jusstyna85 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Wyobraciie sobie co ten Bernardynek przeżył... Jest skrajnie wycieńczony i wygłodzony,waży zaledwie 46 kg... Ledwo trzyma się na nogach,ma anemie...jest cały skołtuniony,brudny :( Jego gehenna trwała długo i to nie na jakiejś wsi,tylko w Rudzie Śl., w dzielnicy,gdzie wszyscy chcą mieszkać... Benek "pilnował' w środku lasu kompleks leśny, w skład którego wchodził domek z barem... Właściciel zapomniał,że psa trzeba karmić... Został wczoraj odebrany i to bez wiedzy właściciela,bo go oczywiście tam nie było...po co miał zaglądać zimą,jak nie ma z interesu żadnych korzyści... Niepojęta jest krzywda tego psa....:( Będzie sprawa w Sądzie,do tego czasu pies jest dowodem,mam nadzieje,że pozostanie żywym dowodem,bo naprawde stan wygłodzenia jest ogromny.Musi pozostać pod opieką TOZu,ale może iść do domu tymczasowego... Schronisko to nie miejsce dla niego,on potrzebuje opieki,powolnego odkarmienia, w schronisku 350 innych psów :( Zaraz po odebraniu pojechał do weterynarza, tam pobrano mu krew,dostał leki,kroplówki... Wystawił także opinię dla Sądu Quote
ANETTTA Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 kolejny :-(:-(:-(:-(:-(:-( wkielcach latajacy po polach w łodz po ulicy :-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
jusstyna85 Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 ANETTTA napisał(a):kolejny :-(:-(:-(:-(:-(:-( wkielcach latajacy po polach w łodz po ulicy :-(:-(:-(:-(:-(:-( Ten chociaż w Schronisku...lepsze to niż pola,ulica,czy tamten człowiek... Przydałby sie jednak DT Quote
caldien Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Osz... jak można tak psa traktować? :(:(:( Aż się płakać chce jak się na niego patrzy :( Quote
vena&vivi Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Kurcze następna masakra w wykonaniu ludzi :(( Justyna wysyłaj pw o deklaracje i szukaj hotelu lub dt płatnego. Ja pomóc na tą chwile nie moge bo sama to samo robie z innymi 2 psami ale to pomaga. Quote
ANETTTA Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 pomózmy rozreklamowac tego psiaka :-(:-(:-( Quote
Paulina_mickey Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 o nie kolejny :(:(:( http://www.facebook.com/album.php?aid=21827&id=122870101115744 Quote
Cleo2008 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 :placz: no niech nakladaja tym lajdakom wysokie kary to sie moze opamietaja... nie rozumiem swiata ...:shake: Quote
Guest malva Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 chyba nigdy tego nie powiedzialam ale tym razem powiem- dobrze ,ze trafił do schroniska biedactwo... Quote
Justyna_wolontariat Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 benek wygląda naprawdę źle wstaje bardzo ciężko trzeba mu pomagać przejdzie kawałek i duszy przewraca się, uszy są zawalone ropą dostał dzis leki w małych ilościach staramy się go często karmić Z badań krwi wyszła silna anemia. Jutro skontaktuje z innym wetem czy do karmy nie możan prócz preparatów czegoś jeszcze podawać on nie ma praktycznie mięśni. Quote
vena&vivi Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Pewnie kroplówki by sie przydaly, może nawadnianie podskórne?? Quote
ANETTTA Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Justyna_wolontariat napisał(a):benek wygląda naprawdę źle wstaje bardzo ciężko trzeba mu pomagać przejdzie kawałek i duszy przewraca się, uszy są zawalone ropą dostał dzis leki w małych ilościach staramy się go często karmić Z badań krwi wyszła silna anemia. Jutro skontaktuje z innym wetem czy do karmy nie możan prócz preparatów czegoś jeszcze podawać on nie ma praktycznie mięśni. jakies minerały witaminy czy ktos mógłby mu cos dodarować ??? Quote
Justyna_wolontariat Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 dostał wczoraj wieczorem podskórnie na szczęście dużo pije ale z tym chodzeniem kiepsko nic go nie trzyma sam szkielet na zdj wygląda jeszcze ładnie ale na żywo płakać się chce Podczas zabierania benek zmieścił przez płot wystarczyło wyrwać 1 cieniutkądeske z płotu by go wyciągnąć. Policka dziś powiadomiła właściciela. Quote
vena&vivi Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 ehhh, kurcze - czesto karmić i zobaczyć co zaleci na tą anemie wet?? on bidok powiniem pod kroplówka leżeć :(( Kurcze domowe dt potrzebne na gwałt. Quote
Guest malva Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 o raju ,bardzo potrzebny ten dt, mam nadzieję że stan psa się powoli poprawia... Quote
szafranekm Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Bardzo dobra rada, kroplówki w takim przypadku bardzo wskazane, można beniowi do wody do picia dodać miodu, lub trochę glukozy, kiedyś mój wet radził mi. Quote
szafranekm Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 ANETTTA napisał(a):jakies minerały witaminy czy ktos mógłby mu cos dodarować ??? Ja mogę zamówić i przesłać preparat Salvikal firmy beaphar, ostatnio w klinice weterynarz przepisał to mojej suni.Jest to proszek zawierający niezbędne witaminy i minerały.Co o tym myślicie.Proszę o informację na pw, to szybko bym zamówiła i wysłała. Quote
Justyna_wolontariat Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 szafranekm napisał(a):Ja mogę zamówić i przesłać preparat Salvikal firmy beaphar, ostatnio w klinice weterynarz przepisał to mojej suni.Jest to proszek zawierający niezbędne witaminy i minerały.Co o tym myślicie.Proszę o informację na pw, to szybko bym zamówiła i wysłała. Super przyda się robimy co możemy jest w pawilonie choć wcale tam nie chce być to pies który od szczeniaka siedział przy budzie :( Adres schroniska Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami "Fauna" ul Bujoczka 41-700 Ruda Śląska Quote
zofia Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Szukajcie mu DT , dołożę 50,00 zł. Biedne, ufne psisko. Płakać się chce. Quote
szafranekm Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Serce pęka na jego widok, bardzo chciałabym pomóc,moża uda mi się też zadeklarować coś.Boże oby udało się znaleźć DT. Quote
Recommended Posts