Agasia Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 skubi ja znam fajny hotelik - napisz na PW moge prosic beagielki... ;)? Quote
Martyna Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 pszym napisał(a): Witam, My też wróciliśmy z Wilna, Nasz Borys Zw.Mł i NJwR - brakuje nam tylko jednego Zw.Mł do skończenia Mł.Ch.Lt. Dorota z Fiszem wzięła CAC ( rasy nie mogła, bo sędziowała Białorusinka...A Fisz był wg. mnie lepszy...). Flaty, hmm... Martyna - Vasco nie był wystawiany, Vanta - Zw. Mł. Vasa - CAC i rasę Jeżeli coś pokręciłem to przepraszam, ale było trochę zamieszania a dziewczyny miały przed sobą jeszcze 600 km do Tallina ( nie zostały na BISach) . Swoją drogą to medal dla nich za te podróże... Gratulacje dla Borysowego :-) skrobnij mi co z Vaskiem najlepiej na priva :( ??? a z ta droga to niezle, bo z ekipy tylko Anka ma prawko :-) dlatego ciagle mi truje, ze mam robic :D Quote
dorotal Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 skubi napisał(a):Ma ktoś informacje o noclegach w Rydze lub okolicach: jakieś tanie hotele, pokoje, domki czy pole namiotowe. Była bym też wdzięczna za wszelkie informacje o wystawach na łotwie, stanie dróg, itp. Na calym odcinku Via baltica na Łotwie jest naprawiana, wiec jesli jedziesz do Rygi do praktycznie masz od granicy droge rozwalona Co do wystaw, najwazniesza zasada jesli otrzymasz BOB musisz zostac na BIS, bo inaczej wykasuja wszystko co zdobylas tego dnia. Nie ma BIS junior, CAC jeden na płeć, jesli CAC dostał champion Łotwy to przechodzi na nastepnego, juniory wchodza na porownanie na najlepszego psa/suke, wstazki odwrotnie niz w Polsce czyli czerwona - ocena doskonała, niebieska - bardzo dobra Quote
Agasia Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 A sluchajcie, jesli nie ma sie kart ocen, ani zadnego z tych papierow, ktore dostalo sie w Estoni sa jakies szanse na ich "przywrocenie" no i oczywiscie wyslanie do championatu..? Bo u mnie wlasnie taka sytuacja zaistniala :-? :bigcry: :evil: Oczywiscie CACa mamy... Quote
dorotal Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 W zasadzie w Estonii oryginaly ma oddzial, wiec mozesz napisac do oddzialu ktory organizowal wystawe. Albo od razu do ich oddzialu głownego wyslac pozostale dokumenty(rodowod i championat innego kraju, opłata) i piszac ze sie zgubilo sie kartki. Jak dostana dane z wystawy to powinni ci uznac. Quote
dorotal Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 W 2006 roku na Litwie beda miedzynarodowki: Wilno 11.03 Wilno 12.03 Troki 5.08 Wilno 2.12 Takie informacje dostałam z biura FCI. Quote
truflaistrucel Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Mam prosbe do tych co wystawiali sie ostatnio na Lotwie. Czy bylby ktos tak uprzejmy i zerknal w katalogi i podal mi stawke airedale terierow? Chociaz ilosciowo! Moja przyjaciolka planuje sie wybrac do Rygi i chce sie mneij wiecej zorientowac jak tam sie przedstawiaja airdelae ilosciowo. Bylybysmy bardzo bardzo wdzieczne!!!! pozdr :fadein: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Czy ktoś wybiera się na CAC do Silute na Litwe - 17.09? Quote
dorotal Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Ja mam zamiar zglosic do Silute 4 psy truflaistrucel napisał(a):Mam prosbe do tych co wystawiali sie ostatnio na Lotwie. Czy bylby ktos tak uprzejmy i zerknal w katalogi i podal mi stawke airedale terierow? Chociaz ilosciowo! Moja przyjaciolka planuje sie wybrac do Rygi i chce sie mneij wiecej zorientowac jak tam sie przedstawiaja airdelae ilosciowo. Bylybysmy bardzo bardzo wdzieczne!!!! pozdr :fadein: Ryga CACIB 14.08.2005 Psy junior ARMSTRONG JUNION KONSTANTA ROSS ALCAZAR otwarta FLUFFY MARVEL ESCO champion FLUFFY MARVEL EDDY QUICK FLY NOCKTURN OF SPRING suki junior MIDALE KOMPARSITA FOR KISEM posrednia