alive Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 sylrwia napisał(a): A Ty tak powaznie czy żartujesz??:roll: całkiem poważnie :) Quote
bazylowa Posted July 3, 2007 Author Posted July 3, 2007 [quote name='anetta'] Sprawdzilam, mowi prawde :o To jest motyl :o Ciekawe jak wyglada jako gasieniczka :roll: Ten motyl ma nawet innych kuzynow :o Piórolotka pięciopióra (Pterophorus pentadactylus) Piórolotka dłoniasta (Pterophorus pentadactylus) Śpicolotek pięćpiór (Pterophorus pentadactylus) Piórolotek śnieżynka (Pterophorus pentadactyla ,Alucita pentadactylus) Jeśli wierzyć Alive, to podobnych gatunków jest w Polsce z 50!! Anetta, dlaczego trzy pierwsze wymienione przez ciebie gatunki mają taką samą nazwę łacińską? Może o jeden gatunek ma trzy nazwy polskie? :hmmmm: Ploter, a co powiesz na szrotówka kasztanowcowiaczka, albo strzępotka ruczajnika?? Na szczęcie dla obcokrajowców nomenklatura łacińska jest jednolita hihihihih Asiaczku, dla Ciebie wszystko !! Quote
bazylowa Posted July 3, 2007 Author Posted July 3, 2007 Dziś spotkałam złota ważkę :crazyeye: i dwa czubki :evil_lol: Quote
anetta Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 dlaczego trzy pierwsze wymienione przez ciebie gatunki mają taką samą nazwę łacińską? :o sluchaj...nie mam pojecia :o Szczerze to nawet nie zauwazylam ze sa takie same nazwy :roll: Zlota wazka, wow!! Quote
Alicja Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 :crazyeye:wow ...złota ważka ...cudeńko ...Bazylek TYSZ:p Quote
Asiaczek Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 [quote name='mamabazyla']Dziś spotkałam złota ważkę :crazyeye: i dwa czubki :evil_lol: Ważka - jak to ważka... Ale za to jakie piekne "czuby"...:lol: Brawo za ujęcie! Pzdr. Quote
wiq Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 złota ważka, złoty pies, nic mnie już nie zdziwi:evil_lol: Quote
bazylowa Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 Oj Asiaczku Asiaczku :nono: nie czytamy regulaminu :czytaj: a zaraz przyjdzie jakiś wredny mod (czytaj Sylrwia) i Cię tak zbanuje że hoho :shake: Quote
alive Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 a to Sylwia jest tu modem? bo nawet jej nie spytałam gdzie rządzi :lol: Quote
bazylowa Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 No zielona taka jest i ma wpisane "Moderator". ale może to co innego oznacza :roll: A podejrzewam, że rządzi niepodzielnie ]:-> Quote
alive Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='mamabazyla']No zielona taka jest i ma wpisane "Moderator". ale może to co innego oznacza :roll: A podejrzewam, że rządzi niepodzielnie ]:-> oj no ale chyba każdy moderator ma swój dzial którym rządzi.... Quote
bazylowa Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 noooo.... i to niepodzielnie :cool3: ale ciiiiiiiiiii bo nas też zbanuje Quote
alive Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='mamabazyla']noooo.... i to niepodzielnie :cool3: ale ciiiiiiiiiii bo nas też zbanuje :saint1: my się moda boiiiiimy na palcach chodziiiimmmmyyy, jak się zbudzi będzie złyyyy............ :saint1: Quote
bazylowa Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 oj boimy się boimy :eek2: o tak się boimy Quote
bazylowa Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 A takie znalazłam jeszcze foto z wystawy w Opolu ARTEMIS BORN FOR BOGLARCA Dolina Mirage i Bazyl. Prawda, że fajowe :p Quote
bazylowa Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 Bez komentarza i zagadka: Gdzie jest Precel Quote
anetta Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 3 pierwsze the best buahhahaha, latajaacyyy Bazyl. Nie wiem czy zauwazylas ale jego ogon zawsze jest w lewo skierowany :hmmmm::lol: a na ostatnim nic nie widze :o Quote
wiq Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 http://images24.fotosik.pl/17/c3680b3c79e0cf95.jpg tuuu.. jest Precel?..:-o:-o Quote
Asiaczek Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 [quote name='mamabazyla']Oj Asiaczku Asiaczku :nono: nie czytamy regulaminu :czytaj: a zaraz przyjdzie jakiś wredny mod (czytaj Sylrwia) i Cię tak zbanuje że hoho :shake: Czytamy, czytamy, ale i tak nie umiemy robić tego, co tam nakazują. Może by tak w Regulaminie znalazł się Aneks i tam można napisać, gdzie mogę znaleźć wskazówki... ja taka bardziej blondynkowata jestem w niektórych dziedzinach... [quote name='mamabazyla']Bez komentarza i zagadka: Gdzie jest Precel Mam pytanie: co Bazyl jadł ostatnio...? I mam jednocześnie odpowiedź: Precel jest..... w dziurze! Pzdr. Quote
bazylowa Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 Asiaczku wystarczy, ze klikniesz na zdjęcie prawym przyciskiem myszy, a potem wybierzesz "właściwości". Pojawi Ci się adres obrazka. Możesz go skopiować i wkleić jako link :p Quote
Asiaczek Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Spróbuję, ale nie obiecuję, że tak będę robić...:cool1: Ja, Pani Starsza, lubię, jak zdjęcie, które cytuję, mam pod nosem. A nie link... Ktoś nie pomyślał? Pzdr. Quote
bazylowa Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Leniwe fotki Pies doniczkowy :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 mamabazyla napisał(a):Pies doniczkowy :evil_lol: Super! Mądrość Bazyla przekracza wszelkie znane granice... Quote
Recommended Posts