Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja tam nawet nie wiem jakie długości mają moje smycze:eviltong: przepinana to ma tylko Sara/Axel (na spółkę) a Dota i tak spuszczona w większości spaceru tylko jak do 'miasta idę' ale wtedy to i rozciąganą mogę wziąć, a przepinaną kupię chyba do następnego kompletu czyli błekitnego;)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Niestety nie mają, są tylko najzwyklejsze 120cm. Jakby miały choć 150 to bym sukom kupiła zwłaszcza że wzorek fajny a cena super mini;)

Tego akurat nie wiedziałam, że nie ma innych smyczy... Hiltony są tanie, jednak do wytrzymałych nie należą, może inaczej- nie nadają się na silnego psiura. Wzorki owszem, mają ładne:)

Posted

Dla silnego psiura odradzam. Fifka jak była mała zerwała obroże hiltona 10mm a ważyła wtedy może z 5kg. Dlatego teraz nie kupiłam jej 15mm, tylko za duże 20mm które skracać musiałam. Ale i tak do końca nie ufam tym obrożą ( zwłaszcza że Fifka jak na swoje 12 kg jest bardzo silna) i ubieram je sukom tylko na spacery po łakach i polach. Do miasta noszą coś bardziej trwałego.

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Dla silnego psiura odradzam. Fifka jak była mała zerwała obroże hiltona 10mm a ważyła wtedy może z 5kg. Dlatego teraz nie kupiłam jej 15mm, tylko za duże 20mm które skracać musiałam. Ale i tak do końca nie ufam tym obrożą ( zwłaszcza że Fifka jak na swoje 12 kg jest bardzo silna) i ubieram je sukom tylko na spacery po łakach i polach. Do miasta noszą coś bardziej trwałego.

Bardzo dobrze, nie ma co ryzykować. Jednak często widuję ludzi z silnymi psami w cieniutkim hiltonie... Nie wspominając już o tym, jeśli taki pies się rzuca na naszego psa i tylko człowiek się modli, aby obroża szwów nie puściła...

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
A u nas to też normalne. Na Lenę rzuciła się kiedyś bulowata suka bo w jej obroży zatrzask nie wytrzymał i puścił. Tylko przytomność mojego TZ uratowała nas od tragedii.

Przeciętny Kowalski mający pseudoasta pójdzie do zoologa i kupi najtańszą obróżkę i smyczkę, bo po co więcej wydawać... I zazwyczaj tak jest, że kupi jedną dla szczeniaka, a obroża rośnie wraz z psem, aż w końcu się rozwali na dobre. Niby banalny temat- psie akcesoria, ale ludzie nie zdają sobie sprawy, że źle dobrana obroża czy smycz dla psa może spowodować fatalne skutki.

Posted

kurczę ja bym chciała żeby w moim zoologu były takie 'wzorzyste' hiltony itd. byłam wczoraj w Kakadu ale ta to ani śladu po Chabie czy hiltonie, ale moze wybiorę się do takiego sklepu z roślinami tam sa też artykuły zoologiczne, i mają Hltony! tam kupiłam ten komplet w kratkę burberry;)

Posted

Maalwi napisał(a):
Ale tam pisze,że sklep zawiesza działalnosć :( A ile kosztowała > ? strasznie mi isę podoba :)

Ja podałam tylko przykładowy sklep w innych też pewnie są. Kosztują grosze. Za 15mm zapłaciłam 5.70 a za 20mm ok. 8zł.

Posted

Maalwi napisał(a):
A tą z gwiazdkami widziałam w zoologu u mnei za... 14,90... drogo w porównaniu do twojego zoologa ;D

Faktycznie cena z kosmosu jakaś. U nas Hiltony to najtańsze obroże.

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Faktycznie cena z kosmosu jakaś. U nas Hiltony to najtańsze obroże.

U mnie wszystko hiltonowe ( smycze obroże i szelki) za 14,90 prawie wszystkie. U mnie bardzo mały wybór jest :( TYlko własnie nie wiem w necie za ile są bo nigdzie znaleźć nie mogę...

Posted

deer_1987 napisał(a):
Oba maja sliczne mordki :loveu:

Asia&Luna napisał(a):
W końcu brudny i wybiegany pies to szczęśliwy pies;)
Wczoraj po dłuższym wypadzie do parku leśnego zauważyłam, że moja sucz taką "panierkę" z ziemi lubi robić, zaraz po tym, jak wyjdzie z wody:)

Dziękuję, ja uwielbiam je takie brudne i szczęśliwe.
U mnie Lena po każdej kąpieli się panieruję jak nie w piasku to w ziemi. Wygląda wtedy komicznie, jak brudny chudy szczurek;)