skubi Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Ja poprosze o info o wystawie w Ukmerge i Wilnie, chodzi mi głównie o termin zgłoszeń i opłaty. Quote
dorotal Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Wilno 27.08.2005 do 2005-06-15 25EUR; do 2005-07-15 30EUR; do 2005-08-15 35EUR; 2,3 ... - 3 Euro taniej Baby, puppy, veteran - 50% taniej Sedziowie: Jūratė Butkienė, Antanas Butkus, Audronė Babianskienė, Aleksandras Kuleša, Daiva Petravičienė (Lithuania), Miroslav Redlicki (Poland), Galina Žuk (Belarus), Lessi Chistiakova (Russia) Na pewno w IX grupie ma byc Redlicki I podaja numer konta w banku z prosba zeby na nie wplacac. Ukmerge 16.07.2005 do 30.06.2005 - 30 Euro baby, puppy, veteran - 50% taniej 2,3,.... pies - 3 Euro taniej sedziowie 1.Grita Joneliene 4 gr 2.Aurelija Tunkuliene 7 gr,8 gr. 3.Viktoras Avtuško / �*nauceriai,Dobermanai,Juod.rusu terjerai,/ 4 Zovgorodnij Dimitrij /Maskva/ 5 Borbosov Kiril /Maskva/ Quote
kia Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 Hej! My jedzimi od zeszlego roku na wystawy na Litwie , Łotwie i Estonii i sobie bardzo chwilimy tym bardziej ze do ch.Lotwy i Estonii wystarcza jeden CAc jezeli masz ch.pl. W tym roku bedziemy w Trokach na poczatku sierpnia tydzien pozniej jest Ryga - LV i pod koniec sierpnia jedziemy do Tallina EST pozdrawiam Krzysiek Quote
króliczek Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 A ja mam pytanie takie :wink: Czy do uzyskania Championatu Łotwy i Estonii potrzebuję mieć CAC z wystawy międzynarodowej ,czy wystarczy krajówka?Czy zasady przyznawania CAC są takie same jak w innych krajach np Słowacji ,czy przyznaje się tylko jeden dla psa i suki (tak jak CACIB)? Quote
kia Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 zasady sa takie same jak w Polsce poza jedna roznica w Estonii mlodziez nie wchodzi na porownanie o Zw Rasy (BOB) i jeszcze jedna roznica mozna zrobic ch.LV, EST wstecznie tzn jezeli jeszcze nie masz ch pl to zdobywajac CAC na Lotwie lub Litwie i pozniej robiac ch pl mozna wyslac pozniej juz po zdobyciu ch.pl wniosek o wyrobienie ch. LV i Est. tak samo jest w Blr i chyba w Rosji. pozdrawiam Krzysiek Quote
dorotal Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 kia napisał(a):zasady sa takie same jak w Polsce poza jedna roznica w Estonii mlodziez nie wchodzi na porownanie o Zw Rasy (BOB) i jeszcze jedna roznica mozna zrobic ch.LV, EST wstecznie tzn jezeli jeszcze nie masz ch pl to zdobywajac CAC na Lotwie lub Litwie i pozniej robiac ch pl mozna wyslac pozniej juz po zdobyciu ch.pl wniosek o wyrobienie ch. LV i Est. tak samo jest w Blr i chyba w Rosji. pozdrawiam Krzysiek Nie moge sie z toba zgodzic. Zasady nie sa takie same. CAC dostaje tylko jeden pies/suka tak jak CACIB. Przy czym nie moze go otrzymac pies ktory jest juz championem łotwy. na pewno jest tak na Łotwie. Na Estonie zawitam w lipcu. I z tego co wiem tak samo jest w Estonii. Co to wstecznych wnioskow czy jestes tego pewny. Robiles to tak w ten sposob? Bo juz mam 1 CAC z Łotwy, nie mam jeszcze polskiego. Natomiast Litwa ma zasady takie jak Polska. I tam nie mozna wyrobic championatu za 1 CAC. Quote
kia Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 nie wiem jak to bylo z Twoja wystawa ale na Lotvie wszyscy zw.klas dostaja CAC ja bylem na wystawie Baltic vinner i wszyscy dostali cac Ci co dostali ocene doskonala i lokate 1. a co do wstecznych ch to jestem pewien bo tak robilem z ml.ch. Lotwy i est. a z doroslymi ch jest tak samo. na litwie tez mozna wyrobic ch.Lt za jeden cac ale warunkiem jest to ze pies musi byc zarejestrowany w Litwie, Lotwie i Estonii albo Blr i Rosji. ale to chyba niewielu tutaj dotyczy ;-) hmmm amoze tak jest my wygralismy rase wtedy bedac w mlodziezy wiec nie wiem konkretnie jak jest z tym cAC LV wlasnie siedze i czytam na stronie lotewskiej wiec zaraz sprawdze ;-) i jednak sie zgadza no coz co kraj to obyczaj.... wiec dobrze wiedziec na przyszlosc ;-) pozdrawiam Krzysiek Quote
Dorota_Fiszer Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 Ja sie tez wybieram na wschod dla odmiany :wink: Zglosilam sie juz do Tallina,na krajowke w Wilnie (ktora jest dzien wczesniej) i do Rygi w sierpniu :D Quote
dorotal Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 Ja akurat w czasie gdy jest Tallin mam swoje rodzinne miasto :D . Bede natomiast w Wilnie i Rydze Informacje o wystawie w Wilnie pojawily sie na stronie http://www.kinologija.lt/dokumentai/VSMB%2008%2027%20EN.doc Quote
króliczek Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 Ale słuchajcie, wciąż jeszcze nie wiem czy muszę mieć ten CAC z międzynarodowej czy wystarczy z krajówki??Na championa Estonii albo Łotwy.Dodam ,że mój pies jest już Championem Polskim i Rosyjskim :D Quote
dorotal Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Z jakiej kolwiek moze byc miedzynarodowka, krajowka, klubowka Quote
króliczek Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Dzięki Dorotal :P Zawsze lepiej jest się upewnić ,żeby nie było niespodzianek.Z tego nasuwa mi się wniosek,ze lepiej jechać na międzynarodówkę ,bo tam w każdej klasie przyznawany jest CAC ,bo w/g waszych wcześniejszych rozważań na krajówce jest tylko 1XCAC tylko dla wygranego Psa i Suczki :-? Quote
dorotal Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Z naszych wczorajszych rozwazan wynika, ze lepiej nie jechac na miedzynarodowke, bo moga byc chetni jednoczesnie na CAC i CACIB. Na Łotwie i w Estonii jest przyznawany CAC dla tylko dla jednego psa/suki. Tak jak CACIB. I nie zalezy od rangi wystawy Quote
Agasia Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Czyli na wystawie miedzynarodowej dostaje sie na raz (i tylko 1 pies ;) ) wniosek na intera i na ch. lotwy tak ? Hmm ;) Bedziemy w Rydze ;) i to dosc silna ekipa bo jedziemy w 3 psy ;) Quote
króliczek Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Łomatko ,to ten ich CAC jest bardzo wartościowy i nie taki prosty do zdobycia.Ale jak go już psiuńcio zdobędzie to jak pańcia będzie się cieszyć :D :wink: Quote
króliczek Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 tak,tak :lol: Hmmmm.......Ch Łotwy,Ch.Estonii-to tak ładnie brzmi...... Muszę popatrzeć w kajet i chyba jednak wyskoczymy w tamte rejony.Nawiasem mówiąc ten Inter to u nas może być dokończony dopiero w styczniu....ale nowe do Muli -też by się przydały :wink: Quote
Agasia Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 kroliczek - my dopiero w marcu mozemy ostatniego caciba :wink: Ale no narazie sa 2 :lol: Ale Ryga, Lwów mmm :wink: Quote
króliczek Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Czy mnie przeczucie nie myli ? Zaczęliście Interka w Wilnie???? :wink: Quote
króliczek Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 To przeczucie też mi mówi ,że stałyśmy niedaleko siebie 8) Czy ring miałyście niedaleko dogów ?(drugiego dnia) :wink: Quote
Agasia Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 hmm.. no moze nie jakos bardzo niedaleko ale byly blisko, bo pamietam ze moj beagle przebiegl pod dogiem :lol: To przeczucie mi cos rowniez mowi ze jestes sierotka bo nie podeszlas pogadac :wink: Quote
skubi Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Na jakim blankiecie najlepiej wysłać zgłoszenie na wystawe w Mariampole? Jest może jakiś wzór w internecie? Quote
Recommended Posts