KATHERINA'S LAND NO PROBLEM otwarta FLUFFY MARVEL ERLANDA VALMIERA CACIB 22.05.2005 psy champion ARES SENSABLE KATHERINA'S LAND KINDLY BOY suki posrednia KATHERINA'S LAND NO PROBLEM otwarta KATHERINA'S LAND LOVELY CHERRY MARUPE CAC 20.08.2005 psy junior KONSTANTA ROSS ALCAZAR champion FLUFFY MARVEL EDDY suki junior MIDALE KOMPARSITA otwarta FLUFFY MARVEL ERLANDA Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 dorotal napisał(a):Ja mam zamiar zglosic do Silute 4 psy Więc się tam spotkamy - my jedziemy z 2 Seterami. Masz może katalog z zeszłorocznej wystawy? Wogóle wiesz coś na temat wystaw w tym mieście? Quote
dorotal Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Akurat w Silute rok temu bylam. Byla to moja pierwsza wystawa zagraniczna. Co chcesz z zeszlorocznego katalogu? Na pewno wystawa odbedzie sie w innym miejscu niz rok temu. Z tego co widze na stronie litewskiego zwiazku to nie bedzie w Silute ale w kolo niego w Rusne. Rok temu seterow nie bylo Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Dziękuję za informacje. A jakieś nagrody były? Rozetki czy coś takiego? Quote
dorotal Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 W tamtym roku nie zapalapalam sie na nagrody. Moja suczka byla 3, a rozety sa za 1 miejsce. Quote
skubi Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Ja myśle o jeździe do Rygi na specjalistyczną brytyjskich i australijskich psów pasterskich na początku września. Wien, że było to już wałkowane, ale była bym wdzięczna, jak by ktoś napisał jakie są warunki do uzyskania championa łotwy? Quote
dorotal Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 wystarczy jeden CAC, ale musi byc wyrabiany nie z polskiego championatu. ja wyrabialam na podstawie litewskiego tydzien temu Quote
skubi Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 To będzie problem, bo championa Litwy skonczymy w przyszłym roku :cry: :cry: :cry: Quote
warg2003warg Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Skubi jeszcze ch.Rosji lub ch.Ukrainy. Quote
Dorota_Fiszer Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Ale dziala zasada wstecz.Jezeli pojedziesz i dostaniesz CACa majac polski championat to championat Lotwy otrzymasz za ten cac,ale tylko wtedy jak dolozysz do kolekcji jeszcze jakis tytul. Ja mam podobna sytuacje,bo Fisz dostal caca w Rydze,a narazie ma tylko polski tytul.Gdy skonczy ktorys z rozpoczetych championatow lub zrobie mu Rosje to otrzymam Lotwe bez potrzeby jechania tam jeszcze raz. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 A czy tak samo jest z Championatem Białorusi? Tzn. bo jest tak, że jeżeli ma się Ch.UA lub Ch.Rus to wystarczy jeden CAC i ma się Ch.BLR ale czy też CAC działa wstecz? Quote
skubi Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Dorota & Fiszer To mnie pocieszyłać. Mamy na razie tylko Championma polski, Championa Litwy Vega rozpoczeła w tym roku na 2xCACIB w Wilnie i zaczełam się już zastanawiać czy jest teraz sens jechać na Łotwe. Quote
Dorota_Fiszer Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Wiem tylko,ze cac z Ukrainy dziala wstecz (tzn.mozna jednym cacem robic juz teraz,pomimo ze zmiany w regulaminie maja wejsc od 2006 roku). Sprobuj moze do nich napisac.Znajoma robila chmapionat Rosji i nie majac jeszcze papierka pojechala na Bialorus i jednym Cacem zrobila tamtejszy championat. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Czyli teraz za 1 CAC mozna zrobic Ch.UA? I jeżeli ten CAC dostałam dwa tygodnie temu to się liczy? Quote
Dorota_Fiszer Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Znajomej,ktora byla na tej samej wystawie co Ty powiedzieli,ze jeden cac jej wystarczy,ale championat moze wyrobic dopiero po wejsciu w zycie nowego regulaminu (chyba grudzien albo styczen 2006) Quote
Recommended Posts