Bardotka Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Musiałek napisał(a):ja bym się wybrała ale 10,09 jesli znajdzie się ktoś chętny na Estonię :)) No laska przeca ja z tobą jadę:angryy: Quote
dorotal Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Super Dorotko, bardzo Ci dziękuję. A wybierasz się we wrześniu? Ja tak myślę, bo powinnam się zabrać za zakończenie championatu :) Bede na wystawie w marjampolu. Wyslalam faxem zgloszenie w piatek na wystawe w Marjampolu. Dzisiaj przyszlo na moj e-mail, ze czesc jest nie czytelna. Jak chcesz podam ci maila do szefowej oddzialu w Marjampolu. Quote
Musiałek Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Bardotka napisał(a):No laska przeca ja z tobą jadę:angryy: No to żeśmy się chyba nie dogadały ponieważ mówiłaś że sędziowie ci nie pasują :( już sama nie wiem :) No to super :) a jeszcze pytanie na którą Estonię :) Quote
Zeliika Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 dorotal napisał(a):Wrocilam z wystawy w Estonii. Leos - CAC, BOB, ukonczony championat Estonii, Arsene - CAC, BOB,ukonczony championat Estonii, Elissa - JCAC. Nie poszlo mi jedynie suczka buldoga francuskiego, ktora za burczenie przegrala CAC-a Gratulacje !!! Swietny wynik! A panna burczaca powalczy nastepnym razem :) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 dorotal napisał(a):Bede na wystawie w marjampolu. Wyslalam faxem zgloszenie w piatek na wystawe w Marjampolu. Dzisiaj przyszlo na moj e-mail, ze czesc jest nie czytelna. Jak chcesz podam ci maila do szefowej oddzialu w Marjampolu. Ja zgłosiłam formularzem, który był na stronie, ale żadnego potwierdzenia nie dostałam. A czy są w Marjampolu pary hodowlane? Quote
Agappe Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 a czy ktos mi moze powiedziec ile bylo akit rok temu na grudniowych cacibowkach w Wilnie???? i czy byly jakies polskie akity Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Akita PSY: Klasa otwarta - Himeylirgo Imperija Klasa Championów - Tanoshim-Go Dogutti SUKI: Klasa młodzieży - Bon-Dewa Avesta Klasa otwarta - Candida's September Song Quote
Agappe Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Akita PSY: Klasa otwarta - Himeylirgo Imperija Klasa Championów - Tanoshim-Go Dogutti SUKI: Klasa młodzieży - Bon-Dewa Avesta Klasa otwarta - Candida's September Song danke Marta.. w oba dni ta sama stawka?? Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Wiesz mam katalog z jednego dnia tylko, ale zazwyczaj stawki były takie same. Ten pies z championów to z Polski - ale chyba nie muszę Ci tego mówić :) Quote
dorotal Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 W tamtym roku w grudniu byl jeden CACIB a nastepnego dnia CAC. Na CAC byla tylko jedna akita Suka Klasa otwarta - Candida's September Song Quote
Zeliika Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Mam pytanie, bo moze juz to przerabialiscie - jak sie ma Ch Litwy to Ch Lotwy i Estonii mozna zrobic jednym CACem - czy ten jeden CAC musi byc z wystawy miedzynarodowej? Quote
Asiaczek Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 NIE!!! Może być z krajówek (Łotwa, Estonia). Ale jeden warunek: Twój psiak musi dostać jednocześnie tytuł NPwR (Łotwa). A z kolei w Estonii jest r. CAC, który działa tak samo jak r.CACIB. A więc warto się dopytać co do osiągów naszych konkurentów... Pzdr. Quote
Zeliika Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Asiaczek napisał(a):NIE!!! Może być z krajówek (Łotwa, Estonia). Ale jeden warunek: Twój psiak musi dostać jednocześnie tytuł NPwR (Łotwa). A z kolei w Estonii jest r. CAC, który działa tak samo jak r.CACIB. A więc warto się dopytać co do osiągów naszych konkurentów... Pzdr. Dzieki za informacje :) Quote
