Yuveza Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Fajna gromadka, w ogóle fajny jest spacer z kilkoma psami, podobnego wzrostu;) ja sama mam 3 ale Dotka najmniejsza i sie tak nie bawią... kółko graniaste..:D!.. http://img51.imageshack.us/img51/1799/dsc01390p.jpg Quote
Kasi i Lena Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Ja mam teraz dwie podobnego wzrostu i uwielbiam patrzeć jak one się bawią, ganiają jak wściekłe i "zagryzają":loveu: Lena fajnie się zachowuje jak chce przejąć zabawkę którą akurat bawi się Fifka. Udaje zainteresowanie inną i Fifka leci zobaczyć co ona ciekawego ma. Wtedy Lena natychmiast jej to oddaje i leci do tego co zostawiła Fifka. Ostatnio Fifka nie zawsze na to pójdzie i patrzy na Lenę wzrokiem mówiącym -co ty frajera szukasz czy co:diabloti: W końcu dotarła do mnie książka- 101 psich sztuczek- przejrzałam i jak na razie wrażenia pozytywne: -fajne wprowadzenie, -sztuczki podzielone na różne działy , -zaznaczony stopień trudności, od łatwych do takich dla ekspertów, -pokazane jak wskazać komendę gestem, -napisane jakie mogą być problemy z daną sztuczką i jak je pokonać, Podsumowując książka nawet mi się podoba choć faktycznie pewnie większość tych sztuczek można w necie wyszukać. Quote
Yuveza Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 ja jakoś nie mam szczęścia do szukania w necie sztuczek.... a na ksiażkę poluje, a skoro jest taka fajna, to mam nadzieje że uda mi się ją zdobyć:D Quote
Kasi i Lena Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Na pewno uda się zdobyć, książka jest dostępna w wielu księgarniach internetowych i na allegro. Quote
Kasi i Lena Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Dzisiaj u się nas pogoda popsuła i nici z pięknych wiosennych zdjęć spacerowych:shake:. Pada śnieg z deszczem i foty na szybko byle jak pstrykane żeby mi beznadziejny aparat nie zamókł i całkiem nie odmówił współpracy;) Przyjrzyjcie się łapkom Leny - wszystkie cztery są w powietrzu kilka centymetrów nad podłożem Quote
Kasi i Lena Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 A teraz coś dla fanów zakochanych w Lenie, czy dalej uważacie że ona jest ładna?:evil_lol: Lenusia zmokła kura;) Quote
Agnieszkaa Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Śliczne:loveu: A jak Wam tych kwiatuszkowych obróżek zazdroszczę, to to jest jakieś nieporozumienie ;) Ślicznie się w nich laseczki prezentują:cool3: Pozdrowionka cieplutkie:multi: Quote
Kasi i Lena Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 To kup Dżekiemu kwiatuszkową jemu i tak bez różnicy w jakiej chodzi;) U mnie na psim spacerniaku jeden samiec ma taką samą jak Fifka:evil_lol: Quote
Agnieszkaa Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Wspomniałam, że u nas takie w indiańskie wzorki niestety....:placz: Chciałabym trochę czegoś innego, ale musiałabym jechać gdzieś dalej... Pytałam się kiedyś o halter, jakie zdziwienie :lol: Quote
Kasi i Lena Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 U mnie na szczęście wiedzą co to jest halter:lol: Jak już pisałam u nas do wyboru do koloru. Ja i tak marudzę że nie ma u nas w zoologach markowych obroży, rogza, lupine czy red dingo. Ale widzę że nie mam na co narzekać bo jakiś wybór jest, indiańskie wzorki też są ale w mniejszości bo ludzie wzorzaste wolą kupować. Zawsze z netu możesz zamówić , tu to dopiero jest wybór;) Quote
Guest papillonek Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 O tak ksiązka świetna ,wiem bo mam :D I potwierdzam spacer z kilkoma psami to nie to samo co z jednym pod warunkiem ,że ten drugi pies jest ułożony,bo ten pierwszy może nauczyć się duzo niepożądanych zachowań i lepiej unikać takich kompanów do zabaw wiem co mówię :/ Cudna obróżka,skąd macie?:) A Fifi jest jakiejś rasy ,czy po prostu wygląda,,rasowo"? Quote
