Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bazyl pływa pływa, może nie z taką pasją jakbym chciała, ale nie ma tragedii. Myśle, że się jeszcze wyrobi. Za to styl ma ładny!! No chyba, że poczuje dno pod tylnymi łapkani. Wtedy strasznie chce po nim chodzić, przez co okropnire chlapie przednimi!! Widok przekomiczny.

Tutaj akurat ładnie płynie po kijka...

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczne psiaki :loveu: Też bym się ze swoim najchętniej wybrała nad jakieś jezioro, ale niestety pogoda nie dopisuje. Ciągle pada i pada... :-(

Posted

U nas też pogoda pod psem hihihi... nam udało się wymsknąć nad wodę między ulewami:cool3: w momencie kiedy na chwile zaświeciło słońce...
Pozdrawiamy Ania Precel&Bazyl

Posted

BBeta widzę, żeTwoja sunia tak jak mój Precel (heh psy myśliwskie co się deszczu boją!!!!):cool3: Tylko, że jemu się na starość pozmieniało i od jakiś 2 lat ni śnieg ni deszcz ni burza leci na polko!!!!

bonita na wystawy w tym roku jeszcze się nie wybieramy. Startujemy na wiosnę w klasie młodzierzy!!!! Narazie się tylko przyzwyczajamy do ringówki i pozycji eksterierowej :lol:

Posted

alive to chyba zależy wszystko od psa... ja wiem, że niektórzy hodowcy uczą tego szczeniorki zanim te trafią do nowych domów!!!! Więc to są kilkutygodniwe maluchy, a już się wyprężają jak struny!! A my zaczynamy tak wcześnie ponieważ ja mam przykre doświadczenia z Fumą, mamą Bazylka. Jak jechałam z nią na międzynarodówkę do Opola, to przed wystawą uczyłam jej tego, a ona miała minę jakby to za karę było, mimo przysmaków i ciepłych słówek!!!!

Posted

na wystawy w tym roku jeszcze się nie wybieramy. Startujemy na wiosnę w klasie młodzierzy!!!! Narazie się tylko przyzwyczajamy do ringówki i pozycji eksterierowej :lol:

To się pewno gdzieś spotkamy:cool3: a na razie ćwiczcie, tego nigdy za wiele:evil_lol:

Posted

[quote name='mamabazyla']bonita, a czy w Bielsku na błoniach wystawa jest co roku?? Bo ja tam mam rodzinkę i wiele, wiele lat temu byłam tam na wystawce w charakterze widza :)

w Bielsku już od kilku lat nie ma wystawy, nasz Bielski oddział organizuje ją w Ustroniu zawsze na sam początek lipca i tak będzie również w 2007. To jest bliziutko z Bielska, przyjedzcie :cool3: .

Posted

:D bo one maja tyle skory na sobie- i ona sie tak cudnie przelewa i trzesie:) potem bedzie takim wyrosnietym miesniakiem i bedziesz z czuloscia wspominac jak najpierw ze schodow schodzila skora a potem pies

Posted

Eh... Duma mnie rozpiera!!!! Wczraj poszliśmy w na łąki i Bazyl zrobił najprawdziwszą stójkę, na BAŻANTA!!!! Nie na jakieś tam listki i motylki, tylko na prawdziwago BAŻANTA, a w zasadzie bażańcice...

A oto ta stójeczka, którą udało mi się uwiecznić na zdjęciu:loveu:

Posted

To zależy co rozumiesz przez "szkolisz", bo jeśli chodzi Ci o to czy go uczę stójki, to nie muszę, bo on ją robi sam. Za to uczę go podstawowych komend z zakresu posłuszeństwa. Na dzisiaj opanował już "siad", "waruj" i "daj łapę". No i uczymy się chodzić na ringówce i stać w pozycji wystawoawej (ale to pod kontem przyszłorocznych wystaw) :)
Pozdrawiam i zapraszam częściej...

Posted

[quote name='mamabazyla']
A oto ta stójeczka, którą udało mi się uwiecznić na zdjęciu:loveu:

łosz,coz za skupienie, brawo dla Bazylka :loveu:
ps: moja czasem robi stojke... na... kota :diabloti:
pozdrawiam

Posted

też jestem o tym przekonana!!! :) takie młode pieski potykają się jeszcze czasami o własne łapy, więc Bazylek i tak super :)))) a z łapką jak to się mówi - gdzieś dzwonią tylko nie wiadomo, w którym kościele :) zresztą najważniejsze jest to, że tak zainteresował go bażant i że za nim nie pobiegł tylko wystawił!!!! gratulacje od cioci!!!