Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

słodki widok :) malutka przyklejona do Czaputka, zrelaksowana Dusia :)
Czego chcieć więcej :)
Jak ja się ciesze, że osiołek mój kochany jest bezpieczny i zrobił takie postępy :)
Ona na początku kąsała ludzi, a teraz?? przytulak się z niej zrobił :)

Czaputkowa a jak się goi cięcie po sterylce?? i jak jej cycuchy??
Widzę, że na zdjęciach osiołek już bez kaftaniku - nie interesuje się szwami??
W tym tygodniu chyba już będzie termin ściągania szwów??

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W piątek byłysmy u naszej wetki; Duska dostała zastrzyk przeciwbólowy i przeciwgorączkowy oraz dawkę antybiotyku do środy.
W środę mamy zgłosic się znowu i wtedy Wet zdecyduje czy zdjemujemy szwy. Bo szwy goją się ślicznie - Duśka nie zainteresowana nimi w ogole :) Sukinie (kaftanik) zakłada księżniczka tylko do spania ;) Ale niestety gula z sutek zmalała tylko trochę :( Robimy ciepłe okłady juz trzy razy dziennie ale na moje oko wielkiej zmiany nie ma :( Ale wetka powiedziała że na razie możemy tylko czekać... W środę kolejna wizyta..

Posted

Nindża jest już w swoim nowym domku!!! :D :D
Teraz będzie mieszkała w Pruszkowie :) Dzisiaj była u nas Pani i zakochała się od razu, zawieźliśmy wiec gnojka by poznać jego nowy domek i rodzine i już tam została :)
Rodzinka super :D Nindża będzie miała teraz dzieciaki do zabawy które na pewno pomogą jej w dalszej resocjalizacji ;)
Bardzo się cieszę a jednocześnie strasznie tu pusto bez tego szczekliwego gnojka :(

Posted

Czaputkowa napisał(a):
Teraz będzie mieszkała w Pruszkowie :) Dzisiaj była u nas Pani i zakochała się od razu, zawieźliśmy wiec gnojka by poznać jego nowy domek i rodzine i już tam została :)
Rodzinka super :D Nindża będzie miała teraz dzieciaki do zabawy które na pewno pomogą jej w dalszej resocjalizacji ;)
Bardzo się cieszę a jednocześnie strasznie tu pusto bez tego szczekliwego gnojka :(

Suuuuuper :D :D :D Bardzo się cieszę, że gnojek w nowym domku :D :D :D

PS. Jakby co z TZ chętnie zrobimy wizytę poadopcyjną ;)

Posted

A te dzieciaki fajne? Z dobrym podejściem do psiaków? Bo wiecie jak to jest...mi przynajmniej, jak są w domu mniejsze dzieci to się lampka kontrolna zapala:roll: No ale wierzę, że skrupulatnie oceniliście sytuację i gnojek będzie szczęśliwy :p

Tymczasem lecę do Nelsonowej mamuśki;)

Posted

Czaputkowa napisał(a):

Suuuper, bardzo się cieszę :) i jednocześnie dziękuję za to, że mogła u Was chwilkę pomieszkać, za to że daliście jej szansę i za to, że poszukaliście jej super domek :)

To ja w takim razie poproszę skan umowy na maila, bym mogła dołączyć do dokumentów :)

Posted

Czaputkowa napisał(a):

Rewelacja! Chociaż smutno mi trochę, że naszymi szczylami nikt się nie interesuje, jak siedziały tak siedzą, jak zaklęte!

Posted

[quote name='obraczus87']Niestety "mój" domek zmienił zdanie i chca adotpować sunie do max 10kg.. tak więc Dusia odpada ;/ Trzymam za Nią kciuki!

Obraczuś jak coś to podsylaj moją nową tymczasowiczkę - Nesię :)

[quote name='Andzike']To pokibicuj też Dusiowej koleżance z boksu, Nelsonowej mamuśce - Nesi :)

http://www.dogomania.pl/threads/200948-Nelsonowa-mamusia-NESIA-czeka-na-wymarzony-domek-!

