Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hmmm, bobry? :hmmmm: Ale z którego zdjęcia? :evil_lol: Bo jest zwierz 1 i zwierz 2 :evil_lol:

Ja też nie będę się kompromitować :evil_lol:
czekam na rozwiązanie bom ciekawa :cool3:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Century Gothic]Tak tak. Dwójka to faktycznie bóbr, w właściwie bobry. Ta "ścieżka" powstała podczas przeciągania ściętych drzewek do rzeki. Widać ją dobrze na ostatnim zdjęciu. Na przed ostatmin widać początek ścieżki". Bobry ścinają drzewa i gałęzie nad starorzeczem. Przepływają z nimi przez staw, wyciagają z wody i przeciągają do rzeki. Wyciągadjąc drzewo ze stawu wyciągają także sporo rośliności wodnej. Przede wsystkim rzęsę trójrowkową którą widać na zdjęciu. (swoją drogą szukałam tego gatunku przez cały poprzedni sezon wegetacyjny :watpliwy:). Na pierwszym "bobrowym" zdjęciu widać koniec ścieżki nad samym brzegiem rzeki. Ponieważ brzeg jest wysoki, to pod ciężarem drzewa powstało w ziemi spore wglębienie. Musiały się bobry nieźle nad tym napracować.

A co do zwierza nr 1... cóż zgadujcie dalej ;)
[/FONT]

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Widzę, że nie tylko ja miałam ( i nadal mam ) urlop od DG ... :p

Bazyl bawi się chętnie nową zabawką ? Gezio tego typu gadżety lekceważy :shake:

[FONT=Century Gothic]Oj mój urlop był wyjątkowo długi. Mało tego... zapowiada się nowy :shake:

Bazyl zabawką bawi się chętnie z jedej prostej przyczyny. Nie ma do niej (i do reszty) dostepu cały czas. Zabawki są schowane i wyciągane właściwie tylko na wyjścia :diabloti:
A jak chcesz nakręcić psa na jakąś zabawkę, to możesz go od niej "uzależnić". To taka sprytna metoda klikerowców. Trzeba zrobić z siebie baławana ale DZIAŁA!!
[/FONT]

Posted

[FONT=Century Gothic]Nikt nie chce odgadnąć zwierzątka nr 1?? :roll:

Działalność naszych bobrów zatacza coraz szersze kręgi!! Poztanowiły zatamować rzekę i zalać moje osiedle :eek2:

[/FONT]

Posted

coś mi przestały przychodzić powiadomienia z dogo :( a ten pierwszy slad to nie jakieś ptasie skrzydło? bobry niesamowite:-o a Bazyl dostojny- Ploter tez ma takie frisbie ale jakoś sie nie pali do zabawy :(

Posted

................hej

widziałam ślady żerowania bobrów.:-o:-onieźle powygryzały te drzewa...
no i fota Bazyla z freesbie w gębie rewelacja!!!!

Posted

Alive, brawa za bobra :klacz: ;)

Precel rzeczywiście ma szeroki uśmiech :lol: A jakby w PS usunąć frisbee...:siara: :evil_lol: To był by dopiero uśmiech!! :evil_lol:

Posted

[quote name='sylrwia']Ja właśnie się zastanawiam czy to nie czasami jakiś cietrzew lub ktoś z "rodziny":roll:

[FONT=Century Gothic]Nie no Sylwia... najciemniej pod latarnią :eviltong:[/FONT]

[quote name='APSA']Bażant!
bla bla 10 znaków

[FONT=Century Gothic]BRAWO BRAWO BRAWO!!!!!!
To właśnie bażant. W dodatku samiec. Pewnie możnaby wywnioskować to po śladzie ogona odbitym na śniegu, ale tego akurat widziałam na własne oczy. Trzy koguty "pasły się" wygrzebująć coś spod śniegu.
[/FONT]

Posted

[quote name='sylrwia']Bazant jakis taki pospolity dla mnie. Myslam ze od ogona cietrzewia:)

[FONT=Century Gothic]U nas cietrzewie można co najwyżej na zdjęciach i rysunkach pooglądać :shake: nawet kuropatw nie ma.
Chociaż ostatnio zrobiłam zdjecie dziwnemu ptaszkowi. Ponieważ siedział na lodzie, na zamarzniętym staryn kanale i wyglądał na czarnego, to myslałam, ze to łyska. Na zdjęciu widać, że ptaszek nie jest czarny a szary z jaśniejszymi piórami na skrzydłach. Niestety fota na maksymalnym zoomie optycznym wyszła fatalnie.

ani to kaczka ani to łyska :niewiem:
[/FONT]

Posted

[quote name='mamabazyla']

[FONT=Century Gothic]BRAWO BRAWO BRAWO!!!!!!
To właśnie bażant. W dodatku samiec. Pewnie możnaby wywnioskować to po śladzie ogona odbitym na śniegu, ale tego akurat widziałam na własne oczy. Trzy koguty "pasły się" wygrzebująć coś spod śniegu.
[/FONT]

Wygrałam! Wygrałam! :bigcool:
A czy młode łyski nie są bardziej brązowawe?

• 2 weeks later...
Posted

APSA napisał(a):
Wygrałam! Wygrałam! :bigcool:

BRAWO!! BRAWO!!

APSA napisał(a):
A czy młode łyski nie są bardziej brązowawe?

Może i są... Ale młoda łyska w styczniu??