Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam,
chętnie wybrałabym się na wystawę (najlepiej 2 w ciągu jednego weekendu, jedna misi być z cacib-em) na litwę, łotwę lub do estonii w terminie wrzesień-listopad 2006r (szczególy do uzgodnienia). Dysponuję samochodem, szukam kierowcy lub dwóch na zmianę i do udziału w kosztach paliwa. Zainteresowanych proszę o kontakt na privie :o)
pozdrawiam

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jak to jest z dorosłym championatem? No bo, ze można złożyć papiery na miejscu to już wiem. Tylko czy u nich jeśli się ma Ch.Pl to wystarczy jeden duży wniosek i ma się Ch.Lt czy trzeba robić na piechotę?
Bo my mamy jeden z Wilna tego roku, ale to było z klasy pośredniej i moja sunia nie miała Champ. I nie wiem czy lepiej jeszcze na jakieś 2 krajówki jechać czy wystarczy jedna międzynarodowa.

Posted

Diana14 napisał(a):
A jak to jest z dorosłym championatem? No bo, ze można złożyć papiery na miejscu to już wiem. Tylko czy u nich jeśli się ma Ch.Pl to wystarczy jeden duży wniosek i ma się Ch.Lt czy trzeba robić na piechotę?
Bo my mamy jeden z Wilna tego roku, ale to było z klasy pośredniej i moja sunia nie miała Champ. I nie wiem czy lepiej jeszcze na jakieś 2 krajówki jechać czy wystarczy jedna międzynarodowa.

no niestety na Litwie trzeba uczciwie wychodzić :lol:
jedyne udogodnienie to może być 5 krajówek lub 1 międzynarodowa i 2 krajówki

Posted

Diana14 napisał(a):
askaa czyli Ch.Pl nic mi nie daje w tym wypadku i trzeba robić na piechote? Kiepciachno...:roll:

dokładnie wszystko tak jak należy :lol:

Posted

Zakladam ze wystawa jest tam gdzie rok temu. Na planie Wilna mam stadion Vingio. jest on w parku dojezdza sie ulica Vilko gatve. Jesli byles na miedzynarodowkach w Wilnie(Litexpo) to zamiast wjechac na rondo, trzeba przejechac pod rondem i zaraz po lewej stronie zacznie sie park

Posted

dorotal napisał(a):
Zakladam ze wystawa jest tam gdzie rok temu. Na planie Wilna mam stadion Vingio. jest on w parku dojezdza sie ulica Vilko gatve. Jesli byles na miedzynarodowkach w Wilnie(Litexpo) to zamiast wjechac na rondo, trzeba przejechac pod rondem i zaraz po lewej stronie zacznie sie park

Dorotko - dziękuję! Juz wiem:multi:
Jadąc na ostatnią CACIB-ówkę troszkę się pogubiliśmy i zamiast wjechac na rondo pojechaliśmy pod nim :oops:
A Ty sie wybierasz?

Posted

W ostatnią sobote, na wystawie krajowej w Wilnie, Vega dostała ocene doskonałą, (kolejne) CAC i BOB (na dokładke)
Tym samym Vega jest nowym Championem Litwy!!! Jestem taka dumna z mojego maleństwa :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

skubi napisał(a):
W ostatnią sobote, na wystawie krajowej w Wilnie, Vega dostała ocene doskonałą, (kolejne) CAC i BOB (na dokładke)
Tym samym Vega jest nowym Championem Litwy!!! Jestem taka dumna z mojego maleństwa :loveu: :loveu: :loveu:

Pogratulować!!!
Pzdr.

Posted

Dziękuję za gratulacje.:loveu:
To teraz brakuje Championa Łotwy do kompletu (trzeba będzie nad tym pomyśleć, ale to już chyba zostawimy sobie na przyszły rok:evil_lol: )

gwiezdny-wyslannik, wyniki z krarajowej beardedów w Sopocie (niestety to tylko wystawa krajowa, klubówkę beardedy mają w Łodzi razem z innymi 'pasterskimi niepolskimi') prześle ci na priva. Zdjęć z krajowej mam koło 200 (w przeciwieństwie do międzynarodowej, z kąt zdjęć mam koło 10) I wszystko było by naprawde super, gdyby nie pogoda. Sobote mniej lub więcej ale padało cały czas a w sobote zaczeło (ale to jak) gdy miał zacząć się beardie pikinik :placz:

Posted

[quote name='Musiałek']10.09National dog show, Ventspils

czy ktoś się wybiera na tą wystawę na Łotwę ????
czy ja i Bardotka będziemy tam jedynymi polkami???

napszcie cos z doswiadczen o wystawach łotewskich?? jaka maja atmosfere i czy jest dobra organizacja, czy to sa duze wystawy - ilosciowo psy-

z gory dzieki
Ja jade do Ventspils. :lol: W tamtym roku bylo zgloszonych do Ventspils 485 psów, w tym jeden australian shepherd suka champion SENTIKKI BE JOYFUL.
na miedzynarodowkach na Łotwie bylo australijczykow
Valmiera - 22.05.2005 - 1
Ryga - 13.08.2005 - 2
Ryga - 19.11.2005 - 4
Ryga - 12.08.2006 - 2
Jak dostaniesz BOB-a to masz obowiazek zostac na BIS-y, bo inaczej cofaja uzyskane tytuly na wystawie. No chyba ze uda ci sie przekonac organizatorow :razz: Organizacja dobra, wystawy mozna oplacac na miejscu zgodnie z terminem zgloszen

Posted

a my dzisiaj dostalismy dokument Championa Łotwy!!! :multi:
a CAC-a dostaliśmy 13-VIII-2006r. w Rydze-Ozolnieki
czyli suuuper ekspres :crazyeye: 2 tygodnie czasmi wystarczają.
z ciekawostek - uznali że Polski Championat im wystarczy (przezornie mieliśmy jeszcze Estoński)

Posted

My też dzisiaj dostaliśmy dyplom Ch.Lv. i rozetkę, tyle, że na dyplomie nie ma ani podpisu, ani żadnej pieczątki... Czy na Łotwie tak te dyplomy wyglądają, czy ktoś przeoczył ?

Posted

DużyCP napisał(a):
a my dzisiaj dostalismy dokument Championa Łotwy!!! :multi:
a CAC-a dostaliśmy 13-VIII-2006r. w Rydze-Ozolnieki
czyli suuuper ekspres :crazyeye: 2 tygodnie czasmi wystarczają.
z ciekawostek - uznali że Polski Championat im wystarczy (przezornie mieliśmy jeszcze Estoński)

Ooo, może jakaś odwilż w stosunkach polsko-łotewskich?:crazyeye:
pzdr.