Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klaudia i Shangri dziękuję za odpowiedź !! (za jakis czas jeszcze Was podreczę) Sangri faktycznie widziałam mini tor w Waszej galerii, wybacz to przeoczenie :oops:

Haniu jestem obrzydliwa jak diabli :diabloti: (a ja naiwana myslałam, że masz słownik w tradycyjnej formie)

Wiq nie Ty pierwsza zauważasz podobienstwo do bracco :evil_lol:

Asiaczek - popostu pańcia kazała skakać psu przez rów melioracyjny ;). W pociągu Bazyl mógł sobie pośpiewać bo zamknęliśmy się w przedziale służbowym, na końcu jednostki. Czasami ktoś się dosiadał, ale ludzie byli raczej rozbawieni, a nie poirytowani bazylowymi śpiewami.

Alive - nos długi ale czujny :eviltong:

Do wszystich zainteresowanych angielką nawaną powyżej Królewną Śnieżką - nie widzieliscie wcześniej całego białego anglika bo to umaszczenie chyba nie jest dopuszczalne. Poza Tym ta malutka jest zupełnie głucha :shake: i przez to nie ma nawet imienia :shake: Pewnie głuchota u bulldgów jest sprzężona z białą maścią

A zapomniałam dodać, że w Opolu jedna Pani zapytała mnie, czy Bazyl to rhodezjan :evil_lol:. Ale za to w pociągu inna Pani zapytała "Czy to wyżełek węgierski?". Byłam zdziwiona, że Pani zna rasę, ale okazało się, że ma weimke dłygowłosą i węgry widuje na wystawach :cool3:

Posted

Ponieważ przyszła wiosna czas na Precla

Precel poskramiacz ASTów

Precel prawie jak wiewiórka

Nowe Precla lowe (Suzi ma na imię)

Na szczęscie Bazylowi jeszcze nie w głowie lowe uff....

Posted

Już wiosna już wiosna !!!

[SIZE=2]gwiazdnica albo rogownica, kto to wie...

biedroneczki

przetaczniki

tobołki polne

jakiś wilczomlecz

śledziennica skretolistna (Marta dzięki ;))

i ulubienica APSY!! Asia to specjalnie dla Ciebie
złoć żółta

Posted

mamabazyla napisał(a):
[SIZE=2]gwiazdnica albo rogownica, kto to wie...
[SIZE=3]

Różnią się tym, że rogownica ma płatki wcięte najwyżej do połowy, a gwiazdnica dalej, głębiej, tak że często wygląda jakby miała dziesięć płatków, a nie pięć. Ta wygląda więc na gwiazdnicę. Ale nie do końca umiem oszacować wielkość. W jakim to było środowisku?

przetaczniki

Piękne foto :-) Tak, pola już niebieskie :-)

Oj, może ja jutro się za fotografowanie roślinek wezmę... ;-)

Posted

A teraz moi chłopcy

[SIZE=2]Bazyl ostatnio nie przepuszcza zadnym beleczkom

i Precel też :stupid:

rozjapione chłopaki

skakun (on nie odpuści żadnemu strumykowi)

wielkouchy

wypasanie piesów

piesek polny

i potffór z bagien

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Oj, może ja jutro się za fotografowanie roślinek wezmę... ;-)

Weź się weź. Ty przynajmmniej wszystko poprawnie podpiszesz ;) Co do gwiazdnicy (ewentualnie rogownicy) to rosła sobie przy ścianie budynku w zachwaszczonym miejscu.
Czy nie wydaje Ci się dziwne, że już sa tobołki na polach?? I to takie wyrosnięte w dodatku...

Co do pewcelkowych kształtów to cóż... ekstra szczupły to on nie jest. Ale zrobiło się ciepło więc zrzuci niebawem coś około kilograma :p

Posted

mamabazyla napisał(a):

brawo Precel!!! mój Ty bohaterze :loveu::loveu::loveu:

mamabazyla napisał(a):
[SIZE=2]

otffór z bagien

to pierwsze zdjęcie to się na pulpit nadaje! Precelek w całej swej dostojnek okazałości :loveu::loveu::loveu:

a to drugie urocze - te fałdeczki, fałdunie :p

Pozdrawiam Was chłodno,
wciąż obrażona - paskudna Kaśka...

Posted

mamabazyla napisał(a):
Weź się weź. Ty przynajmmniej wszystko poprawnie podpiszesz ;) Co do gwiazdnicy (ewentualnie rogownicy) to rosła sobie przy ścianie budynku w zachwaszczonym miejscu.

No to Stellaria media na 100% :-)

Czy nie wydaje Ci się dziwne, że już sa tobołki na polach?? I to takie wyrosnięte w dodatku...

A wiesz, że myślałam o tych Twoich tobołkach dzisiaj. I przyszło mi do głowy, że one po prostu nie przestały kwitnąć jeszcze od zeszłego roku. Nie miały zimy.

Posted

..................witaj mamobazyla........bardzo lubie do Ciebie przychodzić........................bo zawsze znajde tutaj śliczne zdjęcia uroczych psiaków (notabene miałam kiedys jamnika...................mojego męża, był to podgatunek słoniowaty................taki był gruby)

Posted

Teklunia napisał(a):

Pozdrawiam Was chłodno,
wciąż obrażona - paskudna Kaśka...

