Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My tez juz wrocilismy :D Fiszer Cac i CACIB i BOO :D :D
A wiec mamy intera (tylko musimy poprawic konkurs) oraz championat Lotwy (czesciowo).Okazalo sie,ze championat Lotwy mozna otrzymac 1 wnioskiem,ale nie jesli pies jest championem Polski.
Po zrobieniu jakiegokolwiek championatu (to nieprawda,ze musi to byc Litwa,Estonia albo Rosja) musze doslac dokumenty i wtedy wystawia mi championat Lotwy - nie musze jechac drugi raz.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wrocilam z wystawy w Marupe(Łotwa). Fellis - JCAC, BOB, ukonczony Ml. Championat Łotwy :D . na BOG po selekcji zostalo 6 pieskow( w tym moj king) na 5 miejsc. Niestety moj king byl 6 :(

Posted

Dorota & Fisher
Dorotal
Gratuluję dziewczyny.Znowu piękny polski akcent na Łotwie.
Mam zamiar wybrać się na tam już lada moment ,tylko zastanawiam się czy do Championa Łotwy potrzebny jest CAC z międzynarodowej czy wystarczy z krajówki .Bo jeśli z międzynarodowej to muszę się wstrzymać z wyjazdem(lada moment :wink: ) i poczkać dopiero do RYGI :-?

Posted

Obojetnie jaki CAC wystarcza do championatu Łotwy

Wydaje mi sie ze tylko ja bylam z Polski na wystawie w Marupe. Z polskich akcentow rodesian z polskiej hodowli byl 2 na grupie. Mam sporo fotek z BOG, pozniej powrzucam

Posted

sznaucery 2 na grupie hodowlanej

pierwsza grupa BOG

cos dla milosnikow siberian husky

i jeszcze raz dla nich - BOG IV

rodesjanow BOG II

dalmatynczykow BOG I

seterow BOG V

i kingow :D

Posted

To chyba sa srednie - Mittelschnauzer czarne
psy junior
GRATTIS GREY BLACK PEARL
suki otwarta
KJARA BLACK OF FAVORITS
pieprz i sol
psy
szczeniaki
MIHAN MERITAHTI
junior
GRAEME DOTT DEJORT
champion
JETAIME TALHI RARITET
suki
junior
GLAMOUR GRACE DEJORT

Posted

Witam,
Czy mógłby mi ktoś powtórzyć jakie są wymogi aby psiak był Championem Ukrainy?
Czy jest możliwe, aby psiak nie będący Ch żadnego kraju po dostaniu jednego CAC na wystawie rangi CACIB stał się Ch. Ukrainy??
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Pozdrawiam serdecznie.

Posted

A więc ja mam pytanie...

Mamy CAC z Estoni oraz CAC z Łotwy... jak gdzie i co wyslac, aby wyrobiono mi te championaty ... ? :) jestem ciemna w tych sprawach :oops:

Posted

[quote name='Artik&Shapali']Witam,
Czy jest możliwe, aby psiak nie będący Ch żadnego kraju po dostaniu jednego CAC na wystawie rangi CACIB stał się Ch. Ukrainy??
Pozdrawiam serdecznie.
U mnie na stronie www.spaniel.pl sa opisane zasady championatow.
Na Ukrainie: 4 CAC ( w tym jeden wystaw w Kijowie) albo 2 CAC z wystaw kwietniowych w Kijowie
Nie jest mozliwe otrzymanie CH UA za 1 CAC jesli sie nie ma championatu jakiegoś kraju

[quote name='Agasia']A więc ja mam pytanie...

Mamy CAC z Estoni oraz CAC z Łotwy... jak gdzie i co wyslac, aby wyrobiono mi te championaty ... ? :) jestem ciemna w tych sprawach :oops:
championat estonski wplacic 22 Euro ( tu masz oplaty http://www.kennelliit.ee/eng/pricelist), wyslac wszystko kopie: potwierdzenia zaplaty, championatu, rodowodu, karty ocen, kartki z CAC
na adres z tej strony http://www.kennelliit.ee/eng/office

[quote name='Agasia']A więc ja mam pytanie...

Łotwa - znam ceny championatow mlodziezowych: 10 Euro bez rozety, 15 Euro z rozeta. wydaje sie ze za dorosly 20 Euro. najlepiej wyslij zapytanie ile masz zaplacic na adres lkf@apollo.lv , wyslac wszystko kopie: potwierdzenia zaplaty, championatu( nie polskiego!!!!!), rodowodu, karty ocen, kartki z CAC na adres
Daugavgrivas str., 6
Riga, LV-1048
LATVIA

Posted

[quote name='dorotal'][quote name='Artik&Shapali']Witam,
Pozdrawiam serdecznie.
U mnie na stronie www.spaniel.pl sa opisane zasady championatow.
Na Ukrainie: 4 CAC ( w tym jeden wystaw w Kijowie) albo 2 CAC z wystaw kwietniowych w Kijowie
Nie jest mozliwe otrzymanie CH UA za 1 CAC jesli sie nie ma championatu jakiegoś kraju

Bardzo dziękuje za pomoc.

Posted

Shar pei
Psy
puppy
ARIJUS KELIO PRADZIA
junior
MENGON VESLIANA
otwarta
AXTER SUNLIGHT VILTIES ISSIPILDYMAS
BRIUS MONSTRIUKAS
suki
puppy
ANGIS KELIO PRADZIA
BENITA ANTALGELE
otwarta
NIGERA GARZDELE

Posted

Bardzo dziękuję Dorotal-ku :D
Czy wiesz już, którego odbędzie się podwójna wystawa wileńska (mówię oczywiście o przyszłym roku).Zastanawiam się czy wypadnie choć jeden dzień póżniej niż tegoroczna -ponieważ w tym czasie upływa nam rok i jeden dzień..... :wink: Chciałabym połaczyć przyjemne z pożytecznym :fadein:

Posted

Martyna napisał(a):
Gratulacje :D a ja jestem odcieta od komorki i nie wiem jak poszlo mojej flacio-goldeniej ekipie :( a jeszcze Estonie chyba jutro maja zaliczyc :-)

Witam,
My też wróciliśmy z Wilna, Nasz Borys Zw.Mł i NJwR - brakuje nam tylko jednego Zw.Mł do skończenia Mł.Ch.Lt.
Dorota z Fiszem wzięła CAC ( rasy nie mogła, bo sędziowała Białorusinka...A Fisz był wg. mnie lepszy...).
Flaty, hmm...
Martyna - Vasco nie był wystawiany,
Vanta - Zw. Mł.
Vasa - CAC i rasę

Jeżeli coś pokręciłem to przepraszam, ale było trochę zamieszania a dziewczyny miały przed sobą jeszcze 600 km do Tallina ( nie zostały na BISach) . Swoją drogą to medal dla nich za te podróże...

Posted

Ma ktoś informacje o noclegach w Rydze lub okolicach: jakieś tanie hotele, pokoje, domki czy pole namiotowe.
Była bym też wdzięczna za wszelkie informacje o wystawach na łotwie, stanie dróg, itp.