Zeliika Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Wlasnie oplacilam wystawe Vilnius Winter korzystajac z przekazu pocztowego. Ciekawa jestem, co oni na to. :roll: Quote
truflaistrucel Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Zeliika na Litwie mozna placic na wystawie i cena zalezy od terminu w jakim zglosilas. Ja np za Baltic Winner placilam 25 euro. A tak by the way, ma mzoe ktos wolne mioejsce na Vilnius Winter?? Quote
Zeliika Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 truflaistrucel wiem, ale 1) na wystawe wole jechac juz numerkiem 2) chcialam wyprobowac ten sposob z przekazem :lol: Quote
truflaistrucel Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 ok, mam nadzieje ze uznaja przekaz! :) Quote
króliczek Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Zeliika- Gdzie robiłaś ten przekaz i w jakiej walucie? jaki są koszty?? Quote
Zeliika Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Króliczku Przekaz robilam na poczcie (usluga obejmuje tylko niektore kraje). Sek w tym, ze pieniadze trafiaja do adresata, nie na konto, wiec w praktyce zapewne wyglada to tak, ze przychodzi do litewskiego zwiazku listonosz i daje kaske. Oplata za przekaz o wartosci do 1000 PLN bodajze wynosi 13 PLN. Wypisalam przekaz w euro, pani przeliczyla to po dzisiejszym kursie na zlotowki i platnosc pobrala ode mnie w zlotowkach. Przekaz idzie jakies 7-8 dni i adresatowi jest wyplacany w walucie tamtejszej zdaje sie, po przeliczeniu po kursie z dnia wyplaty. Wiec moze warto zalozyc jakis zapas, na wypadek, gdyby kurs byl niekorzystny - ja zalozylam 25 centow. Quote
króliczek Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Ach tak ,już wiem korzystałaś z Western coś tam ,coś tam,tak?? Ale to jak napisałaś jest przekaz na osobę nie na konto(czyl przekaz imienny) -a za wystawę wpłaca się nie na czyjeś imię i nazwisko tylko na konto organizacjii.Więc jak sobię z tym poradziłaś?? Quote
Zeliika Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Nie, to jest usluga Poczty Polskiej. Adresatem mojego przekazu jest Zwiazek Kynologicznyw Wilnie, pewnie maja tam osobe odbierajaca korespondencje, przesylki polecone, wiec przekaz pewnie tez odbierze. Chyba sie zdziwia ... No nic, zobaczymy jak to bedzie. Quote
Agasia Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Wiem ze sie powtarzam, ale... mogłabym prosić kogoś jeszcze raz o adres Estonskiego zk, na ktory wyslac moge podanie o championat? i jaka jest cena? Quote
Chima Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 @Agasia In order to confirm the title, you need to send us the following documents: - application form (please find enclosed as an attachment); - copy of pedigree; - copy of CH diploma; - copy of show critique; - copy of receipt. You also need to pay the issuing fee of 22 EUR per dog (includes diploma and rosette). The fee should be paid to our account in Nordea Bank (Finland) Nordea Bank: 120030-36707 (Address: Aleksanterinkatu 17, Helsinki WTC 1200, Helsinki, Finland). IBAN: FI241200300003670, SWIFT: NDEAFIHH - receiver: Estonian Kennel Union. It takes 15 working days to issue the diploma. Best, Elo Lindi EKL sekretär/Secretary of Estonian Kennel Union Tel/phone: +372 6 715 023 Faks/fax: +372 6 715 022 E-mail: elo@kennelliit.ee www.kennelliit.ee Quote
zanetta Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Czy ma ktos wolne miejsce w samochodzie dla 1 osoby z 1 psem na grudniowe Wilno ? Quote
truflaistrucel Posted October 1, 2005 Posted October 1, 2005 zanetta - ja tez szukam.....moze ktos nas przygarnie...? :-? Quote
dorotal Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 jest juz doklladniejsze rozpisanie sedziow na CACIB Wilno http://www.kinologija.lt/dokumentai/teisejai%20gruodis05en.doc I kalendarz wystaw w 2006 na Litwie http://www.kinologija.lt/dokumentai/2006%20parodu%20tvarkarastis%20en.doc Quote
Zeliika Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Znowu pozmieniali sedziow po terminach zgloszen... I nie zdziwie sie, gdy na samej wystawie i tak jeszcze ktos inny bedzie sedziowal, tak jak to bylo w marcu. Quote
NigdyNigdy Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 dorotal napisał(a):jest juz doklladniejsze rozpisanie sedziow na CACIB Wilno http://www.kinologija.lt/dokumentai/teisejai%20gruodis05en.doc :o Ja widzę, że część grupy V FCI sędziuje Katarzyna Fiszdon.... A nie było o niej wcześniej mowy :roll: I o tym drugim sędzim też nic się nie mówiło :-? A! Pal grzyb! I tak byśmy w sumie pojechali :wink: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Czy ktoś jedzie w niedzielę do ŠIAULIAI? Bo my właśnie musimy się pożądnie zastanowić czy tam jechać. Może mi ktoś kto tam był coś powiedzieć o tej wystawie? I jeszcze jedno czy na Litwe można na dowód jechać? Tu są godziny i ilości - http://www.kinologija.lt/dokumentai/laikai.doc Tu właściciele - http://www.kinologija.lt/dokumentai/savininkai.doc Pozdrawiam, Marta Quote
dorotal Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Ja jade do Siauliai, ale tam jeszcze tam nie bylam. Na dowod mozna wjechac, tak samo jak do pozostalych krajow unii Quote
dorotal Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Z Siauliai przywiozlam Buldog francuski - Pepe - Best puppy King Charles spaniel Arsene - JCAC British Taste - JCAC, BOB. Za BOB byly pucharki. A tak dl porownania w Chorwacji na miedzynarodowce byly tylko karteczki Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 No gratulacje! Mój Spike chorutki i nie mogliśmy jechać :/ Dorotko możesz mi podać tego jednego samca który był przed Spike'm? Bo w szczeniakach był KARMINO MADE FANFAN LA TULIPE, w championach - GWIEZDNY WYSŁANNIK Dostojne Szałaputy, a w sukach w młodziezy lub pośredniej - DUNSWOOD GENISTA i nie wiem właśnie tego trzeciego samca... Quote
dorotal Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Psy junior MEIEPERE CAPTAIN JACK otwarta DEWI DI SANTOLINA REKAS AVIZIENIAI ROGERWIEK DADDY SAW MY BIRTH uzytkowa GERALT Z ZAGUCBIA champion NENUORAMOS HOLIGAN suki baby AVIANA QUEEN BY SAKURA junior MEIEPERE CHARMING UNIQUE WIWAT OLIMPIA BY SANTOLINA otwarta BETELGEIZE ORIONO ZVAIGZDE SELENE DEBORA VILNOJA GIGA HERKUS MAIRA OPALAS NENUORAMOS YELLOW JAMAICA SPRINGISLAND UANIGI SKA champion MARANDA PANDA NUO ISMANU To wczesniej to goldeny, a teraz brakujacy seter pies otwarta KARAMINO DYNAMITE Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Bardzo dziękuję ;) A załapała sie grupka VII na zdjęcie? 8) Quote
dorotal Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Nie zalapala sie na zdjecia bo nie wzielam aparatu. zreszta nie zostalam na BIS-y Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Aha ;) A jak ogólnie wystawa? Bo myślę, że będę musiała się w przyszłym roku wybrać na jakieś krajówki na Litwie, bo trzeba Championat skończyć :wink: Quote
Recommended Posts