Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ofca napisał(a):
jakby sie w grudniu nie udalo to chetnie was podlaczymy!:lol: :cool3:

Hi hi hi nie prowokuj mnie do trzymania kciuków ale ....:cool3: Wygrywajcie, a jak się nóżka poślizgnie to chętnie w styczniu pojedziemy:evil_lol:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zglosilam burki przed chwila do Kowna - czy ktos zglaszal mailem i dostal jakies potwierdzenie mailowe?

Moze byc wesolo, bo sedzia z Irlandii ;-)

Niestety zabieramy 4 psiaki, wiec nie damy rady nikogo zabrac :((

Posted

Ja w tym roku bylam w Kownie, ale żadnego potwierdzenia nie dostałam. Po prostu dzwoniłam do nich i potwierdzałam ustnie. I wystarczyło.

A w momencie opłaty to przeżyłam miłe zaskoczenie. Otóż przed opłatą dowiedzieliśmy się, że katalogi są płatne (nie pamiętam ceny). Ja nie miałam żadnych luźnych pieniędzy i w związku z tym postanowiłam nie kupować katalogu. Ale w momencie dokonywania opłat, pani wręcza mi kwitek + katalog. Ja na to, że ja nie opłacałam katalogu. A na to ona: przy tej ilości psów, katalog GRATIS! (dla wyjaśnienia - do Kowna zgłosiłam 5 basków).
Miłe, prawda?
Pzdr.

Posted

Martyna napisał(a):
Zglosilam burki przed chwila do Kowna - czy ktos zglaszal mailem i dostal jakies potwierdzenie mailowe?

Moze byc wesolo, bo sedzia z Irlandii ;-)

Niestety zabieramy 4 psiaki, wiec nie damy rady nikogo zabrac :((

Ja zgłaszałam mailem wczoraj i też nie dostałam potwierdzenia.

Posted

[quote name='zpr']A Kowno kiedy jest i kto ma oceniać husky?

Kowno jest 28 stycznia - zgłoszenia Iszy termin do dzisiaj; sędziowie ogólnie:

I grupė Lidija Okleščen ( Slovenija)
II grupė Tatjana Romanovskaja ( Baltarusija) – vokiečių bokseriai, dobermanai, rotveileriai, kaukazo aviganiai, vidurinės Azijos aviganiai, šnauceriai, juodieji rusų terjerai, vokiečių dogai.
Lidija Okleščen ( Slovenija) – likusios veislės
III grupė Tom Hehir ( Airija)
IV, V, VI grupės Miodrag Vreteničič ( Serbija & Juodkalnija)
VII grupė Anatolij Žuk ( Baltarusija)
VIII grupė Seamus Oates ( Airija)
IX grupė Tatjana Romanovskaja ( Baltarusija )- grifonai, kinų kuoduotieji šunys, mopsai, pekinai, pudeliai.
Anatolij Žuk (Baltarusija) – likusios veislės
X grupė, FCI nepripažintos - Anatolij Žuk (Baltarusija)
Jaunųjų vedlių konkurse teisėjaus – Anatolij Žuk ( Baltarusija)

Posted

Ja w tym roku bylam w Kownie, ale żadnego potwierdzenia nie dostałam. Po prostu dzwoniłam do nich i potwierdzałam ustnie. I wystarczyło.

Nie no, ja pamietam ze na krajowki nie przychodza potwierdzenia raczej, ale lubie jak mi na maila skrobna chociaz "przyjete" czy "ok" to przynajmniej wiem, ze dostali/odczytali mail :-)

A na to ona: przy tej ilości psów, katalog GRATIS! (dla wyjaśnienia - do Kowna zgłosiłam 5 basków).
Miłe, prawda?

Nooo to rewelacja :-) na serio!

Posted

Martyna napisał(a):
Nie no, ja pamietam ze na krajowki nie przychodza potwierdzenia raczej, ale lubie jak mi na maila skrobna chociaz "przyjete" czy "ok" to przynajmniej wiem, ze dostali/odczytali mail :-)

Nooo to rewelacja :-) na serio!

Mała rzecz a cieszy, prawda?
Pzdr.

Posted

Czy Wam też na stronie litewskiego związku w wersji angielskiej wyświetlają się tylko wystawy w grudniu a potem odrazu w maju (brak tych z okresu styczeń-kwiecień):razz: ? W wersji litewskiej wszystko jest ok. :razz: .
No i jeszcze jedno pytanie, czy tylko w wileńskim związku można sie dogadać telefonicznie po polsku, czy generalnie w innych miastach gdzie są wystawy też nie ma z tym problemu :lol: ?

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Słuchajcie czy to na Litwie na wystawach krajowych nie ma klasy pośredniej? ;)

podobno tak :-) ale z tego co pamietam w Alytus posrednia byla, no i rok temu na zimowej babka z Finlandii zglosila suke do posredniej i przezucili ja do otwartej, gdzie byla moja Afera :) Kobitka poleciala do sekretariatu i suka byla oceniania w posredniej!

Posted

simbik napisał(a):
Czy Wam też na stronie litewskiego związku w wersji angielskiej wyświetlają się tylko wystawy w grudniu a potem odrazu w maju (brak tych z okresu styczeń-kwiecień):razz: ? W wersji litewskiej wszystko jest ok. :razz: .

u mnie tez tak jest :-)

simbik napisał(a):

No i jeszcze jedno pytanie, czy tylko w wileńskim związku można sie dogadać telefonicznie po polsku, czy generalnie w innych miastach gdzie są wystawy też nie ma z tym problemu :lol: ?

a tego nie wiem, zawsze wszystko zalatwiam mailowo po ang :D

Posted

Są już terminy na marcowe Wilno 2xCACIB (strona tylko w wersji litewskiej dla angielskiej nie ma wogle tych miesięcy :shake: )

I termin: I pies następny szczeniaki/weterani

do 2006-12-03 30(55)euro 25(45)euro 15(25)euro

II termin:

do 2007-01-28 50(95)euro 45(85)euro 25(45)euro

III termin:

do 2007-02-04 100(150)euro 100(150)euro 100(150)euro

W nawiasie oczywiście cena za 2 dni wystawiania

Obsady sędziowskiej na stronie nie ma, ale podobno były ulotki na Światówce czy ktoś taką ma ?

Posted

Zeliika napisał(a):
Mam, ale w domu. Moge sprawdzic dopiero wieczorem.

Ewuniu, wstaw jak najwięcej informacji z tej ulotki, OK?
Ja wogóle nie widziałam tych ulotek...:crazyeye:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ewuniu, wstaw jak najwięcej informacji z tej ulotki, OK?
Ja wogóle nie widziałam tych ulotek...:crazyeye:
Pzdr.

Ja właśnie też na nie, nie trafiłam :shake: . Może ktoś chodził i je rozdawał?