leemonca Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 ale fajna historyjka:multi:, a zdjęcia świetne:multi: dzieńdoberek!!! a cdn.. kiedy? Quote
bazylowa Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 [quote name='leemonca']ale fajna historyjka:multi:, a zdjęcia świetne:multi: dzieńdoberek!!! a cdn.. kiedy? Hej Leemonca !! Dalszy ciąg już teraz :evil_lol: PS byłam u Ciebie na fotosiku :cool3: W drodze powrotnej Bazyl dostrzegł Czarka na drugim brzegu stawu: ta mała czarna kropka to właśnie Czarek :p Bazyl chyba przebaczył mu to pyskowanie, bo postanowił do niego pobec... Nie nie nie do okoła nad śluzą, a na sktóty: Potem wrócił na gwizdek do pańci tą samą drogą: Rezultat ?? Śliniak do prania i pies do prania :/ Bazylowi się chyba spodobało, bo następnego dnia powtórzył ten manewr, tym razem za patyczkiem :evil_lol: I na koniec jeszcze Czaruś :loveu: Quote
bigos Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='mamabazyla'] [SIZE=2]Cześć, pobawiamy się? no pewnie... hej mały, ty nie pyskuj !! no przecież mówię NIE PYSKUJ !!!! Dobra doigrałeś się !! Dopadnę cię a wtedy... MAM CIĘ !!!! i gleba... dobra nie gadamy ze sobą ... i poszlismy dalej, a Czarek został nad stawem ze swoim panem - wędkarzem... cdn... W drodze powrotnej Bazyl dostrzegł Czarka na drugim brzegu stawu: ta mała czarna kropka to właśnie Czarek :p Bazyl chyba przebaczył mu to pyskowanie, bo postanowił do niego pobec... Nie nie nie do okoła nad śluzą, a na sktóty: Potem wrócił na gwizdek do pańci tą samą drogą: Rezultat ?? Śliniak do prania i pies do prania :/ Bazylowi się chyba spodobało, bo następnego dnia powtórzył ten manewr, tym razem za patyczkiem :evil_lol: świetna historyjka:loveu::loveu::loveu: A Bazylek tak lubi wodę, że nie przeszkadza mu tak niska temp. rozumiem? Zimą też wchodzi? Quote
bazylowa Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 bigos napisał(a):świetna historyjka:loveu::loveu::loveu: A Bazylek tak lubi wodę, że nie przeszkadza mu tak niska temp. rozumiem? Zimą też wchodzi? No właśnie wchodzić do wody tak, taplać się owszem, ale pływać... nie bardzo :shake::shake: Co wpędza mnie w stany depresyjne :shake::shake: A co do zimy to nie wiem, bo to nasza pierwsza :razz: Quote
bazylowa Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Skakuny [SIZE=3]Pan Sasa nie chciał być w naszej galerii to go zamalowalismy sprajem :cool3: mam nadzieje, że się nie obrazi:evil_lol: Quote
bigos Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 mamabazyla napisał(a):No właśnie wchodzić do wody tak, taplać się owszem, ale pływać... nie bardzo :shake::shake: Co wpędza mnie w stany depresyjne :shake::shake: A co do zimy to nie wiem, bo to nasza pierwsza :razz: Bigosek ma to samo, czyli z pływania dwója!!!I jemu to się chyba niestety nie odmieni-nie ma szans:shake: Quote
leemonca Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 aż mi dech w piersiach zatkało :smhair2: ale skoczki!!! Quote
Asiaczek Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Fotorelacja - super!!! Ale skoki razem z Sasem - po prostu bajka!!! Pzdr. Quote
alive Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='mamabazyla'] [SIZE=4] całusy w locie :lol: Quote
bazylowa Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 bigos napisał(a):Bigosek ma to samo, czyli z pływania dwója!!!I jemu to się chyba niestety nie odmieni-nie ma szans:shake: Ja mam nadzieje, że młodemu się odmieni. A jak nie to będę szynkę do jeziora wrzucać, żeby się nauczył na komendę pływać ... Quote
