Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej,
nazywam się Pako, chciałem się przedstawić i pokazać gdzie sobie teraz mieszkam :) Najpierw może opowiem krótko jak to się stało, że po prawie czterech latach życia sobie na południu Polski znalazłem się nagle w Olsztynie krainie jezior i lasów :)

A więc mieszkałem sobie z moją rodziną w Pszczynie, byli moi pańtwo i dwójka dzieci. Na początku mieli dla mnie czas, potem dzieci rosły moi państwo zaczeli z nimi coraz cześciej gdzieś znikać, a ja zostawałem sam na całe dnie i wychodziłem raz dziennie pod mój blok. Wtedy moi państwo zdecydowali, że nie mają dla mnie czasu, przyszła jakaś Pani i mnie zabrała ze wszystkim. Ale była bardzo miła i kolejne osoby też, a było ich trochę bo podróż była skomplikowana. A potem trafiłem do moich nowych państwa i już nie musiałem spać na straym, brudnym dziecięcym szlafroku. Dostałem śpiworek i trzy nowe mięciusie kocyki, zabawki, piłeczki, wygodną obrożę i lekką smycz :D I już nie wychodziłem raz dziennie a od trzech do pięciu razy dziennie, w tym raz dłuuugo-mogłem nareszcie biegać godzinę albo dłużej i to po lesie i nad jeziorem :D Kochają mnie strasznie bo mnie ciągle głaszczą, bawią się ze mną i pozwalają rano wskakiwać mi do nich do łóżka i się wtulać :))) Teraz jest mi dobrze bo mam kogoś kto poświęca mi czas i troszczy się o mnie :]

Tak mogłaby brzmieć historia Pako opowiedziana właśnie przez niego :) Mam nadzieję, że to ostatnie zdanie jest prawdą bo straramy się żeby miał wszystko czego mu trzeba do szcześcia poświęcamy mu dużo czasu i miłości, bo ujął nas swoją otwartością do wszystkich poznawanych osób :) Wątek ten powstaje bo chcielibyśmy pochwalić się naszą nową pociechą, mam nadzieję że Pako się spodoba choć dla nas jest najcudowniejszy na świecie :*

A oto Pako :)
Jeszcze z czasów Pszczyny

I już u nas w domku jeszcze przed obcięciem:)

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, wreszcie nie będzie pod tytułem "pies w potrzebie", jutro dorzuce nowe zdjecia-dziś byliśmy u fryzjera Pako wygląda prawie jak pudel :] Co do lat to w lutym będzie miał cztery, ale niestety nie wiem kiedy dokładnie :/ Pako właśnie śpi zawinięty w kocyk bo jest po kąpieli, wystaje mu tylko pyszczek i kawałek główki, wygląda słodko :))))

Posted

A tu już po fryzjerze-jeszcze śpiący bo dostał głupiego jasia, ponieważ z tułowiem było ok (w kagańcu, ale się dał), natomiast pysk i ogólnie głowa-szał i panika no ale teraz będzie łatwiej go odczulać bo nie ma kołtunów i nie będzie tak boleć :>

Posted

magenka1 napisał(a):
Oj Pako to ma dobrze tylko ciekawi mnie gdzie on w końcu śpi w swoim łóżeczku czy z panią :)

No czasem leży ze mną ;p ale tak poza tym to u siebie na miejscu, a to wcale nie ja go częściej biorę do siebie tylko Dawid hehe :D

Posted

To tam na codzień śpi to "Jego miejsce" gdzie jak ma dość to sobie idzie tam się położyć, docelowo kocyk i śpiworek ze zdjęcia znajdują się w klatce :)

Posted

magenka1 napisał(a):
pięknie wygląda po wizycie u fryzjera

Też tak uważam, ale nie wiedziec czemu nagle stał się "oną" "nią" :/ Główke ma ściętą troche za wysoko nad szyją ale nie dało się inaczej bo miał za dużo kołtunów :( Ale i tak jest śliczny :D:*

Posted

Hahaha, Fadzik jest dziewczynką bo jest prawie biały a to przecież oczywiste, że chłopiec musi mieć czarne umaszczenie, dziewczynka zaś białe :)

Pakito wygląda nieco gejowato ale elegancko i schludnie:lol: Wcześniej robił za "working dupel":razz:

Posted

Oj ciocia ciocia :D Teraz to on wygląda jak rasowy pies salonowy :cool3: A wcześniej jak owca tudzież baran jak to mój tato stwierdział-bo toż to "on jest" to nie może być łooffcą hehe :)