anetta Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Hmmm, bobry? :hmmmm: Ale z którego zdjęcia? :evil_lol: Bo jest zwierz 1 i zwierz 2 :evil_lol: Ja też nie będę się kompromitować :evil_lol: czekam na rozwiązanie bom ciekawa :cool3: Quote
alive Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Zagadka numer 2 - obstawiam bobra a 1 to nie wiem :oops: Quote
bazylowa Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 [FONT=Century Gothic]Tak tak. Dwójka to faktycznie bóbr, w właściwie bobry. Ta "ścieżka" powstała podczas przeciągania ściętych drzewek do rzeki. Widać ją dobrze na ostatnim zdjęciu. Na przed ostatmin widać początek ścieżki". Bobry ścinają drzewa i gałęzie nad starorzeczem. Przepływają z nimi przez staw, wyciagają z wody i przeciągają do rzeki. Wyciągadjąc drzewo ze stawu wyciągają także sporo rośliności wodnej. Przede wsystkim rzęsę trójrowkową którą widać na zdjęciu. (swoją drogą szukałam tego gatunku przez cały poprzedni sezon wegetacyjny :watpliwy:). Na pierwszym "bobrowym" zdjęciu widać koniec ścieżki nad samym brzegiem rzeki. Ponieważ brzeg jest wysoki, to pod ciężarem drzewa powstało w ziemi spore wglębienie. Musiały się bobry nieźle nad tym napracować. A co do zwierza nr 1... cóż zgadujcie dalej ;) [/FONT] Quote
Hanna R. Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Widzę, że nie tylko ja miałam ( i nadal mam ) urlop od DG ... :p Bazyl bawi się chętnie nową zabawką ? Gezio tego typu gadżety lekceważy :shake: Quote
bazylowa Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 [quote name='HankaRupczewska']Widzę, że nie tylko ja miałam ( i nadal mam ) urlop od DG ... :p Bazyl bawi się chętnie nową zabawką ? Gezio tego typu gadżety lekceważy :shake: [FONT=Century Gothic]Oj mój urlop był wyjątkowo długi. Mało tego... zapowiada się nowy :shake: Bazyl zabawką bawi się chętnie z jedej prostej przyczyny. Nie ma do niej (i do reszty) dostepu cały czas. Zabawki są schowane i wyciągane właściwie tylko na wyjścia :diabloti: A jak chcesz nakręcić psa na jakąś zabawkę, to możesz go od niej "uzależnić". To taka sprytna metoda klikerowców. Trzeba zrobić z siebie baławana ale DZIAŁA!! [/FONT] Quote
bazylowa Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 [FONT=Century Gothic]Nikt nie chce odgadnąć zwierzątka nr 1?? :roll: Działalność naszych bobrów zatacza coraz szersze kręgi!! Poztanowiły zatamować rzekę i zalać moje osiedle :eek2: [/FONT] Quote
bazylowa Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 [FONT=Century Gothic]Sas dziś dzielnie biegał za frisbee... Później Bazyl je przechwycił... "Mam i nie oddam" [/FONT] Quote
Jupi Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 świetne :lol: to sie nazywa uśmiech od ucha do ucha:evil_lol: http://images29.fotosik.pl/139/51b3586743f84ae2.jpg Quote
Nugatowa Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Brawo Anka :klacz: Widzę że, Bazylowi się schudło tak jak mojemu :klacz: Komenda waruj rewelacja i u nas jest podobnie :evil_lol: Quote
Ploter Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 coś mi przestały przychodzić powiadomienia z dogo :( a ten pierwszy slad to nie jakieś ptasie skrzydło? bobry niesamowite:-o a Bazyl dostojny- Ploter tez ma takie frisbie ale jakoś sie nie pali do zabawy :( Quote
sylrwia Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Ja właśnie się zastanawiam czy to nie czasami jakiś cietrzew lub ktoś z "rodziny":roll: Quote
BeaC Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 ................hej widziałam ślady żerowania bobrów.:-o:-onieźle powygryzały te drzewa... no i fota Bazyla z freesbie w gębie rewelacja!!!! Quote
