Asia&Kleo Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Haha Lena śmieszną minę zrobiła, chyba musiała coś ciekawego zauważyć:D U nas z pogodą identycznie, niedawno się tylko rozjaśniło. Byłam w parku to kilka drzew leży powyrywanych z korzeniami... Najczęściej spaceruję nad kanałem elbląskim; przez zawieję zrobiła się cofka i jak do jutra będzię takie wiatrzycho to woda podwyższy się do poziomu brzegu:/ Zdarzyła się podobna sytuacja w październiku ubiegłego roku, w tv pokazywali zalane tereny miejskie i polne ehh Taki urok wiosennej aury... raz śnieg, zawieja, a raz upał;) Quote
Kasi i Lena Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Lena ma zawsze śmieszną minę bo ma dość duży przodozgryz ale tu faktycznie musiała się na coś ciekawego zapatrzeć:) Quote
chi23 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Lena jest podobna do Gabi tylko większa;) Moja też ma przodozgryz, widać to na niektórych zdjęciach;) Quote
Kasi i Lena Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 chi23 napisał(a):Lena jest podobna do Gabi tylko większa;) Moja też ma przodozgryz, widać to na niektórych zdjęciach;) Też mi się wydawało że Lene i Gabi coś łączy:) Z tego powodu Gabi jest moją faworytką w Twojej galerii, choć z Kapsla też śliczny psiak. Quote
Maalwi Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Dziękujemy za komplementy, jakie zróżnicowanie. Chyba powinnam zrobić ankietę pt. która ładniejsza:evil_lol: Mi osobiście bardziej podoba się Fifka i z wyglądu i charakteru. To taki wesoły psi prostak w pozytywnym znaczeniu tych słów. Lena ma charakter trochę kotowaty, jest taką troszkę wyniosłą psią księżniczką ale oczywiście kocham ją tak samo mocno jak Fifkę. To widzę że Lenka to taka księżniczka jak Biibi :D Quote
Yuveza Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Coffee&Nera napisał(a):Oczywiscie ze tak jest! A na jednego człowieka działa Apap a na innego Ibuprom gdy boli go głowa. Każdy organizm jest inny. A co do twojego kolejnego postu - zalezy od regionu, terenu, wilgotnosci ile jest kleszczy a nie od tego czy pies jest kuszący czy nie ;) Tak, ja co jakiś czas stosuje Fiprex, głównie na pchły, al wtedy tez niczego nie łapie i pcheł nie ma w ogóle, po tym jak sie pozbyłam pcheł to już ich nie ma, frontline jest drogi, a kleszcze ona łapała bo po krztolach łazi a wtedy to jej włosów zawsze się złapie, czasem po prostu widziałam jak kleszcz po niej szedł, ale po kardrzdym spacerze szczególnie długim dokładnie ją oglądam, Axel mieszka na dworze niema nawet obroży przeciw insektom (w tym roku kupuję dla czarnych) a złapał kleszcza tylko raz, a Sara ani razu;) Zresztą o Dotkę nikt nie ma głosu, co jej kupię to i tak kupię, bo to mój pies, a nawet jeśli bym chciała coś czarnym to... no 2 duże psy to nie takie hop-siup to wydatek a jeszcze teraz nie jest najlepiej więc o wyposażeniu wszystkich w preparaty nie ma mowy. Ten wiatr we włosach! http://img849.imageshack.us/img849/5603/sn851941.jpg Quote
Kasi i Lena Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Coś dla wielbicieli Fifci;) Mam tylko domowe i tylko Fifki bo Lena nie przepada za aparatem i staram się jej nie stresować, zazwyczaj robię jej na spacerku bo tam aparat nie jest tak straszny:razz: Quote
Asia&Kleo Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Coś dla wielbicieli Fifci;) http://img231.imageshack.us/img231/7879/sn851956.jpg Mam tylko domowe i tylko Fifki bo Lena nie przepada za aparatem i staram się jej nie stresować, zazwyczaj robię jej na spacerku bo tam aparat nie jest tak straszny:razz: Czyli dla mnie:evil_lol: Ale jej się sierść pięknie błyszczy:) Zapomniałam się spytać na wątku "obrożowym", ile Fifka ma cm w szyi? Quote
Asia&Kleo Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Kasi i Lena napisał(a):33cm mierząc dość luźno. Łoo, to niewiele, lupine musi być dość luźny... Quote