I jeszcze takie cudo czeka na dom w Warszawie...

http://www.dogomania.pl/threads/198593-Szcz%C4%99%C5%9Bciara-z-Nowodworu-GACULA-ju%C5%BC-w-DT-czeka-na-DS

Posted

[quote name='mamanabank']Rewelacja! Chociaż smutno mi trochę, że naszymi szczylami nikt się nie interesuje, jak siedziały tak siedzą, jak zaklęte!

To szybciutko przesyłaj mi linki do ich ogłoszeń magda.lutoborska@gmail.com Od wczoraj telefon się u nas urywa o szczeniaczka :) a niektórzy nawet prosili o kontakt do innych potrzebujących gnojków ;) Wszystkie numery kolekcjonuje :D

Posted

Akrum napisał(a):
Suuuper, bardzo się cieszę :) i jednocześnie dziękuję za to, że mogła u Was chwilkę pomieszkać, za to że daliście jej szansę i za to, że poszukaliście jej super domek :)

To ja w takim razie poproszę skan umowy na maila, bym mogła dołączyć do dokumentów :)

To My dziekujemy że moglismy gościć u siebie takiego gnojka - indywidualiste :D :D Było super... tęsknimy za nią :(
Czaputek na razie odpoczywa i rokoszuje się razem z Duśką ciszą i spokojem (rodzeństwo na 100%) :D :D

Scan umowy oczywiście prześlę jak tylko naprawią mi scan w pracy ;) poprosze o maila na którego przesłać dokumenty :)

Posted

[quote name='majuska']A te dzieciaki fajne? Z dobrym podejściem do psiaków? Bo wiecie jak to jest...mi przynajmniej, jak są w domu mniejsze dzieci to się lampka kontrolna zapala:roll: No ale wierzę, że skrupulatnie oceniliście sytuację i gnojek będzie szczęśliwy :p

Rodzinka baaardzo fajna, szukala wczesniej szczeniaka w schronisku ale oczywiście potraktowano ( ją jak to zwykle bywa w Warszawskich schroniskach ) jak intruza... Nie potrafią okreslić czy mają szczeniaki na dzień dzisiejszy (!!) i nie ma kto tego sprawdzić (!!) Pani bardzo odpowiedzialna, szybko utawiła dzieci do pionu i ustaliła reguły ;) Specjalnie wzieła sobie tydzień urlopu żeby zając się nowym domownikiem :) Myśle że to Nindża da im do wiwatu ;) To nie jest nieporadny szczeniaczek :D :D Charakterku takiego u szczeniaczka jeszcze nie widziałam ;) A jak zobaczyłam wszędzie tysiące pluszaków to już oczyma wyobraźni widziałam porządki wprowadzane przez Nindże w nowym domku :D :D Jesteśmy z Panią w stałym kontakcie telefonicznym :)

Posted

Duśka już po zdjęciu szwów. Była bardzo dzielna :) gula na sutkach zniknęła aż się wet zdziwiła :D Zdrowiutki, szczęśliwy piesek :) Za tydzień na drugie odrobaczenie a za trzy tygodnie na szczepienia :) aha.. przytyła 1kg... w ciągu tygodnia ;)

Posted

Czaputkowa napisał(a):
Duśka już po zdjęciu szwów. Była bardzo dzielna :) gula na sutkach zniknęła aż się wet zdziwiła :D Zdrowiutki, szczęśliwy piesek :) Za tydzień na drugie odrobaczenie a za trzy tygodnie na szczepienia :) aha.. przytyła 1kg... w ciągu tygodnia ;)

SUper - dzielny osiołek :)
Duśka przytyła?? jej, to ona niedługo na wątek parówek będzie mogła trafić :evil_lol:

Posted

Czaputkowa napisał(a):

Super Dusieńka :)
My jedziemy jednak dzisiaj, u Nesi szew jakoś kiepsko wygląda...

Posted

Mam trochę zaległości do poczytania :) W Krotoszynie 5 szczeniaków przerzuconych przez płot :( Magda, wyślę mailem zdjęcia, może któremuś pozostałemu domkowi wpadną w oko