Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Super Dorotko, bardzo Ci dziękuję. A wybierasz się we wrześniu? Ja tak myślę, bo powinnam się zabrać za zakończenie championatu :)

Bede na wystawie w marjampolu. Wyslalam faxem zgloszenie w piatek na wystawe w Marjampolu. Dzisiaj przyszlo na moj e-mail, ze czesc jest nie czytelna. Jak chcesz podam ci maila do szefowej oddzialu w Marjampolu.

Posted

Bardotka napisał(a):
No laska przeca ja z tobą jadę:angryy:

No to żeśmy się chyba nie dogadały ponieważ mówiłaś że sędziowie ci nie pasują :( już sama nie wiem :)

No to super :)

a jeszcze pytanie na którą Estonię :)

Posted

dorotal napisał(a):
Wrocilam z wystawy w Estonii. Leos - CAC, BOB, ukonczony championat Estonii, Arsene - CAC, BOB,ukonczony championat Estonii, Elissa - JCAC. Nie poszlo mi jedynie suczka buldoga francuskiego, ktora za burczenie przegrala CAC-a

Gratulacje !!! Swietny wynik! A panna burczaca powalczy nastepnym razem :)

Posted

dorotal napisał(a):
Bede na wystawie w marjampolu. Wyslalam faxem zgloszenie w piatek na wystawe w Marjampolu. Dzisiaj przyszlo na moj e-mail, ze czesc jest nie czytelna. Jak chcesz podam ci maila do szefowej oddzialu w Marjampolu.

Ja zgłosiłam formularzem, który był na stronie, ale żadnego potwierdzenia nie dostałam. A czy są w Marjampolu pary hodowlane?

Posted

Akita

PSY:

Klasa otwarta - Himeylirgo Imperija
Klasa Championów - Tanoshim-Go Dogutti

SUKI:

Klasa młodzieży - Bon-Dewa Avesta
Klasa otwarta - Candida's September Song

danke Marta.. w oba dni ta sama stawka??

Posted

Mam pytanie, bo moze juz to przerabialiscie - jak sie ma Ch Litwy to Ch Lotwy i Estonii mozna zrobic jednym CACem - czy ten jeden CAC musi byc z wystawy miedzynarodowej?

Posted

NIE!!! Może być z krajówek (Łotwa, Estonia). Ale jeden warunek: Twój psiak musi dostać jednocześnie tytuł NPwR (Łotwa). A z kolei w Estonii jest r. CAC, który działa tak samo jak r.CACIB.
A więc warto się dopytać co do osiągów naszych konkurentów...
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
NIE!!! Może być z krajówek (Łotwa, Estonia). Ale jeden warunek: Twój psiak musi dostać jednocześnie tytuł NPwR (Łotwa). A z kolei w Estonii jest r. CAC, który działa tak samo jak r.CACIB.
Pzdr.

Dzieki za informacje :)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pzdr.

Na Łotwie i w Estonii nie ma r. CAC !!!!!!!! Jest tylko i wylacznie CAC( w Estonii nazywa SERT)
Bedac na wystawie w Marupe(ŁOTWA) widzialam taka sytuacje, ze:
do porownania o najlepsza suke wyszly z klasy mlodziezy, posredniej, otwartej i championow.
Najlepsza suka zostala
1)suka z klasy championow, ale poniewaz byla juz championem Łotwy nie mogla otrzymac CAC
2) druga pozycje zajela suka z klasy mlodziezy, ktora nie moze otrzymac CAC ze wzgledu na przynaleznosc do klasy mlodziezy
3) na trzeciej pozycji byla suka z klasy otwartej, ktora otrzymala CAC
Pomocnik na ringu zazwyczaj pyta sie czy mozesz (chcesz) CAC (JCAC).

Posted

dorotal napisał(a):
Na Łotwie i w Estonii nie ma r. CAC !!!!!!!! Jest tylko i wylacznie CAC( w Estonii nazywa SERT)
Bedac na wystawie w Marupe(ŁOTWA) widzialam taka sytuacje, ze:
do porownania o najlepsza suke wyszly z klasy mlodziezy, posredniej, otwartej i championow.
Najlepsza suka zostala
1)suka z klasy championow, ale poniewaz byla juz championem Łotwy nie mogla otrzymac CAC
2) druga pozycje zajela suka z klasy mlodziezy, ktora nie moze otrzymac CAC ze wzgledu na przynaleznosc do klasy mlodziezy
3) na trzeciej pozycji byla suka z klasy otwartej, ktora otrzymala CAC
Pomocnik na ringu zazwyczaj pyta sie czy mozesz (chcesz) CAC (JCAC).

To ciekawe
:razz: Niezla egzotyka wystawowa. Musze sie koniecznie wybrac :)

Posted

Wiesz mam katalog z jednego dnia tylko, ale zazwyczaj stawki były takie same. Ten pies z championów to z Polski - ale chyba nie muszę Ci tego mówić :)

oczywiscie nie musisz ;)

Posted

dorotal napisał(a):
W tamtym roku w grudniu byl jeden CACIB a nastepnego dnia CAC.
Na CAC byla tylko jedna akita
Suka Klasa otwarta - Candida's September Song

danke za uzupelnienie informacji;)

Posted

Musiałek napisał(a):
Dziewczyny a jak się płaci za wystawę na Łotwie ????

można teraz zgłosić i zapłacic na miejscu ??? czy policzą jak na wystawie ??

W zeszłym roku, w Rydze, płaciliśmy na wystawie- zgodnie z terminem wysłania zgłoszeń.
Żadnej dopłaty nie było ;)

Posted

Musiałek napisał(a):
Dziewczyny a jak się płaci za wystawę na Łotwie ????

można teraz zgłosić i zapłacic na miejscu ??? czy policzą jak na wystawie ??

W tym roku w Rydze płaciłam zgodnie z dniem wysłania. Tez nie było żadnych dopłat.
Pzdr.

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
W zeszłym roku, w Rydze, płaciliśmy na wystawie- zgodnie z terminem wysłania zgłoszeń.
Żadnej dopłaty nie było ;)

ale uprzedzałas ich o tym?? czy tak poprostu się udało :lol:

Posted

Ja wysyłając zgłoszenie na pisałam, że będę płącić w dzień wystawy i zrobiłam wyliczenie, ile z jakiego psa. To wszystko sie potem zgodziło. A. I jeszcze w rozmowie telefonicznej też o tym wspomniałam.
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pzdr.

Asiaczku, o tym że musi być CAC i NPwR (Łotwa) nie ma mowy u nich na stronie. JA słyszałam, że wystarczy tylko CAC (utrudnienie bo jeden a płeć). Jak to jest w końcu????

Posted

Bardotka napisał(a):
Asiaczku, o tym że musi być CAC i NPwR (Łotwa) nie ma mowy u nich na stronie. JA słyszałam, że wystarczy tylko CAC (utrudnienie bo jeden a płeć). Jak to jest w końcu????

Skoro CAC jest jeden na plec, to dostaje go NPwR lub NSwR.