bazylowa Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 APSA, moje zdjęcia nie robią zawrotnej kariery w tych konkursach :shake: chyba za mało sie reklamuję :shake: Quote
wiq Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 ale masz pitta:evil_lol: co do plywania - probowalas sama z nim wchodzic do wody? latem oczywiscie;) ja bystra tak zawiesilam na gryzaku to sobie rozwalilam skore pod nosem - pies puscil walek i sobie nim przyrznelam:lol: Quote
Ola&Kora Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Dzieńdoberek :p Hehehe morky pies to pies szczęśliwy :eviltong: :eviltong: :eviltong: Ja cie kręcę!!!! :crazyeye: Ale fantastyczne dżamperskie fotki!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
bazylowa Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 wiq napisał(a):ale masz pitta:evil_lol: co do plywania - probowalas sama z nim wchodzic do wody? latem oczywiscie;) ja bystra tak zawiesilam na gryzaku to sobie rozwalilam skore pod nosem - pies puscil walek i sobie nim przyrznelam:lol: Oczywiście, że próbowałam (i oczywiście, że latem ;) Nie należę do klubu morsów). Młody był wtedy bardzo malutki i całkiem nieźle mu szło, Dlatego napisałam, że jestem pełna nadziei :lol: A co do gryzaka to powiem jedno: ojej... to musiało boleć... :glaszcze: Quote
bazylowa Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 [quote name='Ola&Kora']Dzieńdoberek :p Hehehe morky pies to pies szczęśliwy :eviltong: :eviltong: :eviltong: Ja cie kręcę!!!! :crazyeye: Ale fantastyczne dżamperskie fotki!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Witaj Olu :p Quote
wiq Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 zyjmy nadzieja:evil_lol: wegry dlugo dojrzewaja? flaty dlugo. jedna moja suka zaczela plywac dopiero po skonczeniu 2ch lat. mona wybitny plywak nie jest, ale dzieki wspolnym kapielom (ze mna i ada;) ) w miare chetnie wlazi i aportuje z wody Quote
bazylowa Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 wiq napisał(a):zyjmy nadzieja:evil_lol: wegry dlugo dojrzewaja? flaty dlugo. jedna moja suka zaczela plywac dopiero po skonczeniu 2ch lat. mona wybitny plywak nie jest, ale dzieki wspolnym kapielom (ze mna i ada;) ) w miare chetnie wlazi i aportuje z wody To napawa nadzieją ;) Quote
bazylowa Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 bazylowo - sasowe bieganko: [SIZE=3]Rogaś (??) i jeszcze Precelek w biegu. Podziwiajcie, bo coś czuję, że to jedno z ostatnich precelkowych zdjeć.(ostatnich przed nadejściem wiosny ;) ) Było dynamicznie to teraz czas na statykę, czyli pozowane zdjecia Sasa i Bazyla. To jest straszna nuda i będziecie cierpieć. Ale ja uwielbiam robic im takie zdjęcia więc cierpcie :eviltong: Na początek Sas [SIZE=3] [SIZE=3]Teraz Bazyl i na koniec... Hannibal Lecter: :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Marta i Wika Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 [quote name='mamabazyla'][SIZE=3] [SIZE=3] Rrrany! Bez tego "ubranka" Sas wygląda naprawdę miło i sympatycznie, ale w tej obroży z ćwiekami i strasznym kagańcu to można naprawdę zacząć się bać... Quote
wiq Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 co Ty mowisz (piszesz;)), ze nudne...:loveu::loveu: tylko mnie zmartwiłaś wzmianką o Preclu.. Quote
