Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nie nie na pewno nie będzie przykrym obowiązkiem:) Piłki już pochowane ale i tak kupię nową tylko na spacery. Tylko teraz trudny wybór krórą, muszę zobaczyć co mają w najbliższym zoologu. To mi pewnie ułatwi wybór, choć niekoniecznie bo sklep jest dobrze zaopatrzony w psie zabawki:)

Posted

u nas również świetnie sprawdzają się pyszczki Trixie (kupuje w Realu/ Auchanie), a także hilton/ hoko funny - miękkie.
oprócz tego mamy jeszcze taką ulubioną (dość miękka, średnio ciężka, fajnie lata, odbija się i piszczy): http://allegro.pl/trixie-pilka-piszczaca-7cm-34862-promocja-i2939961741.html
tylko nie jestem pewna czy na pewno ten rozmiar, musiałabym zmierzyć.

Taka piłka wogóle się u nas nie sprawdziła, raz, że pies wypluwał (może zapach mu przeszkadzał), a dwa była strasznie twarda.

zastanawiam się teraz nad piłką Konga taką co Wy macie i pewnie w końcu kupie :evil_lol:

Posted

Dzięki za kolejne piłeczkowe propozycję, najgorsze jest to że każdemu psu pasuje coś innego :) Przy moim szczęściu trochę piłek przetestujemy aż znajdziemy ideał
Ta konga jest świetna, nasza niestety trochę nie trafiona z rozmiarem ale Lena sobie radzi i jest zachwycona.

Posted

niestety, u nas też trochę minęło za nim trafiliśmy na taką co będzie się podobać.

Powiedz mi jeszcze ta piłka konga, bardzo twarda jest???

funny mieliśmy nawet kiedyś w ofercie, i było duże zainteresowanie nimi.

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem twarda. Jest twarda i sprężysta jak wszystkie gumowe zabawki. Jednak pies trzymając ją w pyszczku jest w stanie nią piszczeć.

niektóre gumowe zabawki są wykonane z takiej twardej pełnej gumy, ale ta ze zdjęci i filmów wydaje się chyba być bardzo podobna do rogzowej,

szkoda, że te kości z tej serii takie drogie

Posted (edited)

Nie nie, ona nie jest z twardej pełnej gumy. Jest jakby z dwóch warstw a w środku pusto. Nie umiem tego inaczej opisać:)

Szkoda, bardzo mi się podobają a druga w zasadzie podobna zabawka nie jest nam potrzebna. Ciekawe skąd taka różnica w cenie.

To jest chyba najbardziej przejrzyste zdjęcie jakie znalazłam w necie.
Dokładnie widać jak ta piłka jest zbudowana
http://fun4dog.pl/userdata/gfx/c1e2a42354eb356fe090ebc9b8c1d18d.jpg

Edited by Kasi i Lena
Posted

a to wychodzi na to, że faktycznie bardzo podobna do rogza, tylko na plus tej bo piszczy :)

ja nie lubię za dużo wydawać na zabawki, ze względu na to, że znając Aresa może się nie spodobać, dlatego chce spróbować z tańszą piłką :diabloti:

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Mi się podoba ta rogz ale boję się że się nie spodoba i sama będę musiała się nią bawić:evil_lol:

Hahaha :evil_lol:

Dobrze, że nie trzeba kupować kamieni, bo przy Traperze bym zbankrutowała :diabloti:

Posted

Spadło dzisiaj u nas z 10 cm śniegu i nad pada:shake: Także naukę aportowania na spacerze możemy sobie odłożyć na kolejną odwilż. W takich warunkach piłkę zgubimy:shake:
Żałuje że nie wzięłam aparatu na spacer, Lena miała na łapach takie wielkie śniegowe kule że biedna iść nie mogła.

Posted

Kasi i Lena piękne masz te panny, zwłaszcza Fifka zdobyła moje serce :) a swoją drogą ta pogoda jest tragiczna do spacerów... Naszka też wraca cała umorusana, zastanawiałam się czy jej nie wykąpać, ale mój facet krzyczy, że nie, bo wyjdzie na dwór i chora będzie... ale widzę, że ty Lenkę kąpałaś ostatnio... nie wiem już sama :roll: Głaski dla kudłaczy!

Posted

Dziękuję:) Spokojnie możesz ją wykąpać. Najlepiej wieczorem po ostatnim spacerze. Do rana wyschnie:) Choć przyznam że Fifkę w styczniu z konieczności wykąpałam w dzień. Wytarzała się dama w czymś śmierdzącym i nie było wyjścia. Trochę się tego obawiałam bo były mrozy, na szczęście nic jej nie jest:)

Posted

Lenka na śniegu wygląda jak ludzik Michelin :D (łapki) ;)
U nas śniegu brak, tylko mroźno, więc spacer po polach to czysta przyjemność :)

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Oj tak, ja też zimy mam już dość :roll: Ale zdjęcia i tak fajne;)
Dzięki, co prawda moja mydelniczka nie może się równać z lustrzanką więc jakość nie powala ale psy widać;)
[quote name='Iria']Lenka na śniegu wygląda jak ludzik Michelin :D (łapki) ;)
U nas śniegu brak, tylko mroźno, więc spacer po polach to czysta przyjemność :)
Zazdroszczę ja też bym tak chciała, u nas od kilku dni powrót zimy.
[quote name='rashelek']Rany ile u was tego śniegu!!
https://lh5.googleusercontent.com/-2SYMMSiHUOs/URUewwXYRpI/AAAAAAAABrY/Wai4XnYWvS4/s512/SN851047.JPG bieeedny Lenorek :(
https://lh4.googleusercontent.com/-g47NJaIjuAY/URUe9kbwz6I/AAAAAAAABrk/2c1Ku03YHKg/s512/SN851048.JPG haha to jest boskie :D

Po zdjęciach widać że na początku miała mało oblepione łapki, później było już tylko gorzej. Nie wiem jak jej pomóc, już bym nawet wolała trochę mrozu żeby śnieg się tak nie lepił:shake:.
Fifka ogólnie jest boska:evil_lol: