Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
Wybierałam się do Mariajampola, ale tam zgłoszenia można wysyłac tylko faksem. Ja takiej możliwości nie mam. Odpuszczam.
Pzdr.

Tylko z powodu faksu? przecież faks można wysłać na każdej poczcie...

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Masz rację. Faks można wysłać na każdej poczcie.

Tylko wyobraź sobie taką sytuację: zgłaszam 5 psów, do każdego z tych psów mam wysłać dodatkowo 5-8 kart (zgłoszenie, rodowód, championaty..). Pomnóż to sobie. Potem sprawdzanie, które strony doszły, które nie. I...najczęściej ponowne wysyłanie. Tracisz na poczcie ok. pół godziny albo więcej, transmisja zostaje przerwana, często w ichniejszych faksach brakuje papieru, kobitka na poczcie nie potrafi dogadać się po rosyjsku itp. problemy.
Ja bardzo szanuję mój czas, bo... mam go tak mało.

Dlatego odpuszczam. Dla mnie wygodniej jest wysłać pocztą, priorytetem. Płacę coś ok. 4-6 zł. i mam święty spokój.

A tak w sumie - to tylko jedna z wystaw...:lol:
Pzdr.

Posted

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie i kiedy (i do kiedy zgłoszenia..) są najbliższe wystawy w Estonii? Chodzi mi o cały czerwiec i lipiec, będę bardzo wdzięnczna za pomoc :Rose:

Posted

dorotal napisał(a):

7 - Luige
21 - Haapsalu

Dorotal bardzo Dziękuję za info :multi: :calus:

Jak ktoś ma coś na temat tych dwóch wystaw to ja bardzo proszę :):Rose:

Posted

warg2003warg napisał(a):
Małe pytanko - czy na wystawach sierpniowych w Palandze można tak jak w Wilnie załatwić wszystkie formalności do Ch.Lt łącznie z opłatą i czy jest tam klasa baby ?

:razz: Kto sie wybiera do Palangi w sierpniu?Chętnie wezmę kogoś z małym psiakiem:lol:

Posted

[quote name='jo-jo']Dorotal bardzo Dziękuję za info :multi: :calus:

Jak ktoś ma coś na temat tych dwóch wystaw to ja bardzo proszę :):Rose:
Strona zwiazku wreszcie dziala:lol:
30.06 CACIB Parnu http://www.kennelliit.ee/est/yritused/naitused/rahvusvaheline_koertenaitus_parnus.2007.doc
07.07 CAC Luige http://www.kennelliit.ee/est/yritused/naitused/luige_7.7.07_info.doc
22.07 CAC Haapsalu http://www.nublud.ee/_infolehtEST.doc
18-19.08 CACIB Tallinn http://www.kennelliit.ee/est/yritused/naitused/august_2007.doc

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

witam! Jadę w listopadzie do Rygi nigdy nie byłam w tamtych terenach . Mam psa championa-collie długowłosy.Napiszcie na co zwracać uwagę , jak z potwierdzeniami, jak sie dogadać, i na co zwracać uwagę . Czytałam że jest 1 godzina róznicy do przodu.Proszę napiszcie wszystko, łącznie jakie stawki były w zeszłym roku.;)
Słyszałam , że nawet zdobycie CACiba nie daje jednocześnie tytułu Championa Lotwy-czy tak?.Czy CACIB dostaJE tylko pies lub suka czy oba psy?Proszę o obszerne wiadomości!

Posted

Łotwa:
Młodzieżowy : 3 CACJ, jeśli ma championat wystarczy 1 CAC. Niestety Łotysze zmienili zasady dla Polaków trzeba mieć mł. championat innego kraju niż Polska

Champion : 3 CAC, między pierwszym CAC a ostatnim CAC musi upłynąć 1 rok i 1 dzień; jeśli ma championat wystarczy 1 CAC; jest przyznawane tylko jeden CAC dla psa i suki spośród psów z klasy otwartej, championów i pośredniej, jeśli ma Młodzieżowy Championat Łotwy (musi byc zdobyty poprzez 3 CACJ) wystaczy 1 CAC, między pierwszym CACJ a CAC musi upłynąć 1 rok i 1 dzień; jeśli juz ma się Championa Łotwy nie otrzymuje się CAC

"Na wystawie w Ozolnieki 13.08.2006 zgłaszałam psa na podstawie polskiego championatu, przyjeli mi i mam łotewski championat. Dużo zależy na kogo trafisz w sekretariacie i czy zgodza się przyjąć." - to nie moje slowa zaznaczam, znalazlam taka wypowiedz ;)

Posted

w tym roku nie wystarczył polski championat. pies mógł być z polski, ale za 1 cac dawali championat łotwy pod warunkiem, że miało się championat innego kraju niż polska

Posted

Dzięki za szybką odpowiedz. Na stronie Łotweskiej własnie wyczytałam , że poza Polską inne państwa dalej dostają championaty na starych zasadach.Interesuje mnie czy w Rydze sa liczne ilości psów.w tym roku w tym samym czasie jest w Poznaniu Europejska wiec nie ukrywam że liczę na mniejsza stawkę.:diabloti:

Posted

W Poznaniu nie jest europejska, a zw. europy srodkowo-wschodniej. Nie liczylabym na mniejsze stawki ze wzgledu na to ze jest to wystawa o zw. baltyku, a co ztego wynika najbardziej prestizowa w krajach baltyckich

• 2 months later...