alive Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 uśmiech od ucha do ucha :lol: http://images29.fotosik.pl/139/51b3586743f84ae2.jpg Quote
APSA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='mamabazyla'][FONT=Century Gothic]i KONKURS!! na poniższych zdjęciach widać ślady bytowania dwóch stworzeń. Czekam na propozycje co to za strwory. (nagrodą w konkursie jest satysfakcja z rozwiązania zagadki :evil_lol:) zwierze nr1 http://images34.fotosik.pl/105/43d8e8aab5d79b29.jpg http://images29.fotosik.pl/139/034ba0ddbb7d7a62.jpg zwierze nr2 [/FONT] Bażant! bla bla 10 znaków Quote
anetta Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Alive, brawa za bobra :klacz: ;) Precel rzeczywiście ma szeroki uśmiech :lol: A jakby w PS usunąć frisbee...:siara: :evil_lol: To był by dopiero uśmiech!! :evil_lol: Quote
bazylowa Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 [quote name='sylrwia']Ja właśnie się zastanawiam czy to nie czasami jakiś cietrzew lub ktoś z "rodziny":roll: [FONT=Century Gothic]Nie no Sylwia... najciemniej pod latarnią :eviltong:[/FONT] [quote name='APSA']Bażant! bla bla 10 znaków [FONT=Century Gothic]BRAWO BRAWO BRAWO!!!!!! To właśnie bażant. W dodatku samiec. Pewnie możnaby wywnioskować to po śladzie ogona odbitym na śniegu, ale tego akurat widziałam na własne oczy. Trzy koguty "pasły się" wygrzebująć coś spod śniegu. [/FONT] Quote
sylrwia Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Bazant jakis taki pospolity dla mnie. Myslam ze od ogona cietrzewia:) Quote
bazylowa Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 [quote name='sylrwia']Bazant jakis taki pospolity dla mnie. Myslam ze od ogona cietrzewia:) [FONT=Century Gothic]U nas cietrzewie można co najwyżej na zdjęciach i rysunkach pooglądać :shake: nawet kuropatw nie ma. Chociaż ostatnio zrobiłam zdjecie dziwnemu ptaszkowi. Ponieważ siedział na lodzie, na zamarzniętym staryn kanale i wyglądał na czarnego, to myslałam, ze to łyska. Na zdjęciu widać, że ptaszek nie jest czarny a szary z jaśniejszymi piórami na skrzydłach. Niestety fota na maksymalnym zoomie optycznym wyszła fatalnie. ani to kaczka ani to łyska :niewiem: [/FONT] Quote
sylrwia Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Kuropatwa?? Tylko kurde na lodzie??:hmmmm: A jaki dziubek miala kaczkowaty czy nie?:diabloti: Quote
APSA Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 [quote name='mamabazyla'] [FONT=Century Gothic]BRAWO BRAWO BRAWO!!!!!! To właśnie bażant. W dodatku samiec. Pewnie możnaby wywnioskować to po śladzie ogona odbitym na śniegu, ale tego akurat widziałam na własne oczy. Trzy koguty "pasły się" wygrzebująć coś spod śniegu. [/FONT] Wygrałam! Wygrałam! :bigcool: A czy młode łyski nie są bardziej brązowawe? Quote
bazylowa Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 APSA napisał(a):Wygrałam! Wygrałam! :bigcool: BRAWO!! BRAWO!! APSA napisał(a): A czy młode łyski nie są bardziej brązowawe? Może i są... Ale młoda łyska w styczniu?? Quote
bazylowa Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 jeden z 6 moich owadzich domowników i zdziwiony Morgan Quote
BeaC Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Hej ...................... to ty jeszcze owady hodujesz???:crazyeye: niewiedziałąm Quote
APSA Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 mamabazyla napisał(a):jeden z 6 moich owadzich domowników i zdziwiony Morgan Wow :-o Przedstawisz nam resztę? Miny Morgana powalają :lol: Quote
MAMA_Cosmo Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Witam Cię Aniu, Niesamowite owady i to zbliżenie, cudowny jamniczek, kocham jamniczki no i wyżeł pierwsza klasa. Quote
Recommended Posts