Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja mam teraz dwie podobnego wzrostu i uwielbiam patrzeć jak one się bawią, ganiają jak wściekłe i "zagryzają":loveu:
Lena fajnie się zachowuje jak chce przejąć zabawkę którą akurat bawi się Fifka. Udaje zainteresowanie inną i Fifka leci zobaczyć co ona ciekawego ma. Wtedy Lena natychmiast jej to oddaje i leci do tego co zostawiła Fifka. Ostatnio Fifka nie zawsze na to pójdzie i patrzy na Lenę wzrokiem mówiącym -co ty frajera szukasz czy co:diabloti:

W końcu dotarła do mnie książka- 101 psich sztuczek- przejrzałam i jak na razie wrażenia pozytywne:
-fajne wprowadzenie,
-sztuczki podzielone na różne działy ,
-zaznaczony stopień trudności, od łatwych do takich dla ekspertów,
-pokazane jak wskazać komendę gestem,
-napisane jakie mogą być problemy z daną sztuczką i jak je pokonać,

Podsumowując książka nawet mi się podoba choć faktycznie pewnie większość tych sztuczek można w necie wyszukać.

Posted

ja jakoś nie mam szczęścia do szukania w necie sztuczek.... a na ksiażkę poluje, a skoro jest taka fajna, to mam nadzieje że uda mi się ją zdobyć:D

Posted

Dzisiaj u się nas pogoda popsuła i nici z pięknych wiosennych zdjęć spacerowych:shake:. Pada śnieg z deszczem i foty na szybko byle jak pstrykane żeby mi beznadziejny aparat nie zamókł i całkiem nie odmówił współpracy;)

Przyjrzyjcie się łapkom Leny - wszystkie cztery są w powietrzu kilka centymetrów nad podłożem

Posted

Śliczne:loveu:
A jak Wam tych kwiatuszkowych obróżek zazdroszczę, to to jest jakieś nieporozumienie ;) Ślicznie się w nich laseczki prezentują:cool3:
Pozdrowionka cieplutkie:multi:

Posted

Wspomniałam, że u nas takie w indiańskie wzorki niestety....:placz:
Chciałabym trochę czegoś innego, ale musiałabym jechać gdzieś dalej...

Pytałam się kiedyś o halter, jakie zdziwienie :lol:

Posted

U mnie na szczęście wiedzą co to jest halter:lol:
Jak już pisałam u nas do wyboru do koloru.
Ja i tak marudzę że nie ma u nas w zoologach markowych obroży, rogza, lupine czy red dingo. Ale widzę że nie mam na co narzekać bo jakiś wybór jest, indiańskie wzorki też są ale w mniejszości bo ludzie wzorzaste wolą kupować.

Zawsze z netu możesz zamówić , tu to dopiero jest wybór;)

Guest papillonek
Posted

O tak ksiązka świetna ,wiem bo mam :D
I potwierdzam spacer z kilkoma psami to nie to samo co z jednym pod warunkiem ,że ten drugi pies jest ułożony,bo ten pierwszy może nauczyć się duzo niepożądanych zachowań i lepiej unikać takich kompanów do zabaw wiem co mówię :/

Cudna obróżka,skąd macie?:) A Fifi jest jakiejś rasy ,czy po prostu wygląda,,rasowo"?

Posted

[quote name='papillonek']Cudna obróżka,skąd macie?:) A Fifi jest jakiejś rasy ,czy po prostu wygląda,,rasowo"?[/QUOTE]

Obróżka to Hilton z miejscowego zoologa, Fifka jest "rasowym mieszańce";)

Guest papillonek
Posted

Na pewno ma coś ze spaniela ,albo setera :) śliczna jest ;)

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Zgadłaś, jej matka jest chyba raczej w typie spaniela- rodowodu pewnie nie ma (została znaleziona i przygarnięta)
Uroki psa w typie... ;(
Przykre, że tyle osób kocha zwierzęta, albo im się tylko zdaje, a tak mało ma pojęcie o rr ;(

Posted

No niestety, przykre jest też to że tak wielu ludzi porzuca swoje zwierzaki. Fifkowa matka miała szczęście, zarówno ona i jej dzieci znalazły domy ale nie wszystkie psiaki mają tyle szczęścia.

Posted

Hehe, rzeczywiście na 1 zdjęciu Lena lewituje:evil_lol:
a zmokła... hehe moja Dotka wygląda podobnie w deszczowy dzień, nogi cienkie mokre, i głowa oklapła :D tak jest terierowata, Piekna:loveu:
A Fifi pieknie pozuje, w swojej wiosennej obróżce:D

Posted

Dziękuję w imieniu suczynek za komplementy.
O tak cienkie nogi zmoczonej Leny wyglądają komicznie zwłaszcza jak np. biega po mokrym trawniku i reszta ciałka ma suchą puchatą i wyglądającą dużo grubiej niż zapałkowate nogi:evil_lol:.
Napisz mi jak się pielęgnuje głowę westie żeby grzywka nie opadała? Wiem że Lenie do westa daleko ale problem z opadaniem grzywki ma straszny. Po uczesaniu pięknie jej grzywa stoi ale szybko robi się klapnięta. Widzę że czasem jej to przeszkadza bo sobie sama łapkami odgarnia włosy z oczu. Jest na to jakiś sposób czy po prostu taki urok psa z dłuższą grzywką?

Posted

akurat westie ma włosy szorstkie i one tak nie opadają, są krótkie, a grzywkę tą zaraz na stopie (czole) się przycina żeby nie wpadała na oczy, u psów z gładkimi włosami można spiąć w kucyk, ale Lena mogłaby tego nie lubić, skoro nigdy nie nosiła, możesz spróbowac przyciąć grzywkę do takiej długości aby stała, oczywiście westikom też robi się tapir, ale to raczej na wystawy;)

Posted

Lenie kucyk nie przeszkadza ale śmiesznie w nim wygląda, czasem w domu jej wiąże ale na spacer bym jej w nim nie zabrała. Przyciąć też nie przytnę bo boję się że takie przycięte będą jej oczy podrażniać. Pozostaje mi zaakceptować grzywkę taką jaka jest.

Posted

dlaczego na spacer z kucykiem nie? to dziewczyna, ładnie by wyglądała:D jeśli przytniesz jej na czole i będzie stała to nie powinna podrazniać, westikom się wycina nawet w kącikach oczu:D