bazylowa Posted August 30, 2006 Author Posted August 30, 2006 Bazyl pływa pływa, może nie z taką pasją jakbym chciała, ale nie ma tragedii. Myśle, że się jeszcze wyrobi. Za to styl ma ładny!! No chyba, że poczuje dno pod tylnymi łapkani. Wtedy strasznie chce po nim chodzić, przez co okropnire chlapie przednimi!! Widok przekomiczny. Tutaj akurat ładnie płynie po kijka... Quote
BBeta Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Śliczne psiaki :loveu: Też bym się ze swoim najchętniej wybrała nad jakieś jezioro, ale niestety pogoda nie dopisuje. Ciągle pada i pada... :-( Quote
bazylowa Posted August 31, 2006 Author Posted August 31, 2006 U nas też pogoda pod psem hihihi... nam udało się wymsknąć nad wodę między ulewami:cool3: w momencie kiedy na chwile zaświeciło słońce... Pozdrawiamy Ania Precel&Bazyl Quote
BBeta Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Mój pies jak jest mokra trawa to niestety nie chce wychodzić na dłuższe spacery. Robi tylko siusiu i szybko spowrotem do domu ;] Quote
bonita Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Ale cudna mordusia :) Wy się tak ładnie uczycie wystawiać, będziecie w tym roku może na jakiejś wystawie? Quote
bazylowa Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 BBeta widzę, żeTwoja sunia tak jak mój Precel (heh psy myśliwskie co się deszczu boją!!!!):cool3: Tylko, że jemu się na starość pozmieniało i od jakiś 2 lat ni śnieg ni deszcz ni burza leci na polko!!!! bonita na wystawy w tym roku jeszcze się nie wybieramy. Startujemy na wiosnę w klasie młodzierzy!!!! Narazie się tylko przyzwyczajamy do ringówki i pozycji eksterierowej :lol: Quote
alive Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 twardzi jesteście!! ja uczyłam Czuszkę pozy wystawowej na tydzien przed pierwszą wystawą :eviltong: Quote
bazylowa Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 alive to chyba zależy wszystko od psa... ja wiem, że niektórzy hodowcy uczą tego szczeniorki zanim te trafią do nowych domów!!!! Więc to są kilkutygodniwe maluchy, a już się wyprężają jak struny!! A my zaczynamy tak wcześnie ponieważ ja mam przykre doświadczenia z Fumą, mamą Bazylka. Jak jechałam z nią na międzynarodówkę do Opola, to przed wystawą uczyłam jej tego, a ona miała minę jakby to za karę było, mimo przysmaków i ciepłych słówek!!!! Quote
bonita Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 na wystawy w tym roku jeszcze się nie wybieramy. Startujemy na wiosnę w klasie młodzierzy!!!! Narazie się tylko przyzwyczajamy do ringówki i pozycji eksterierowej :lol: To się pewno gdzieś spotkamy:cool3: a na razie ćwiczcie, tego nigdy za wiele:evil_lol: Quote
bazylowa Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 bonita, a czy w Bielsku na błoniach wystawa jest co roku?? Bo ja tam mam rodzinkę i wiele, wiele lat temu byłam tam na wystawce w charakterze widza :) Quote
bonita Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 [quote name='mamabazyla']bonita, a czy w Bielsku na błoniach wystawa jest co roku?? Bo ja tam mam rodzinkę i wiele, wiele lat temu byłam tam na wystawce w charakterze widza :) w Bielsku już od kilku lat nie ma wystawy, nasz Bielski oddział organizuje ją w Ustroniu zawsze na sam początek lipca i tak będzie również w 2007. To jest bliziutko z Bielska, przyjedzcie :cool3: . Quote
Ploter Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Superr Bazyl, na razie taki slodki tluscioch:)) ehh kiedy Ploter taki byl.... Quote
bazylowa Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 Tłuścioch:angryy: no nie moge!!!!!!!! Quote
Ploter Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 :D bo one maja tyle skory na sobie- i ona sie tak cudnie przelewa i trzesie:) potem bedzie takim wyrosnietym miesniakiem i bedziesz z czuloscia wspominac jak najpierw ze schodow schodzila skora a potem pies Quote
bazylowa Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 Heh... To prawda skóry mamy pod dostatkiem... zapraszam na www.vizsla.pl tam jest take jedno zdjęcie biegnącego szczeniora, któremu tak fajnie sie skóra do tyłu przesuwa i naciąga. To właśne mój Bazyl... Quote
bazylowa Posted September 3, 2006 Author Posted September 3, 2006 Eh... Duma mnie rozpiera!!!! Wczraj poszliśmy w na łąki i Bazyl zrobił najprawdziwszą stójkę, na BAŻANTA!!!! Nie na jakieś tam listki i motylki, tylko na prawdziwago BAŻANTA, a w zasadzie bażańcice... A oto ta stójeczka, którą udało mi się uwiecznić na zdjęciu:loveu: Quote
BBeta Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='mamabazyla'] Ładnie ;] Szkolisz go ?? ;] Quote
bazylowa Posted September 3, 2006 Author Posted September 3, 2006 To zależy co rozumiesz przez "szkolisz", bo jeśli chodzi Ci o to czy go uczę stójki, to nie muszę, bo on ją robi sam. Za to uczę go podstawowych komend z zakresu posłuszeństwa. Na dzisiaj opanował już "siad", "waruj" i "daj łapę". No i uczymy się chodzić na ringówce i stać w pozycji wystawoawej (ale to pod kontem przyszłorocznych wystaw) :) Pozdrawiam i zapraszam częściej... Quote
shangri_la Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='mamabazyla'] A oto ta stójeczka, którą udało mi się uwiecznić na zdjęciu:loveu: łosz,coz za skupienie, brawo dla Bazylka :loveu: ps: moja czasem robi stojke... na... kota :diabloti: pozdrawiam Quote
alive Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Śliczna stójka! :-o (tylko pomyliło się Bazylkowi, która nóżka powinna być w górze hihi) Czuszka zazwyczaj wystawia pieski... :cool3: Quote
bazylowa Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Eh, jak się ma tyle łap, to czasem ciężko nad nimi zapanować!! Ale chłopak się wyrobi myślę... Quote
alive Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 też jestem o tym przekonana!!! :) takie młode pieski potykają się jeszcze czasami o własne łapy, więc Bazylek i tak super :)))) a z łapką jak to się mówi - gdzieś dzwonią tylko nie wiadomo, w którym kościele :) zresztą najważniejsze jest to, że tak zainteresował go bażant i że za nim nie pobiegł tylko wystawił!!!! gratulacje od cioci!!! Quote
BBeta Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 mamabazyla napisał(a): Pozdrawiam i zapraszam częściej... Również pozdrawiam, będę wpadać. I oczywiście zapraszamy do nas ;] Quote
bazylowa Posted September 6, 2006 Author Posted September 6, 2006 Uwaga !!!! Sceny łóżkowe !!!! [SIZE=2] Piętrowo... Quote
AgaiPhara Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='mamabazyla'] Tutaj akurat ładnie płynie po kijka... Pędzi jak motorówa. Wyrełek boski :loveu: tak czasami marzy mi się drugi psiak.. węgierski psiak. Quote
Recommended Posts