Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyobraciie sobie co ten Bernardynek przeżył...

Jest skrajnie wycieńczony i wygłodzony,waży zaledwie 46 kg...
Ledwo trzyma się na nogach,ma anemie...jest cały skołtuniony,brudny :(

Jego gehenna trwała długo i to nie na jakiejś wsi,tylko w Rudzie Śl., w dzielnicy,gdzie wszyscy chcą mieszkać...

Benek "pilnował' w środku lasu kompleks leśny, w skład którego wchodził domek z barem...

Właściciel zapomniał,że psa trzeba karmić...

Został wczoraj odebrany i to bez wiedzy właściciela,bo go oczywiście tam nie było...po co miał zaglądać zimą,jak nie ma z interesu żadnych korzyści...

Niepojęta jest krzywda tego psa....:(

Będzie sprawa w Sądzie,do tego czasu pies jest dowodem,mam nadzieje,że pozostanie żywym dowodem,bo naprawde stan wygłodzenia jest ogromny.Musi pozostać pod opieką TOZu,ale może iść do domu tymczasowego...

Schronisko to nie miejsce dla niego,on potrzebuje opieki,powolnego odkarmienia, w schronisku 350 innych psów :(

Zaraz po odebraniu pojechał do weterynarza, tam pobrano mu krew,dostał leki,kroplówki...
Wystawił także opinię dla Sądu

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ANETTTA napisał(a):
kolejny :-(:-(:-(:-(:-(:-(

wkielcach latajacy po polach
w łodz po ulicy :-(:-(:-(:-(:-(:-(

Ten chociaż w Schronisku...lepsze to niż pola,ulica,czy tamten człowiek...
Przydałby sie jednak DT

Posted

Kurcze następna masakra w wykonaniu ludzi :(( Justyna wysyłaj pw o deklaracje i szukaj hotelu lub dt płatnego. Ja pomóc na tą chwile nie moge bo sama to samo robie z innymi 2 psami ale to pomaga.

Posted

chyba nigdy tego nie powiedzialam ale tym razem powiem- dobrze ,ze trafił do schroniska
biedactwo...

Posted

benek wygląda naprawdę źle wstaje bardzo ciężko trzeba mu pomagać przejdzie kawałek i duszy przewraca się, uszy są zawalone ropą dostał dzis leki w małych ilościach staramy się go często karmić Z badań krwi wyszła silna anemia.

Jutro skontaktuje z innym wetem czy do karmy nie możan prócz preparatów czegoś jeszcze podawać on nie ma praktycznie mięśni.

Posted

Justyna_wolontariat napisał(a):
benek wygląda naprawdę źle wstaje bardzo ciężko trzeba mu pomagać przejdzie kawałek i duszy przewraca się, uszy są zawalone ropą dostał dzis leki w małych ilościach staramy się go często karmić Z badań krwi wyszła silna anemia.

Jutro skontaktuje z innym wetem czy do karmy nie możan prócz preparatów czegoś jeszcze podawać on nie ma praktycznie mięśni.

jakies minerały witaminy

czy ktos mógłby mu cos dodarować ???

Posted

dostał wczoraj wieczorem podskórnie na szczęście dużo pije ale z tym chodzeniem kiepsko nic go nie trzyma sam szkielet na zdj wygląda jeszcze ładnie ale na żywo płakać się chce Podczas zabierania benek zmieścił przez płot wystarczyło wyrwać 1 cieniutkądeske z płotu by go wyciągnąć. Policka dziś powiadomiła właściciela.

Posted

o raju ,bardzo potrzebny ten dt, mam nadzieję że stan psa się powoli poprawia...

Posted

ANETTTA napisał(a):
jakies minerały witaminy

czy ktos mógłby mu cos dodarować ???

Ja mogę zamówić i przesłać preparat Salvikal firmy beaphar, ostatnio w klinice weterynarz przepisał to mojej suni.Jest to proszek zawierający niezbędne witaminy i minerały.Co o tym myślicie.Proszę o informację na pw, to szybko bym zamówiła i wysłała.

Posted

szafranekm napisał(a):
Ja mogę zamówić i przesłać preparat Salvikal firmy beaphar, ostatnio w klinice weterynarz przepisał to mojej suni.Jest to proszek zawierający niezbędne witaminy i minerały.Co o tym myślicie.Proszę o informację na pw, to szybko bym zamówiła i wysłała.

Super przyda się robimy co możemy jest w pawilonie choć wcale tam nie chce być to pies który od szczeniaka siedział przy budzie :(

Adres schroniska

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami "Fauna"
ul Bujoczka
41-700 Ruda Śląska