Kasi i Lena Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='papillonek']Cudna obróżka,skąd macie?:) A Fifi jest jakiejś rasy ,czy po prostu wygląda,,rasowo"?[/QUOTE] Obróżka to Hilton z miejscowego zoologa, Fifka jest "rasowym mieszańce";) Quote
Guest papillonek Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Na pewno ma coś ze spaniela ,albo setera :) śliczna jest ;) Quote
Kasi i Lena Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='papillonek']Na pewno ma coś ze spaniela ,albo setera :) śliczna jest ;)[/QUOTE] Ze spaniela na pewno , jej matka jest spanielką. Quote
Kasi i Lena Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Zgadłaś, jej matka jest chyba raczej w typie spaniela- rodowodu pewnie nie ma (została znaleziona i przygarnięta) Quote
Agnieszkaa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Kasi i Lena']Zgadłaś, jej matka jest chyba raczej w typie spaniela- rodowodu pewnie nie ma (została znaleziona i przygarnięta) Uroki psa w typie... ;( Przykre, że tyle osób kocha zwierzęta, albo im się tylko zdaje, a tak mało ma pojęcie o rr ;( Quote
Kasi i Lena Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 No niestety, przykre jest też to że tak wielu ludzi porzuca swoje zwierzaki. Fifkowa matka miała szczęście, zarówno ona i jej dzieci znalazły domy ale nie wszystkie psiaki mają tyle szczęścia. Quote
Kasi i Lena Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Poszperałam w kompie i wynalazłam fotkę małej Lenusi Quote
Yuveza Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Hehe, rzeczywiście na 1 zdjęciu Lena lewituje:evil_lol: a zmokła... hehe moja Dotka wygląda podobnie w deszczowy dzień, nogi cienkie mokre, i głowa oklapła :D tak jest terierowata, Piekna:loveu: A Fifi pieknie pozuje, w swojej wiosennej obróżce:D Quote
Kasi i Lena Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Dziękuję w imieniu suczynek za komplementy. O tak cienkie nogi zmoczonej Leny wyglądają komicznie zwłaszcza jak np. biega po mokrym trawniku i reszta ciałka ma suchą puchatą i wyglądającą dużo grubiej niż zapałkowate nogi:evil_lol:. Napisz mi jak się pielęgnuje głowę westie żeby grzywka nie opadała? Wiem że Lenie do westa daleko ale problem z opadaniem grzywki ma straszny. Po uczesaniu pięknie jej grzywa stoi ale szybko robi się klapnięta. Widzę że czasem jej to przeszkadza bo sobie sama łapkami odgarnia włosy z oczu. Jest na to jakiś sposób czy po prostu taki urok psa z dłuższą grzywką? Quote
Yuveza Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 akurat westie ma włosy szorstkie i one tak nie opadają, są krótkie, a grzywkę tą zaraz na stopie (czole) się przycina żeby nie wpadała na oczy, u psów z gładkimi włosami można spiąć w kucyk, ale Lena mogłaby tego nie lubić, skoro nigdy nie nosiła, możesz spróbowac przyciąć grzywkę do takiej długości aby stała, oczywiście westikom też robi się tapir, ale to raczej na wystawy;) Quote
Kasi i Lena Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Lenie kucyk nie przeszkadza ale śmiesznie w nim wygląda, czasem w domu jej wiąże ale na spacer bym jej w nim nie zabrała. Przyciąć też nie przytnę bo boję się że takie przycięte będą jej oczy podrażniać. Pozostaje mi zaakceptować grzywkę taką jaka jest. Quote
Yuveza Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 dlaczego na spacer z kucykiem nie? to dziewczyna, ładnie by wyglądała:D jeśli przytniesz jej na czole i będzie stała to nie powinna podrazniać, westikom się wycina nawet w kącikach oczu:D Quote
Recommended Posts