Droga Katarzyno!
Zupełnie nie rozumiem Twoich pretensji!! Niezapowiezianie zinkasz i równie niezapowiedzianie pojawiasz się spowrotem. Uważam, że tak kwestia wymaga dokładnych wyjaśnień! Precel przez bez mała dwa tygodnie czuł sie opuszczony, więc oczekuje wyjaśnień i przeprosin.

Pozdrawiam również chłodno
anna g (w niektórych kręgach zwana paskudną) ;)

wiq napisał(a):
brawo chłopcy! po belkach! (a może i pod, jak się pdoba:lol:)
p.s. a może makra kleszczy?:evil_lol: u nas obfitości tegoż..

U nas również kleszczy całe hordy :shake:

Asiaczek napisał(a):
Ze zdjęc wynika, że Prcelek to Wszechstronny Pies Uzytkowy...
Pzdr.

No ba!!! Przecież za darmo żreć nie dostaje nie :evil_lol:

Marta i Wika napisał(a):

A wiesz, że myślałam o tych Twoich tobołkach dzisiaj. I przyszło mi do głowy, że one po prostu nie przestały kwitnąć jeszcze od zeszłego roku. Nie miały zimy.

Hihihihihihi też tak myślałam :laugh2_2:

BeaC napisał(a):
..................witaj mamobazyla........bardzo lubie do Ciebie przychodzić........................bo zawsze znajde tutaj śliczne zdjęcia uroczych psiaków (notabene miałam kiedys jamnika...................mojego męża, był to podgatunek słoniowaty................taki był gruby)

A ja też do was zaglądam i zdjęc z parku się doczekać nie mogę :roll:

Alicjarydzewska napisał(a):
:placz::placz::placz:Precel zamordował SASika:evil_lol:

:diabloti: A byś się nie spodziewała nie :diabloti:

Posted

Trzech ich było

A kiedy Sas sobie poszedł, Precel zrobił przerwę w kopaniu
i znów trzech ich było...

potem Basket znalazł fajną dziurę i każdy z trzech zapragnął mnieć ją na wyłączność :diabloti:

[SIZE=2]no cóż ... Precel zapałał gorętszym uczuciem do Basketa :oops:

kolego... ja się oprę o Ciebie... Ty o mie.... i jakoś do domu trafimy :drink1:

i na koniec okopany Basket :evil_lol:

Posted

................................byłam.................ogladałam...........................i co .znowu mam się powtarzać????/ no pięęęęęęęęęęęękne som te twoje fotki!!!!! modele tez:eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

''było ich trzech, trzy krwawe rekiny/ każdy z nich kieszeń wypchaną miał ciasno, na ich widok trzęsło się prawie całe miasto'':evil_lol::evil_lol:
p.s. pniecie się coraz wyżej na liście moich ulubionych galerii - już ścisła czołówka:eviltong:

Posted

mamabazyla napisał(a):
Droga Katarzyno!
Zupełnie nie rozumiem Twoich pretensji!! Niezapowiezianie zinkasz i równie niezapowiedzianie pojawiasz się spowrotem. Uważam, że tak kwestia wymaga dokładnych wyjaśnień! Precel przez bez mała dwa tygodnie czuł sie opuszczony, więc oczekuje wyjaśnień i przeprosin.

Pozdrawiam również chłodno
ja o nim myslalam nieustannie! i on na pewno to czuł!!!

mamabazyla napisał(a):
anna g (w niektórych kręgach zwana paskudną) ;)
jakoś mnie nie dziwi dlaczego :eviltong:

Posted

Wczoraj Bazyl debiutował na ringu. Byliśmy na międzynarodowej wystawie w Katowicach. Startowaliśmy w klasie młodzieży razem z ALANEM Dolina Mirage. Bazyl dostał ocenę doskonałą i drugą lokatę. Oto nasz opis: "rosły, samczy, efektowny pies, o wyraźnej głowie i wszystkich cechach młodego wyżla wegierskiego. W górnej granicy wzrostu z lekko zarysowanym łukiem w partii lędzwiowej". Sędziował Pan Tadeusz Chwalny. Bardzo podobał mi się jego styl sędziowania (pomimo naszej przegranej ;)) Bardzo długo i dokładnie oglądał psy. Kiedy Bazyl i Alan wyszli na ring zapytał, czy to bracia, bo obaj są bardzo duzi. Przyznał, że ma problem z przyznaniem lokat. W końcu wybrał Alana i uzasadnił swój wybór :p zwrócił uwagę, na bazylowy ledźwiowy odcinek grzbietu i faktycznie Bazyl ma okrągłą dupcie :evil_lol:

Przy okazji chciałabym podziękować węgierskiej braci za przemiłą atmosferę na ringu. Fajnie było zobaczyć Was w realu. To jest niesamowite uczucie spotkać pierwszy raz kogoś, kogo przecież zna się z wirtualnych pogadanek i już coś o nim wie.

Dzisiaj w Katowicach oceniane były molosy. Bazylowy kumpel z podwórka i jego rówieśnik bullmastiff Morgan (NICK NOLTE Nestor Notabilis) zdobył zwyciestwo młodzieży :multi:
Ogromne gratulacje dla Morgana!!!! Szczególnie, że Morgan kilka dni temu
przeżył śmierć swojej starszej koleżanki Carmen i był bardzo przygnębiony.
Poniżej zdjecia Morgana i Bazyla. jedyna jakiem mam. Zdjęcia są z września, więc chłopcy mają na nich cztery miesiące. Dziś morgan jest olbrzyyyyyyymi i dawno przerósł Bazyla :diabloti: