kora78 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Axel w nowym domu, z kotem! powodzenia chlopaku! Axel jest w schronisku od wakacji 2010. Zostal raz adoptowany i zwrocowny, bo ponoc pogryzl komus kable... axel jest bardzo chudy, od samego poczatku, talie ma osy. Jest w kojcu z 3 psami, z ktorych jeden- laciaty jest bardzo dominujacy, szczeka wciaz na widok czlowieka, przez co czesc innych psow boi sie w ogole do niego zblizyc, a tym samym podejsc do krat, do czlowieka. Pewnie tak samo jest w porze karmienia, dlatego Axel jest wciaz tak chudy :( W schronie nie ma spacerow, nie ma mowy o wyprowadzeniu go do fot, bo po powrocie mocno by ucierpial z zazdrosci innych psow. Axel ma 1,5 roku. Albo juz jest wykastrowany, albo niedlugo bedzie. Tak mi zal tego chucherka... W klebie ciut powyzej kolana. Oto On: Tekst do ogloszen: POKOCHAJ TEGO WSPANIAŁEGO PSA! Axel to średni psiak o gołębim sercu... Pies, który całym sobą pokazuje jak bardzo kocha ludzi... Pies, który ma serce tak wielkie jak on sam… Pies, który pomimo tego co przeżył, nadal potrafi cieszyć się życiem i nie traci nadziei na lepsze jutro… na jutro bez krat… u boku kochającego człowieka... z radością wpisaną w szczęśliwe zakończenie... Nikt nie wie co Axel przeżył w swoim życiu, tę tajemnice zna tylko on... My wiemy jedno - jego życie nie było usłane różami. Skoro należał do kogoś, kto był w stanie wyrzucić go na ulicę, pozbyć się, jak starego mebla. Bo wakacje ważniejsze. Axel trafił do schroniska. A tam... przerażony...zagubiony...stracił wszystko co kochał... Nie rozumie sytuacji, w jakiej się znalazł. Nie może odnaleźć się w schroniskowym kojcu, gdzie musi żyć na małej przestrzeni z 3 innymi, większymi od siebie psami. Dodatkowo bardziej przebojowymi, odważniejszymi, które zastraszają biednego Axela, przez co chudnie coraz bardziej. Odganiany od miski, niedopuszczany do krat, gdy przychodzą ludzie szukając dla siebie psiego przyjaciela. Axel marnieje w oczach, gaśnie po cichutku i może już nie doczekać szczęśliwego zakończenia, tego rozdziału swego życia... Axel ma niecałe 2 lata. Jest średnim psem, sięga w kłębie ciut powyżej kolana. Przypomina lekko miniaturę owczarka niemieckiego, zwłaszcza sposobem umaszczenia. Jednak wyróżnia się płowym jego odcieniem, jakby srebrnym. Dodatkowo ma śmieszne, duże uszy, jak fenek. Łagodny, bardzo uległy, nigdy dominujący, zero agresji. Bardzo kocha ludzi, będzie oddany, wierny i serdeczny, jeśli tylko dać mu szansę. Zmień życie Axela, nie zwlekaj! kontakt w sprawie adopcji: tel 506 636 242 lucyna1981@wp.pl Quote
kizimizi Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 dzieki za link. Postaram sie jakos pomoc z tym watkiem ale na pewno nei wczesniej niz w przyszlym tyg. Quote
kora78 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 adopcje.org adopcjapsa aukcjezwierzat.pl psy.pl do adopcji morusek alegratka przygarnijzwierzaka gumtree wroclaw 10. kupiepsa pineska petworld pajeczyna szerlok 15. kokosy neeon ojej olx owi 20. e-zwierzak eOferty dajogloszenie top-ogloszenia cwirek.wroclaw 25. psiamania 26. mammisia Quote
kizimizi Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 tak ja. Kora moze jakis banerek dla neigo skolujesz to pewnei bedzie wiecej osob o jego istnieniu wiedziec. Ja mu wlasnie odswiezylam ogloszenia, te ktore rtobilam jeszcze przed wyjazdem. takze teraz powinien byc na 1 stronie przez dlugi zcas, Quote
kora78 Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 dzieki kizi :) zobacz, ja mu robilam wczoraj 26 ogloszen. ale to tak szybko spada na dalsze strony, ze ho ho. teraz to wiem, bo troche w tym siedze od miesiaca, czy dwoch. ja w banerki nie wierze calkiem... ja wchodze w psy z banerkow u innych, ale do naszych- nikt nie pisal,ze jest z banerku. zreszta teraz, jak mozna tylko 2 miec... to lipa. musialabym miec i baner naszego dwupaku, co szuka kasy na hotel. pooglaszam go sobie troche, jak dlugo bedzie cisza to sie pozniej zaczne martwic. a te kalbe gryzl... bo ma lek separacyjny? jak myslisz? mowic o tym, jak ktos zadzwoni? Quote
kora78 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 beataczl napisał(a):tez zagladam caly czas... ale milo :) ide niebawem do schronu, moze cos sie dowiem wiecej o Axelu. Quote
Klauzunka Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 witam, jestem z Wrocławia, nie za bardzo się tu poruszam i nie wiem gdzie napisać, mam do oddania jakieś 10-12 kilo karmy ppp jagnięcina szczeniak, czy ktoś by odebrał tą karmę ode mnie? 531655999.Przyda się? Quote