bazylowa Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 Marta i Wika napisał(a):Rrrany! Bez tego "ubranka" Sas wygląda naprawdę miło i sympatycznie, ale w tej obroży z ćwiekami i strasznym kagańcu to można naprawdę zacząć się bać... Marta to nie tak !!!! Sas jest przemiłym psiakem !! Naprawdę zero agresji. Z resztą jego tata jest psem do dogoterapii. Po wszystkich szkoleniach :p Wyobrażasz sobie takiego mięśniaka na dogoterapii :cool3: A Sas nosi to wdzianko z konieczności. Kaganiec wiadomo dlaczego, a obroże dla własnego bezpieczeństwa. Pan Sasa to normalny facet, który wybrał tą rasę z wielu powodów, ale przede wszystkim dla bezpieczeństwa swojego i swojej rodziny, taki piesek działa odstraszająco :diabloti:. Damian wychowuje swojego psa dobrze ułożonego i łagodnego, a nie jakiegoś czuba, ale... walnietych włascicieli takich psów nie brakuje. Jak taki barczysty debil wychodzi ze swoim pieskiem, to widok innego asta czesto wzbudza w nim agresję. No i stąd ta obroża. Jeśli Sasa zaatakowałby jakiś inny pies, to ciezko bedzie mu złapać za szyję jesli Sas będzie miał szeroką twardą obrożę nabijaną przy okazji ćwiekami :razz: Ot to cała filozofia.. wiq napisał(a):co Ty mowisz (piszesz;)), ze nudne...:loveu::loveu: tylko mnie zmartwiłaś wzmianką o Preclu.. O rany !!!! Teraz czytam co napisałam i faktycznie brzmi to strasznie, jakby Precel był już jedną łapą w grobie !!! Nie nie nie Precel nie wybiera się na tamten świat !! On poprostu nie lubi takiej pogody i nie wyraża chęci uczestniczenia w spacerach dłuższych niż ekspresowe siku tuż za rogiem :evil_lol: Powiedzmy, że popada w swoisty zimowy letarg przerywany potrzebą... A mój post już poprawiam :p Quote
Teklunia Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 mamabazyla napisał(a): O rany !!!! Teraz czytam co napisałam i faktycznie brzmi to strasznie, jakby Precel był już jedną łapą w grobie !!! Nie nie nie Precel nie wybiera się na tamten świat !! On poprostu nie lubi takiej pogody i nie wyraża chęci uczestniczenia w spacerach dłuższych niż ekspresowe siku tuż za rogiem :evil_lol: Powiedzmy, że popada w swoisty zimowy letarg przerywany potrzebą... A mój post już poprawiam :p o matko, weżcie mnie nie denerwujcie! :mad: przychodzę po dłuuugiej przerwie, czytam i aż zamieram... że coś się dzieje z Paróweczką:shake: ale na szczęście wszystko ok :) a ja go doskonale rozumiem - też popadam w zimowy letarg ;) Quote
Marta i Wika Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 [quote name='mamabazyla']Marta to nie tak !!!! Sas jest przemiłym psiakem !! Naprawdę zero agresji. Wierzę :-) Tylko w tej zbroi tak strasznie wygląda ;-) A Sas nosi to wdzianko z konieczności. (...) Jak taki barczysty debil wychodzi ze swoim pieskiem, to widok innego asta czesto wzbudza w nim agresję. No i stąd ta obroża. Jeśli Sasa zaatakowałby jakiś inny pies, to ciezko bedzie mu złapać za szyję jesli Sas będzie miał szeroką twardą obrożę nabijaną przy okazji ćwiekami :razz: Ot to cała filozofia... Rzeczywiście, przekonałaś mnie co do tej obroży - no i może taki koleś zastanowi się 10 razy zanim swojego psa na takiego "uzbrojonego" wypuści :-) W sumie taki kaganiec też nieźle zabezpiecza pysk psa przed pogryzieniem. A jeśli pies ma "odstraszać" potencjalnych agresorów, to w takim ubiorze na pewno działa super :-) Quote
Recommended Posts