczuplała :cool3:.
W temacie sterylek ;). Ja dzisiaj byłam u znajomej, która ma 4 koty. Jednego jeszcze czekają wydmuszki.
A inny był piękny, duży, puchaty - nie pers, ale jakiś inny rasowy :oops:. Porozmawiałyśmy o kastracji i ona mówiła, że go za wcześnie wyciachali - nie miał roku i głowa mu nie urosła, tak jak powinna:roll:.

Posted

Luna123 napisał(a):
aleee słodziak :lol:. Urosła i wyszczuplała :cool3:.
W temacie sterylek ;). Ja dzisiaj byłam u znajomej, która ma 4 koty. Jednego jeszcze czekają wydmuszki.
A inny był piękny, duży, puchaty - nie pers, ale jakiś inny rasowy :oops:. Porozmawiałyśmy o kastracji i ona mówiła, że go za wcześnie wyciachali - nie miał roku i głowa mu nie urosła, tak jak powinna:roll:.

A jaką maja gwarancję, że bez kastracji ta głowa urosłaby "normalnie"?
Dla mnie to zawsze jest dorabianie ideologii, bo dowodów na to nie mają i miec nie będą. A może kot genetycznie miałby ta głową mniejszą? Nawet z rasowców dobranych super eksterierowo rodzą się "niedoróbki" ;).

Czekanie na ciszę hormonalną jest chyba dośc często spotykane u wetów. Nasza wet, lecząca psy w potrzebie, tez zawsze ciacha po ok 3 miesiącach po cieczce.