kora78 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 dla mnie niestety nie. napisz tak samo, w dziale dolnoslaskie. ale w watkach dziewczyn z wroclawia. zeby w tytule bylo- wroclaw. my jestesmy z walbrzycha albo zrob watek w dziale- Akcje- Oddam. tam osobny watek zaloz specjalnie. chetnych bedzie masa! Quote
Klauzunka Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 więc bardzo przepraszam za zamieszanie. Tak zrobię-dziękuję!!!!! (nie gniewaj się po liczbie moich postów widać, że nie wszystko jeszcze kumam) Quote
kora78 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 mialam 2 tel o Axela, z naszych okolic. jeden to dom z 3 dzieci, mieszkanie 39m, dzieci 5, 11 i 13 lat. nie mialam glowy do umawiania sie na wizyte, zreszta w moim miescie, gdy podane miasto w ogloszeniu.. to jakos tak glupio... pogadalam, babka fajna. polecilam sie tam przejsc i zobaczyc psa. potem tel - w sumie juz 2, z czego jeden chyba prawe godzine... zesmy sie posmialy, itp. pani emerytka, z mezem. male miasto niedalkeko wcha. byl w domu foksik tragicznie bojacy sie ludzi, z adopcji, chorowity, byl donek ogromny, lagodny ostatnio. byly i inne. ale jest to dom z kotem. mieszkanie, dzialeczka jest, spacerki luzem najchetniej po lakach. jedzonko gotowane i suche niestety pedigree itp. tak fajna pani,ze bez wizyty. jutro jade sprawdzic Axelka na koty, jak zareaguje. dam znac tel i pani zaltwi na pon transport, bo sa niezmotoryzowani. ostatecznie przyjada pkp, choc to podroz 30 min zaledwie. ale lepiej tak, niz jakies busy i nyski. naprawde milosnicy psow, dokarmiaja koty, itp. Quote
beataczl Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 no to super wiesci ,super!!!!! bardzo sie ciesze, moze to domek dla Axelka bedzie... i trzymam kciuki :) Quote
kora78 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 dzis mialam spacerek z Axelem, jest bardzo ruchliwy i niewybiegany kastrat bardzo fajny do kotow wyszedl test- ok :) w pn odbior w poludnie, jedzie do nowego domku!! a jeszcze, gdy bylam w schronie ialam tel o niego z wroclawia. dom z jorkiem i dziecmi. Quote
beataczl Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 no zesz Kora udalo sie nie moge sie poniedzialku doczekac dobrze,ze test na koty wyszedl ok madra psina z Axelka :):) oj, bedzie piesek szczesliwy jak w poniedzialek Go zabiora :multi: Quote
kora78 Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 foto ze sprawdzania na koty a jutro zadzwonie i zapytam, jak 1sza noc [URL=http://img823.imageshack.us/i/1005114b.jpg/][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/5789/1005114b.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Quote
beataczl Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 to jest ten test na koty? to ja bym nie zaliczyla Axelkowi :evil_lol: juz nie moge sie doczekac tych wiesci z domku jutro zagladam tu obowiazkowo Axelek dobrej nocki ! :):loveu: Quote
kora78 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 to po tescie, cieszyl sie do psa Rufiego :) Quote
beataczl Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 ach tak :smile: a ja juz zagladam w oczekiwaniu na wiesci jak ta noc minela w domku Axelkowi jak sie zadomowil czy koty zyja? :evil_lol:;) Quote
kora78 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 wlasnie dzwonila pani do mnie, gdy bylam s dt na spacerku. czekam i nie oddzwania. a liczylam, bo na tel ostatnio duzo wydaje. jakby co to zadzwonie od tza, jak wroci z pracy o 15stej albo.. ehh Quote
kora78 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 picasaweb.google.com/angomar1 tutaj fotki, super w domku!! axel juz zadomowiony, kota chcial poznac, ale kot uciekl i axel tam ie dazy. juz sam wie, w ktora brame trzeba wejsc, jak wracaja ze spacerwku. wczoraj byl bardzo wyglodnialy, dzis juz spokojniej. ladnie na smyczy. spi na lozku. jezcze nie kapany. bardzo chetnie bawi sie zabawkami, idealnie dal sobie uszy czyscic, domaga sie pieszczot. a w schronie go pomylili i by nie wydali,bo nie wiedzieli, o jakiego psa chodzi............. Quote
kizimizi Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Kora to ty tu psy na potege wyadoptowujesz a ja nawet nic o tym nie wiem. Matko co wejde na watek to wiesci i wiesci dobre :D Nie ogarniam ! ;) Quote
Recommended Posts