Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Illusion napisał(a):
Nie strzyż Leny, ładnie jej w tych kłaczkach :).

Wiem ale one są szalenie denerwujące, po spacerze trzeba ją obierać z różnych syfów bo jej się wszystko czepia.

Collie napisał(a):
Fifi zrobiła stójkę , a Lena prawie się zlewa z tłem :D

Jak się ma psa w kolorze zeszłorocznych skoszonych chabazi to się zlewa;)

Posted

Tak ja Dotkę trymuje, ale brzuch i nogi zostają dość długie, a po naszym spacerku to Dotka jest cała we wrzosie :D jeszcze te jej szorstkie włosy trzymają te gałązki, a później jak mi się Dotka rozłoży do miziania po brzuchu to ja co chwila wyciągam jej z kołtunów ten wrzos :evil_lol:
Ja pewnie mając kundelka z długimi włosami pewnie bym ogoliła :evil_lol: ale nie namawiam Cie;)

Posted

U nas coś wiosna się nie może zdecydować a wy słońce już macie:watpliwy: Nie strzyż Lenki, śliczna jest:loveu: Potraktuj jej brzuch maszynką:cool3: Ja tak robię Gabi i trochę pomaga na czepialskich:eviltong:

Posted

oj mocno ,mocno. Jakieś gałązki , liście , sucha trawa. Najgorsze są rzepy trzeba nożyczkami wycinać tak się czepiają.
Ona ma ogólnie jakieś dziwne to futro łapie w nie cały brud świata.

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
oj mocno ,mocno. Jakieś gałązki , liście , sucha trawa. Najgorsze są rzepy trzeba nożyczkami wycinać tak się czepiają.
Ona ma ogólnie jakieś dziwne to futro łapie w nie cały brud świata.

I na pewno się sierść niszczy i kołtuny się robią, jak się siakieś paskudztwo przyczepi, jeśli nawet mówisz, że niekiedy nożyczek trzeba użyć... Najgorsze są właśnie rzepy lub np guma do żucia, platelina.
Nie trzeba od razu Lenki na łyso ostrzyc, może wystarczy tylko całe podwozie pozbawić sierści.

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
podwozie to już ma prawie gładkie bo jak nie rzep, to kołtuny albo inna atrakcja i nożyczki idą w ruch;)

Haha, kumam:D
A jaką sierść ma Fifka? Na zdjęciach wydaje się jedwabista, jak u spanieli i karbowana w niektórych miejscach.

Posted

Fifka ma fajną sierść, moim zdaniem w dotyku przypomina sierść spaniela albo nawet bardziej goldena. Brud jej się wcale nie trzyma. Po spacerze w deszczowy dzień błoto i inne syfy same z niej odpadają co mnie cieszy bo lenie zawsze trzeba myć łapy i podwozie.

Posted

Hehe, a ja byłam wczoraj nad 'morskim okiem' i też kaczki były, a Dotka mnie zaskoczyła bo do wody wskoczyła:-o a woda zimna! później ją spłukałam z tej nizbyt czystej wody i grzałam żeby mi się nie przeziębiła..brr..

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Wiem ale przeraża mnie trochę długość tych smyczy bo to tylko 120cm a ja lubię ciut dłuższe.

Nie orientuję się w hiltonach... To nawet przepinanych nie mają?

Posted

Asia&Luna napisał(a):
Nie orientuję się w hiltonach... To nawet przepinanych nie mają?

Niestety nie mają, są tylko najzwyklejsze 120cm. Jakby miały choć 150 to bym sukom kupiła zwłaszcza że wzorek fajny a cena super mini;)