Kasi i Lena Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Tak, on jest od 39cm. Ta rozmiarówka jest jakaś dziwna bo 18mm ma od 38cm i jest na nią dobry a ten jest sporo za szeroki. Na szczęście mam w domu maszynę do szycia i troszkę go zmniejsze. edit: 18mm ma od 36 - sprawdziłam na metce, czyli ten ma prawo być za wielki. Quote
Asia&Kleo Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Jak ma się możliwości do skrócenia na maszynie, to luzik:) Gorzej byłoby bawić się w skracanie ręczne... Moja mama skraca mi rogzy xlki, bo są luźne, zwłaszcza na Supła. A teraz ma większe wyzwanie, bo dałam jej do "przeróbki" szelki norweskie z grubą gąbką na pasku:D A te rozmiarówki zgadzają się tylko w teorii, w praktyce bywa różnie... Nawet z pozoru te kilka cm robią wielką różnicę. Quote
Kasi i Lena Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Też mam do skrócenia szelki co prawda nie norweskie tylko takie zwykłe guardy i skracam je już od miesiąca bo mi się nie chce za to zabrać:) Quote
Asia&Kleo Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Też mam do skrócenia szelki co prawda nie norweskie tylko takie zwykłe guardy i skracam je już od miesiąca bo mi się nie chce za to zabrać:) Aa kojarzę, które, trixie. Jednak nikt nie chciał się zamienić na mniejsze... (pamiętam, że banerek miałaś) Quote
Kasi i Lena Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Niestety nie ale nie liczyłam za bardzo że ktoś będzie chciał. Trixie to nie jest jakaś chodliwa (przynajmniej na dogo) firma. Quote
Guest papillonek Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Tylko jedno zdjęcie? Proszę więcej ;) Quote
Kasi i Lena Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Nie mam więcej a mam takiego lenia że pstrykać mi się nie chce;) Dzisiaj cały dzień jakaś taka nie do życia jestem. Dobrze że mamusia (święta kobieta) przyjechała z obiadem bo byśmy z TZetem z głodu padli bo mi się gotować nie chciało. Quote
Qeeriefire Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Lena jaka skupiona , ciekawa co takiego zobaczyła :D Quote
Kasi i Lena Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Pewnie jakiegoś znajomego psiaka. Quote
lenka13 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 śliczne psinki wracając do kleszczy...po Ektopar nie znalazłaś żadnego kleszcza na psach? Ja stosuje na Sabunol, na jednego działa, drugi załapał już kilka kleszczy...może i u nas Ektopar by się sprawdził? Mój poprzedni pies miał kiedyś zwykłą, tanią obrożę z zoologa i nie złapał żadnego kleszcza (wtedy jeszcze nie orientowałam się w psich akcesoriach itp.) Quote
Kasi i Lena Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 lenka13 napisał(a):śliczne psinki wracając do kleszczy...po Ektopar nie znalazłaś żadnego kleszcza na psach? Ja stosuje na Sabunol, na jednego działa, drugi załapał już kilka kleszczy...może i u nas Ektopar by się sprawdził? Mój poprzedni pies miał kiedyś zwykłą, tanią obrożę z zoologa i nie złapał żadnego kleszcza (wtedy jeszcze nie orientowałam się w psich akcesoriach itp.) Dzięki U nas ektopar sprawdzał się rewelacyjnie w zeszłym sezonie (kleszcze załapały ale przez moją sklerozę jak zapomniałam zakropić w terminie. W tym sezonie też są zakropione, codziennie chodzą na spacery na łąki gdzie kleszczy jest dużo, znajome psiaki już złapały, moje odpukać nie. Quote
Asia&Kleo Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Ja drugi rok używam kropli Fiprex i bardzo je polecam:) Zakropliłam psy ok tydzień temu i nie znalazłam ani jednego kleszcza. Przed zakropleniem potrafiłam wyciągnąć kilka sztuk tego paskudztwa dziennie, zdarzały się takie potwory wielkości dwuzłotówki! Obrzydlistwo:/ Quote
Yuveza Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 dwuzłotówki??! :-o! to rzeczywiście potwory! Quote
Asia&Kleo Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 westie_justa napisał(a):dwuzłotówki??! :-o! to rzeczywiście potwory! W przenośni oczywiście;) Ale takiego mutanta, jakiego Supeł złapał nigdy nie widziałam... W kleszczołapki na pewno by się nie zmieścił, ale ja wszystkie usuwam ręcznie. Quote
Recommended Posts