dorotal Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Asiaczek napisał(a):NIE!!! Może być z krajówek (Łotwa, Estonia). Ale jeden warunek: Twój psiak musi dostać jednocześnie tytuł NPwR (Łotwa). A z kolei w Estonii jest r. CAC, który działa tak samo jak r.CACIB. A więc warto się dopytać co do osiągów naszych konkurentów... Pzdr. Na Łotwie i w Estonii nie ma r. CAC !!!!!!!! Jest tylko i wylacznie CAC( w Estonii nazywa SERT) Bedac na wystawie w Marupe(ŁOTWA) widzialam taka sytuacje, ze: do porownania o najlepsza suke wyszly z klasy mlodziezy, posredniej, otwartej i championow. Najlepsza suka zostala 1)suka z klasy championow, ale poniewaz byla juz championem Łotwy nie mogla otrzymac CAC 2) druga pozycje zajela suka z klasy mlodziezy, ktora nie moze otrzymac CAC ze wzgledu na przynaleznosc do klasy mlodziezy 3) na trzeciej pozycji byla suka z klasy otwartej, ktora otrzymala CAC Pomocnik na ringu zazwyczaj pyta sie czy mozesz (chcesz) CAC (JCAC). Quote
Zeliika Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 dorotal napisał(a):Na Łotwie i w Estonii nie ma r. CAC !!!!!!!! Jest tylko i wylacznie CAC( w Estonii nazywa SERT) Bedac na wystawie w Marupe(ŁOTWA) widzialam taka sytuacje, ze: do porownania o najlepsza suke wyszly z klasy mlodziezy, posredniej, otwartej i championow. Najlepsza suka zostala 1)suka z klasy championow, ale poniewaz byla juz championem Łotwy nie mogla otrzymac CAC 2) druga pozycje zajela suka z klasy mlodziezy, ktora nie moze otrzymac CAC ze wzgledu na przynaleznosc do klasy mlodziezy 3) na trzeciej pozycji byla suka z klasy otwartej, ktora otrzymala CAC Pomocnik na ringu zazwyczaj pyta sie czy mozesz (chcesz) CAC (JCAC). To ciekawe :razz: Niezla egzotyka wystawowa. Musze sie koniecznie wybrac :) Quote
Agappe Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Wiesz mam katalog z jednego dnia tylko, ale zazwyczaj stawki były takie same. Ten pies z championów to z Polski - ale chyba nie muszę Ci tego mówić :) oczywiscie nie musisz ;) Quote
Agappe Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 dorotal napisał(a):W tamtym roku w grudniu byl jeden CACIB a nastepnego dnia CAC. Na CAC byla tylko jedna akita Suka Klasa otwarta - Candida's September Song danke za uzupelnienie informacji;) Quote
dorotal Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Na stronie Litewskiego zwiazku pisze ze wystawa w Mariampolu 23.09.2006 nie odbedzie sie. Quote
Musiałek Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Dziewczyny a jak się płaci za wystawę na Łotwie ???? można teraz zgłosić i zapłacic na miejscu ??? czy policzą jak na wystawie ?? Quote
NigdyNigdy Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Musiałek napisał(a):Dziewczyny a jak się płaci za wystawę na Łotwie ???? można teraz zgłosić i zapłacic na miejscu ??? czy policzą jak na wystawie ?? W zeszłym roku, w Rydze, płaciliśmy na wystawie- zgodnie z terminem wysłania zgłoszeń. Żadnej dopłaty nie było ;) Quote
Asiaczek Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Musiałek napisał(a):Dziewczyny a jak się płaci za wystawę na Łotwie ???? można teraz zgłosić i zapłacic na miejscu ??? czy policzą jak na wystawie ?? W tym roku w Rydze płaciłam zgodnie z dniem wysłania. Tez nie było żadnych dopłat. Pzdr. Quote
Musiałek Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 NigdyNigdy napisał(a):W zeszłym roku, w Rydze, płaciliśmy na wystawie- zgodnie z terminem wysłania zgłoszeń. Żadnej dopłaty nie było ;) ale uprzedzałas ich o tym?? czy tak poprostu się udało :lol: Quote
Asiaczek Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Ja wysyłając zgłoszenie na pisałam, że będę płącić w dzień wystawy i zrobiłam wyliczenie, ile z jakiego psa. To wszystko sie potem zgodziło. A. I jeszcze w rozmowie telefonicznej też o tym wspomniałam. pzdr. Quote
Bardotka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Asiaczek napisał(a):NIE!!! Może być z krajówek (Łotwa, Estonia). Ale jeden warunek: Twój psiak musi dostać jednocześnie tytuł NPwR (Łotwa). A z kolei w Estonii jest r. CAC, który działa tak samo jak r.CACIB. A więc warto się dopytać co do osiągów naszych konkurentów... Pzdr. Asiaczku, o tym że musi być CAC i NPwR (Łotwa) nie ma mowy u nich na stronie. JA słyszałam, że wystarczy tylko CAC (utrudnienie bo jeden a płeć). Jak to jest w końcu???? Quote
Zeliika Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Bardotka napisał(a):Asiaczku, o tym że musi być CAC i NPwR (Łotwa) nie ma mowy u nich na stronie. JA słyszałam, że wystarczy tylko CAC (utrudnienie bo jeden a płeć). Jak to jest w końcu???? Skoro CAC jest jeden na plec, to dostaje go NPwR lub NSwR. Quote
Recommended Posts