Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wilno 27.08.2005
do 2005-06-15 25EUR;
do 2005-07-15 30EUR;
do 2005-08-15 35EUR;
2,3 ... - 3 Euro taniej
Baby, puppy, veteran - 50% taniej

Sedziowie: Jūratė Butkienė, Antanas Butkus, Audronė Babianskienė, Aleksandras Kuleša, Daiva Petravičienė (Lithuania), Miroslav Redlicki (Poland), Galina Žuk (Belarus), Lessi Chistiakova (Russia)
Na pewno w IX grupie ma byc Redlicki
I podaja numer konta w banku z prosba zeby na nie wplacac.

Ukmerge 16.07.2005
do 30.06.2005 - 30 Euro
baby, puppy, veteran - 50% taniej
2,3,.... pies - 3 Euro taniej
sedziowie
1.Grita Joneliene 4 gr
2.Aurelija Tunkuliene 7 gr,8 gr.
3.Viktoras Avtuško / �*nauceriai,Dobermanai,Juod.rusu terjerai,/
4 Zovgorodnij Dimitrij /Maskva/
5 Borbosov Kiril /Maskva/

Posted

Hej!
My jedzimi od zeszlego roku na wystawy na Litwie , Łotwie i Estonii i sobie bardzo chwilimy tym bardziej ze do ch.Lotwy i Estonii wystarcza jeden CAc jezeli masz ch.pl. W tym roku bedziemy w Trokach na poczatku sierpnia tydzien pozniej jest Ryga - LV i pod koniec sierpnia jedziemy do Tallina EST
pozdrawiam
Krzysiek

Posted

A ja mam pytanie takie :wink: Czy do uzyskania Championatu Łotwy i Estonii potrzebuję mieć CAC z wystawy międzynarodowej ,czy wystarczy krajówka?Czy zasady przyznawania CAC są takie same jak w innych krajach np Słowacji ,czy przyznaje się tylko jeden dla psa i suki (tak jak CACIB)?

Posted

zasady sa takie same jak w Polsce poza jedna roznica w Estonii mlodziez nie wchodzi na porownanie o Zw Rasy (BOB)
i jeszcze jedna roznica mozna zrobic ch.LV, EST wstecznie
tzn jezeli jeszcze nie masz ch pl to zdobywajac CAC na Lotwie lub Litwie i pozniej robiac ch pl mozna wyslac pozniej juz po zdobyciu ch.pl wniosek o wyrobienie ch. LV i Est. tak samo jest w Blr i chyba w Rosji.
pozdrawiam
Krzysiek

Posted

kia napisał(a):
zasady sa takie same jak w Polsce poza jedna roznica w Estonii mlodziez nie wchodzi na porownanie o Zw Rasy (BOB)
i jeszcze jedna roznica mozna zrobic ch.LV, EST wstecznie
tzn jezeli jeszcze nie masz ch pl to zdobywajac CAC na Lotwie lub Litwie i pozniej robiac ch pl mozna wyslac pozniej juz po zdobyciu ch.pl wniosek o wyrobienie ch. LV i Est. tak samo jest w Blr i chyba w Rosji.
pozdrawiam
Krzysiek

Nie moge sie z toba zgodzic. Zasady nie sa takie same. CAC dostaje tylko jeden pies/suka tak jak CACIB. Przy czym nie moze go otrzymac pies ktory jest juz championem łotwy. na pewno jest tak na Łotwie. Na Estonie zawitam w lipcu. I z tego co wiem tak samo jest w Estonii. Co to wstecznych wnioskow czy jestes tego pewny. Robiles to tak w ten sposob? Bo juz mam 1 CAC z Łotwy, nie mam jeszcze polskiego. Natomiast Litwa ma zasady takie jak Polska. I tam nie mozna wyrobic championatu za 1 CAC.

Posted

nie wiem jak to bylo z Twoja wystawa ale na Lotvie wszyscy zw.klas dostaja CAC ja bylem na wystawie Baltic vinner i wszyscy dostali cac Ci co dostali ocene doskonala i lokate 1.
a co do wstecznych ch to jestem pewien bo tak robilem z ml.ch. Lotwy i est. a z doroslymi ch jest tak samo.

na litwie tez mozna wyrobic ch.Lt za jeden cac ale warunkiem jest to ze pies musi byc zarejestrowany w Litwie, Lotwie i Estonii albo Blr i Rosji.
ale to chyba niewielu tutaj dotyczy ;-)

hmmm amoze tak jest
my wygralismy rase wtedy bedac w mlodziezy wiec nie wiem konkretnie jak jest z tym cAC LV wlasnie siedze i czytam na stronie lotewskiej wiec zaraz sprawdze ;-)

i jednak sie zgadza no coz co kraj to obyczaj....
wiec dobrze wiedziec na przyszlosc ;-)
pozdrawiam
Krzysiek

Posted

Ale słuchajcie, wciąż jeszcze nie wiem czy muszę mieć ten CAC z międzynarodowej czy wystarczy z krajówki??Na championa Estonii albo Łotwy.Dodam ,że mój pies jest już Championem Polskim i Rosyjskim :D

Posted

Dzięki Dorotal :P Zawsze lepiej jest się upewnić ,żeby nie było niespodzianek.Z tego nasuwa mi się wniosek,ze lepiej jechać na międzynarodówkę ,bo tam w każdej klasie przyznawany jest CAC ,bo w/g waszych wcześniejszych rozważań na krajówce jest tylko 1XCAC tylko dla wygranego Psa i Suczki :-?

Posted

Z naszych wczorajszych rozwazan wynika, ze lepiej nie jechac na miedzynarodowke, bo moga byc chetni jednoczesnie na CAC i CACIB. Na Łotwie i w Estonii jest przyznawany CAC dla tylko dla jednego psa/suki. Tak jak CACIB. I nie zalezy od rangi wystawy

Posted

Czyli na wystawie miedzynarodowej dostaje sie na raz (i tylko 1 pies ;) ) wniosek na intera i na ch. lotwy tak ? Hmm ;) Bedziemy w Rydze ;) i to dosc silna ekipa bo jedziemy w 3 psy ;)

Posted

tak,tak :lol: Hmmmm.......Ch Łotwy,Ch.Estonii-to tak ładnie brzmi......
Muszę popatrzeć w kajet i chyba jednak wyskoczymy w tamte rejony.Nawiasem mówiąc ten Inter to u nas może być dokończony dopiero w styczniu....ale nowe do Muli -też by się przydały :wink:

Posted

hmm.. no moze nie jakos bardzo niedaleko ale byly blisko, bo pamietam ze moj beagle przebiegl pod dogiem :lol:

To przeczucie mi cos rowniez mowi ze jestes sierotka bo nie podeszlas pogadac :wink: