Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='leemonca']ale fajna historyjka:multi:, a zdjęcia świetne:multi:
dzieńdoberek!!!
a cdn.. kiedy?

Hej Leemonca !! Dalszy ciąg już teraz :evil_lol:
PS byłam u Ciebie na fotosiku :cool3:

W drodze powrotnej Bazyl dostrzegł Czarka na drugim brzegu stawu:

ta mała czarna kropka to właśnie Czarek :p

Bazyl chyba przebaczył mu to pyskowanie, bo postanowił do niego pobec...
Nie nie nie do okoła nad śluzą, a na sktóty:

Potem wrócił na gwizdek do pańci tą samą drogą:

Rezultat ?? Śliniak do prania i pies do prania :/

Bazylowi się chyba spodobało, bo następnego dnia powtórzył ten manewr, tym razem za patyczkiem :evil_lol:

I na koniec jeszcze Czaruś :loveu:

Posted

[quote name='mamabazyla']

[SIZE=2]Cześć, pobawiamy się?

no pewnie...

hej mały, ty nie pyskuj !!

no przecież mówię NIE PYSKUJ !!!!

Dobra doigrałeś się !! Dopadnę cię a wtedy...

MAM CIĘ !!!!

i gleba...

dobra nie gadamy ze sobą ...

i poszlismy dalej, a Czarek został nad stawem ze swoim panem - wędkarzem...
cdn...

W drodze powrotnej Bazyl dostrzegł Czarka na drugim brzegu stawu:

ta mała czarna kropka to właśnie Czarek :p

Bazyl chyba przebaczył mu to pyskowanie, bo postanowił do niego pobec...
Nie nie nie do okoła nad śluzą, a na sktóty:

Potem wrócił na gwizdek do pańci tą samą drogą:

Rezultat ?? Śliniak do prania i pies do prania :/

Bazylowi się chyba spodobało, bo następnego dnia powtórzył ten manewr, tym razem za patyczkiem :evil_lol:

świetna historyjka:loveu::loveu::loveu:

A Bazylek tak lubi wodę, że nie przeszkadza mu tak niska temp. rozumiem?
Zimą też wchodzi?

Posted

bigos napisał(a):
świetna historyjka:loveu::loveu::loveu:

A Bazylek tak lubi wodę, że nie przeszkadza mu tak niska temp. rozumiem?
Zimą też wchodzi?

No właśnie wchodzić do wody tak, taplać się owszem, ale pływać... nie bardzo :shake::shake: Co wpędza mnie w stany depresyjne :shake::shake: A co do zimy to nie wiem, bo to nasza pierwsza :razz:

Posted

mamabazyla napisał(a):
No właśnie wchodzić do wody tak, taplać się owszem, ale pływać... nie bardzo :shake::shake: Co wpędza mnie w stany depresyjne :shake::shake: A co do zimy to nie wiem, bo to nasza pierwsza :razz:

Bigosek ma to samo, czyli z pływania dwója!!!I jemu to się chyba niestety nie odmieni-nie ma szans:shake:

Posted

bigos napisał(a):
Bigosek ma to samo, czyli z pływania dwója!!!I jemu to się chyba niestety nie odmieni-nie ma szans:shake:

Ja mam nadzieje, że młodemu się odmieni. A jak nie to będę szynkę do jeziora wrzucać, żeby się nauczył na komendę pływać ...

Posted

ale masz pitta:evil_lol:
co do plywania - probowalas sama z nim wchodzic do wody? latem oczywiscie;)
ja bystra tak zawiesilam na gryzaku to sobie rozwalilam skore pod nosem - pies puscil walek i sobie nim przyrznelam:lol:

Posted

Dzieńdoberek :p

Hehehe morky pies to pies szczęśliwy :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Ja cie kręcę!!!! :crazyeye: Ale fantastyczne dżamperskie fotki!!!! :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

wiq napisał(a):
ale masz pitta:evil_lol:
co do plywania - probowalas sama z nim wchodzic do wody? latem oczywiscie;)
ja bystra tak zawiesilam na gryzaku to sobie rozwalilam skore pod nosem - pies puscil walek i sobie nim przyrznelam:lol:

Oczywiście, że próbowałam (i oczywiście, że latem ;) Nie należę do klubu morsów). Młody był wtedy bardzo malutki i całkiem nieźle mu szło, Dlatego napisałam, że jestem pełna nadziei :lol:

A co do gryzaka to powiem jedno: ojej... to musiało boleć... :glaszcze:

Posted

[quote name='Ola&Kora']Dzieńdoberek :p

Hehehe morky pies to pies szczęśliwy :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Ja cie kręcę!!!! :crazyeye: Ale fantastyczne dżamperskie fotki!!!! :loveu: :loveu: :loveu:

Witaj Olu :p

Posted

zyjmy nadzieja:evil_lol:
wegry dlugo dojrzewaja? flaty dlugo. jedna moja suka zaczela plywac dopiero po skonczeniu 2ch lat. mona wybitny plywak nie jest, ale dzieki wspolnym kapielom (ze mna i ada;) ) w miare chetnie wlazi i aportuje z wody

Posted

wiq napisał(a):
zyjmy nadzieja:evil_lol:
wegry dlugo dojrzewaja? flaty dlugo. jedna moja suka zaczela plywac dopiero po skonczeniu 2ch lat. mona wybitny plywak nie jest, ale dzieki wspolnym kapielom (ze mna i ada;) ) w miare chetnie wlazi i aportuje z wody

To napawa nadzieją ;)

Posted

bazylowo - sasowe bieganko:

[SIZE=3]Rogaś (??)

i jeszcze Precelek w biegu. Podziwiajcie, bo coś czuję, że to jedno z ostatnich precelkowych zdjeć.(ostatnich przed nadejściem wiosny ;) )

Było dynamicznie to teraz czas na statykę, czyli pozowane zdjecia Sasa i Bazyla. To jest straszna nuda i będziecie cierpieć. Ale ja uwielbiam robic im takie zdjęcia więc cierpcie :eviltong:

Na początek Sas

[SIZE=3]

[SIZE=3]Teraz Bazyl

i na koniec...

Hannibal Lecter:

:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Rrrany! Bez tego "ubranka" Sas wygląda naprawdę miło i sympatycznie, ale w tej obroży z ćwiekami i strasznym kagańcu to można naprawdę zacząć się bać...

Marta to nie tak !!!! Sas jest przemiłym psiakem !! Naprawdę zero agresji. Z resztą jego tata jest psem do dogoterapii. Po wszystkich szkoleniach :p Wyobrażasz sobie takiego mięśniaka na dogoterapii :cool3: A Sas nosi to wdzianko z konieczności. Kaganiec wiadomo dlaczego, a obroże dla własnego bezpieczeństwa. Pan Sasa to normalny facet, który wybrał tą rasę z wielu powodów, ale przede wszystkim dla bezpieczeństwa swojego i swojej rodziny, taki piesek działa odstraszająco :diabloti:. Damian wychowuje swojego psa dobrze ułożonego i łagodnego, a nie jakiegoś czuba, ale...
walnietych włascicieli takich psów nie brakuje. Jak taki barczysty debil wychodzi ze swoim pieskiem, to widok innego asta czesto wzbudza w nim agresję. No i stąd ta obroża. Jeśli Sasa zaatakowałby jakiś inny pies, to ciezko bedzie mu złapać za szyję jesli Sas będzie miał szeroką twardą obrożę nabijaną przy okazji ćwiekami :razz: Ot to cała filozofia..

wiq napisał(a):
co Ty mowisz (piszesz;)), ze nudne...:loveu::loveu:
tylko mnie zmartwiłaś wzmianką o Preclu..

O rany !!!! Teraz czytam co napisałam i faktycznie brzmi to strasznie, jakby Precel był już jedną łapą w grobie !!! Nie nie nie Precel nie wybiera się na tamten świat !! On poprostu nie lubi takiej pogody i nie wyraża chęci uczestniczenia w spacerach dłuższych niż ekspresowe siku tuż za rogiem :evil_lol: Powiedzmy, że popada w swoisty zimowy letarg przerywany potrzebą...
A mój post już poprawiam :p

Posted

mamabazyla napisał(a):

O rany !!!! Teraz czytam co napisałam i faktycznie brzmi to strasznie, jakby Precel był już jedną łapą w grobie !!! Nie nie nie Precel nie wybiera się na tamten świat !! On poprostu nie lubi takiej pogody i nie wyraża chęci uczestniczenia w spacerach dłuższych niż ekspresowe siku tuż za rogiem :evil_lol: Powiedzmy, że popada w swoisty zimowy letarg przerywany potrzebą...
A mój post już poprawiam :p

o matko, weżcie mnie nie denerwujcie! :mad: przychodzę po dłuuugiej przerwie, czytam i aż zamieram... że coś się dzieje z Paróweczką:shake:
ale na szczęście wszystko ok :) a ja go doskonale rozumiem - też popadam w zimowy letarg ;)

Posted

[quote name='mamabazyla']Marta to nie tak !!!! Sas jest przemiłym psiakem !! Naprawdę zero agresji.

Wierzę :-) Tylko w tej zbroi tak strasznie wygląda ;-)

A Sas nosi to wdzianko z konieczności. (...) Jak taki barczysty debil wychodzi ze swoim pieskiem, to widok innego asta czesto wzbudza w nim agresję. No i stąd ta obroża. Jeśli Sasa zaatakowałby jakiś inny pies, to ciezko bedzie mu złapać za szyję jesli Sas będzie miał szeroką twardą obrożę nabijaną przy okazji ćwiekami :razz: Ot to cała filozofia...

Rzeczywiście, przekonałaś mnie co do tej obroży - no i może taki koleś zastanowi się 10 razy zanim swojego psa na takiego "uzbrojonego" wypuści :-) W sumie taki kaganiec też nieźle zabezpiecza pysk psa przed pogryzieniem. A jeśli pies ma "odstraszać" potencjalnych agresorów, to w takim ubiorze na pewno działa super :-)